Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα: Σπουδαία κίνηση, έφερε πίσω την Cooper

Φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα

Από νωρίς δείχνει την πρόθεση του προκειμένου να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στο νέο πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ανακοίνωσε την επιστροφή της σπουδαίας Καναδής power forward-center, Samantha Cooper. 

Η Cooper πρόλαβε να δείξει την αξία της την περσινή σεζόν καθώς αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΣ έχοντας εξαιρετικά νούμερα: 24.3 πόντους-10.3 ριμπάουντ, σουτάροντας με 60% δίποντο και 58% τρίποντο. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού, πήρε μεταγραφή για τη γαλλική Tarbes Gespe Bigorre, όπου αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια έχοντας 3.8 πόντους και 4.0 ριμπάουντ, με την ομάδα της να τερματίζει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η διοίκηση της ομάδας μας με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την επιστροφή της Καναδής Samantha Cooper στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα WBC για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. 

Η Cooper η οποία αγωνίστηκε στον ΠΑΣ στο ξεκίνημα της σεζόν 2020-21, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην ομάδα, η οποία κινήθηκε μεθοδικά για να την εντάξει ξανά στο δυναμικό της. 

Η Sam στους 4 αγώνες που πήρε μέρος σε πρωτάθλημα και κύπελλο είχε 24.3 πόντους, 10,3 ριμπάουντ με 60% στα δίποντα και 58% στα τρίποντα, ενώ αναδείχτηκε και 2 φορές MVP της αγωνιστικής.

Η 26χρονη αθλήτρια, η οποία αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5, θυμίζουμε πως τη σεζόν 2019-20 αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ και πρώτη ριμπάουντερ στο σουηδικό πρωτάθλημα, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη γαλλική LFB Tarbes Gespe Bigorre έχοντας 3,8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ σε 9 αγώνες.

Η ύψους 1,88 forward, γεννημένη στο Ontario του Καναδά, δήλωσε ενθουσιασμένη που επιστρέφει σπίτι, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: 

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που επιστρέφω στο “σπίτι” στον ΠΑΣ την επόμενη σεζόν! Είχαμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα την περασμένη σεζόν πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας, και ευελπιστώ να το χτίσουμε αυτό ξανά φέτος. Ανυπομονώ να ξαναδώ τις συμπάιχτριές μου, τους προπονητές και τους φιλάθλους της ομάδας σύντομα! ΠΑΜΕ ΠΑΣ!”

Welcome Home Sam! Samantha Cooper



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου