Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Κατερίνα Μαρίνη: Γνωρίστε καλύτερα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα

φωτογραφία: ARIS WBC (Facebook)


Η Κατερίνα Μαρίνη αποτελεί από χθες το απόγευμα με κάθε επισημότητα μέλος της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα WBC. Η Διοίκηση σε άρτια συνεργασία με το προπονητικό επιτελείο στοχεύει φέτος το καλοκαίρι να προσθέσει στο ρόστερ ταλαντούχες Ελληνίδες αθλήτριες που θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει να πρωταγωνιστήσει τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. 

Η νέα shooting guard του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε την καριέρα της στα Άνω Λιόσια και μέχρι σήμερα η πορεία της στο χώρο του μπάσκετ ήταν μοιρασμένη ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Κάνοντας όνομα με τη φανέλα του Άρη Πετρούπουλης

Η Μαρίνη ήδη από πολύ νεαρή ηλικία κατάφερε να μπει στον μπασκετικό χάρτη αγωνιζόμενη για λογαριασμό του Άρη Πετρούπολης. Μόλις στα 16 της χρόνια, τη σεζόν 2015-2016, έγραψε 15 συμμετοχές στην Α1 Γυναικών σε ένα ρόστερ όπου δεν υπήρχε καμία ξένη αθλήτρια. Ναι μεν η ομάδα της υποβιβάστηκε χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει κάποια νίκη, όμως η ίδια είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής και να αποκτήσει παραστάσεις που τη βοήθησαν σημαντικά στην εξέλιξή της. Μάλιστα είχε και 4.5 πόντους Μ.Ο στην πρώτη της επαφή με τη μεγάλη κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2016 παρέμεινε στην αθηναϊκή ομάδα που πλέον ετοιμαζόταν για τη συμμετοχή της στην Α2. Αποτέλεσε ξανά σημαντική παίκτρια στο rotation έχοντας σε 17 συμμετοχές 4.3 πόντους. Ο Άρης Πετρούπολης τερμάτισε στην 8η θέση με ρεκόρ 9-11.

φωτογραφία: Α.Ο. Άρης Πετρούπολης Basketball (Facebook)

Ορόσημο για την μέχρι τώρα πορεία της αποτέλεσε η σεζόν 2017-2018, όταν στην 3η πλέον χρονιά της στη γυναικεία ομάδα του Άρη Πετρούπολης, "έβγαλε μάτια" με τις εμφανίσεις της. Στα 19 της χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί σε ηγέτιδα και σε 17 συμμετοχές μέτρησε 10.5 πόντους. Η αθηναϊκή ομάδα δεν απέφυγε τον υποβιβασμό, όμως "το αστέρι" της Μαρίνης άρχισε να λάμπει όλο περισσότερο. Highlight εκείνης της χρονιάς οι 26 πόντοι που σημείωσε κόντρα στον Ο.Α. Χανίων στις 16 Φεβρουαρίου 2018 στη νίκη με 91-66.

Επιστροφή στα σαλόνια της Α1 

Οι εξαιρετικές της εμφανίσεις μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν και ο ιστορικός Σπόρτιγκ αποφασίζει να την προσφέρει θέση στο ρόστερ της σεζόν 2018-2019. Σε 18΄ συμμετοχής Μ.Ο. καταγράφει 4.1 πόντους-1.4 ριμπάουντ-1.4 ασίστ, συμβάλλοντας στην κατάκτηση της 9ης θέσης (10-12 ρεκόρ). Πλέον ετοιμάζεται να αλλάξει εκ νέου σελίδα ανηφορίζοντας στη συμπρωτεύουσα. 

"Κλέβοντας την παράσταση" με τα χρώματα του Άρη

Τις τελευταίες 2 σεζόν η Μαρίνη αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη (Α2 Γυναικών), συνδυάζοντας παράλληλα και τις σπουδές της. Από τις πρώτες στιγμές της με την κιτρινόμαυρη φανέλα ξεχώρισε δείχνοντας πανέτοιμη να ηγηθεί. Στην πρώτη της χρονιά (2019-2020) οδήγησε την ομάδα της στη 2η θέση του 4ου ομίλου με ρεκόρ 16-3. Σε 19 αγώνες είχε 16.2 πόντους, ενώ ήταν διψήφια στα 16 από τα 19 παιχνίδια. Στις 8 Δεκεμβρίου 2019 ισοφάρισε την καλύτερή της επιθετική επίδοση με τους 26 πόντους απέναντι στην Πυλαία. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου σε 3 παιχνίδια είχε 14.0 πόντους.

φωτογραφία: ARIS WBC (Facebook)

Πέρυσι, ήταν μία πρωτόγνωρη χρονιά σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του αθλητισμού. Ειδικά στις χαμηλότερες κατηγορίες, όπως η Α2, η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Παρόλα αυτά η Μαρίνη έδειξε για ακόμα μία φορά το ταλέντο της. Στο μοναδικό παιχνίδι πρωταθλήματος που διεξήχθη, "φόρτωσε" το καλάθι του Πανσερραϊκού με 19 πόντους. 

Στο Κύπελλο ο Άρης κατάφερε να φτάσει μέχρι το γύρο των 16 έχοντας μεγάλη πρωταγωνίστρια το νέο απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα. Σε 4 ματς είχε 13.8 πόντους. Στις 11 Οκτωβρίου 2020, στον αγώνα απέναντι στις Εσπερίδες Καλλιθέας, ομάδα της Α1, πέτυχε 14 πόντους, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 4 Οκτωβρίου, είχε 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα στο "διπλό" πρόκριση στην έδρα της Ολύμπιας Λάρισας.

Το who is who της Κατερίνας Μαρίνη:

Ημερομηνία Γέννησης: 6/1/1999

Θέση: Guard

Ύψος: 1.74

Γενέτειρα: Αθήνα

Σπουδές: ΤΕΦΑΑ 

Μικρά και ενδιαφέροντα για το νέο απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα

  • Το career high σε πόντους στην Α1 Γυναικών είναι 18 και τους σημείωσε στις 28 Φεβρουαρίου 2016, σε παιχνίδι απέναντι στη Νίκη Λευκάδας, απέναντι στο νέο προπονητή της, Νίκο Δουβίτσα, σε ηλικία μόλις 16 χρονών.
  • Τη σεζόν 2017-2018, όταν αγωνιζόταν στον Άρη Πετρούπολης, συνυπήρξαν με την πρώην παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα, Αγγελική Βιντσιλαίου, συνθέτοντας ένα φοβερό δίδυμο στα guard. Η Μαρίνη ήταν η 2η σκόρερ της ομάδας της και η Βιντσιλαίου η 1η.
  • Μπορεί να είναι μόλις 21 χρονών, όμως έχει καταφέρει να γράψει ήδη πολλά χιλιόμετρα στις Εθνικές Κατηγορίες μετρώντας 86 συμμετοχές σε Α1 και Α2.
 
Δημήτρης Κοσίνας

     

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου