Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Ντίνα Σαρηγιαννίδου: "Η σημαία παρέμεινε στον ιστό της"

φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

ΠΑΣ Γιάννινα και Ντίνα Σαρηγιαννίδου ανανέωσαν τους όρκους πίστης και αφοσίωσης με την αρχηγό της ομάδας να ετοιμάζεται για μία ακόμα χρονιά όπου θα φορά την κυανόλευκη φανέλα. Το Epirusbasket.gr κάνει ένα flashback στην παρουσία της 31χρονης αθλήτριας στην πόλη των Ιωαννίνων.

2013-2014: Η άφιξη στα Γιάννενα

φωτογραφία: ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ήταν καλοκαίρι του 2013 όταν η Βεροιώτισσα αθλήτρια έφτανε στα Ιωάννινα μετά τη διετή παρουσία της στη Νίκη Λευκάδας, με στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια του ΠΑΣ Γιάννινα στο 2ο όμιλο της Α2 Γυναικών. Δε χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής προκειμένου να καταθέσει στο παρκέ τα διαπιστευτήριά της καθώς με 18.7 πόντους σε 18 συμμετοχές είναι η 1η σκόρερ της ομάδας εκείνη τη σεζόν, ενώ είναι διψήφια σε όλα τα ματς. Ο ΠΑΣ τερματίζει στη 10η θέση με ρεκόρ 5-17 παραμένοντας στην κατηγορία. Αξιομνημόνευτη εμφάνιση οι 30 πόντοι στη νίκη απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας στις 16 Φεβρουαρίου 2014.

2014-2015: Πρωταγωνίστρια στην κατάκτηση της 5ης θέσης

Την αμέσως επόμενη σεζόν συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να τραβά τα βλέμματα πάνω με τις εμφανίσεις της. Το σύνολο του Γιώργου Σιαμέτη κατακτά την 5η θέση στο Βόρειο Όμιλο της Α2 με ρεκόρ 12-10 με τη Σαρηγιαννίδου να έχει 15.3 πόντους (ξανά 1η σκόρερ της ομάδας της) σε 20 συμμετοχές. Οι 23 πόντοι στις 26 Οκτωβρίου 2014 κόντρα στον Α.Ο. Σερρών ήταν η καλύτερη επιθετική συγκομιδή. Στη 2η σεζόν της με τα χρώματα του ΠΑΣ πραγματοποίησε την αλλαγή στο νούμερο φανέλας επιλέγοντας το αγαπημένο της 6, το οποίο έχει μέχρι και σήμερα, καθώς αρχικά είχε το νούμερο 10. 

2015-2016: Εξέλιξη σε μία από τις καλύτερες παίκτριες της κατηγορίας

Στα 25 της χρόνια η Σαρηγιαννίδου λογίζεται ήδη ως μία από τις καλύτερες παίκτριες στην Α2 Γυναικών με τα νούμερά της να "μιλούν" από μόνα τους. Σεζόν 2015-2016 και η υπαρχηγός, τότε, του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινά φουριόζα σημειώνοντας 31 πόντους στην πρεμιέρα απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας, ενώ λίγο αργότερα μέσα στη χρονιά πετυχαίνει και 27 πόντους κόντρα στον Ηρακλή. Ολοκληρώνει τη χρονιά με 17.9 πόντους (σταθερά 1η σκόρερ του ΠΑΣ) σε 17 συμμετοχές, με τον ΠΑΣ να τερματίζει στην 9η θέση με ρεκόρ 7-15.

2016-2017: Η γέννηση του παιδιού και η μεγάλη επιστροφή στα παρκέ

Η αμέσως επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερη για την αθλήτρια από τη Βέροια μιας και λόγω της γέννησης του παιδιού της χάνει τη μισή σεζόν. Η μεγάλη επιστροφή στα παρκέ πραγματοποιείται στις 15 Ιανουαρίου 2017, με τον ΠΑΣ να κερδίζει με 62-49 την Ασπίδα Ξάνθης και την ίδια να σημειώνει 10 πόντους βοηθώντας την ομάδα της να σταματήσει ένα αρνητικό σερί 5 ηττών. Τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι ήταν περίπου ένα χρόνο πριν, στις 28 Φεβρουαρίου 2016 σε αγώνα απέναντι στον Ηρακλή. Η σεζόν ολοκληρώνεται με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποβιβάζεται με ρεκόρ 3-19 και τη Σαρηγιαννίδου να προλαβαίνει να γράψει 12.2 πόντους σε συμμετοχές.

2017-2018: Πανίσχυρος ΠΑΣ και άμεση επιστροφή στις Εθνικές Κατηγορίες

φωτογραφία: Θύμνιος Μάντζιος-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Οι διοικούντες και το προπονητικό επιτελείο του ΠΑΣ ήταν αποφασισμένοι το πισωγύρισμα του υποβιβασμού να είναι προσωρινό, κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη. Η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη παρουσίασε εξαιρετική εικόνα και κυρίαρχες εμφανίσεις. Κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ αήττητη με 10/10. Στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2, ο ΠΑΣ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήρε το εισιτήριο της επιστροφής στις Εθνικές Κατηγορίες. Η Σαρηγιαννίδου μέτρησε 14.0 πόντους στα 4 κρίσιμα παιχνίδια. 

2018-2019: Σεζόν καριέρας και ιστορική άνοδος στην Α1 

φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Η χρονιά που ακολούθησε είναι εύκολα η καλύτερη στην πλούσια καριέρα της αρχηγού του ΠΑΣ Γιάννινα. Όντας διψήφια και στα 22 παιχνίδια που αγωνίστηκε κατάφερε με 17.9 πόντους να οδηγήσει την ομάδα της στη 2η θέση του Βορείου Ομίλου με ρεκόρ 18-4. Οι 25 πόντοι στις 27 Ιανουαρίου 2019 στο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο ήταν η καλύτερη επιθετική συγκομιδή. Ο ΠΑΣ μπορεί να ηττήθηκε στο μπαράζ ανόδου από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου, όμως η αδυναμία συμμετοχής ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος επιλαχών, του έδωσε τη δυνατότητα να ζήσει το όνειρο της ανόδου στα σαλόνια της Α1. 

2019-2020: Η ατυχία της "χτύπησε την πόρτα"


Άπαντες στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πανέτοιμοι να ανταμειφθούν για τους κόπους όλων αυτών των χρόνων με τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Η ατυχία όμως δεν άφησε την αρχηγό του ΠΑΣ να απολαύσει το όνειρο καθώς στο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας, στις 6 Οκτωβρίου 2019, θα τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν καθώς η ιατρική γνωμάτευση ήταν ρήξη πρόσθιου χιαστού. Η επέμβαση στο γόνατο της Σαρηγιαννίδου ήταν επιτυχημένη και πλέον στόχος ήταν σωστή ενδυνάμωση προκειμένου να επιστρέψει δυνατή στα παρκέ. 

2020-2021: Στην Α1 με τον ταύρο στο στήθος

φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο Νίκος Δουβίτσας έχει αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του ΠΑΣ Γιάννινα και η αρχηγός της ομάδας ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στα παρκέ. Η 31χρονη αθλήτρια είναι σταθερά μία από τις παίκτριες "κλειδιά". Σε 14 συμμετοχές μετρά 5.0 πόντους-5.3 ριμπάουντ και 1.0 κλέψιμο, με τον ΠΑΣ να κατακτά την 5η θέση, την καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου, με ρεκόρ 7-7. 

Πλέον η Ντίνα Σαρηγιαννίδου ετοιμάζεται για ακόμα μία χρονιά να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα καθοδηγώντας τις νέες συμπαίκτριές της. Πρόκειται για μία μπαρουτοκαπνισμένη αθλήτρια που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα, ενώ εκτός από την ποιότητά της εντός παρκέ, λειτουργεί και ως μέντορας για τις νεαρές και ταλαντούχες αθλήτριες του γιαννιώτικου συλλόγου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι έχει καταγράψει 100 συμμετοχές με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις Εθνικές Κατηγορίες έχοντας 1520 πόντους συνολικά.   

Δημήτρης Κοσίνας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου