Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Natalie Butler: Μία πρωταθλήτρια του NCAA στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα (pics, vid)

φωτογραφία: Sepsi-SIC (Facebook)

Το καλύτερο το κρατούσε για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, με την 25χρονη πανύψηλη center, Natalie Butler (1,96), να υπογράφει στην ομάδα του Νίκου Δουβίτσα δυναμώνοντας αισθητά τη frontline. Πλέον ο ΠΑΣ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας έχοντας ένα ακόμα όπλο στη διάθεσή του, με στόχο να προσαρμοστεί και να βοηθήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την Natalie Butler.

Εξαιρετικό prospect στο high school

Η Butler γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995 στο Fairfax State της Virginia. Ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία 5 χρονών, ενώ στα λυκειακά της χρόνια είχε αρχίσει να κάνει δείχνει και με το παραπάνω το ταλέντο της. Φοίτησε στο Lake Braddock High School και τη σεζόν 2012-2013 είχε κάνει πράγματα και θαύματα. Πραγματοποίησε σεζόν triple double έχοντας 26.2 πόντους, 17.8 ριμπάουντ και 10.1 τάπες (!). Η Washington Post την επέλεξε στην All Met First Team εκείνη τη σεζόν διακρίνοντας το ταλέντο της. Φυσικά έχει το ρεκόρ σε πόντους, ριμπάουντ και τάπες στο λύκειό της. Οι εμφανίσεις της μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν με πολλά κολέγια να θέλουν να την εντάξουν στο δυναμικό της.

Η freshman σεζόν στο Georgetown

φωτογραφία: guhoyas.com

Στις Georgetown Hoyas αποφάσισε τελικά να αγωνιστεί η Butler στην πρώτη της κολεγιακή χρονιά, το 2013-2014. Έπαιξε και στα 32 παιχνίδια, ξεκινώντας σε όλα στην αρχική πεντάδα, μετρώντας: 13.9 πόντους (49.1% εντός παιδιάς, 66.5% βολές), 13.3 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 1.8 τάπες. Ήταν η 1η ριμπάουντερ και 2η σκόρερ στην ομάδα της. Επιλέχθηκε ως η freshman της χρονιάς στην Big East Conference, ενώ βρέθηκε και στη 2η καλύτερη πεντάδα. Παρόλα αυτά δεν παρέμεινε περισσότερο από ένα χρόνο στο Georgetown καθώς μία νέα, τεράστια πρόκληση βρισκόταν μπροστά της.

Μεταγραφή στις θρυλικές UConn Huskies

Το καλοκαίρι του 2014 η νέα παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη μεγάλη απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές της στο Uninersity of Connecticut. Στην πρώτη της σεζόν (2014-2015) δεν είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί στην ομάδα λόγω των κανονισμών του NCAA (redshirt). 

φωτογραφία: uconnhuskies.com 

Το ντεμπούτο της όμως με την ομάδα του Geno Auriemma καθυστέρησε ακόμα περισσότερο καθώς στην αρχή της σεζόν 2015-2016 είχε χάσει κάποια παιχνίδια λόγω ενός σπασίματος σε έναν σύνδεσμο του αντίχειρα. Παρόλα αυτά κατάφερε να αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια έχοντας 5.6 πόντους (55.9% field goal) και 4.0 ριμπάουντ. Αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος της αήττητης ομάδας που κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα ερχόμενη από τον πάγκο. Αρκετές από τις συμπαίκτριές της αργότερα αποτέλεσαν σημαντικές παίκτριες του WNBA, όμως αυτή που αναμφίβολα ξεχώριζε ήταν η σουπερσταρ του WNBA, Breanna Stewart, η οποία έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα με τις Seattle Storm, ενώ έχει αναδειχθεί MVP τόσο της regular season, όσο και των Τελικών (2018). Το πρωτάθλημα του 2016 αποτέλεσε το 4ο συνεχόμενο για τις UConn Huskies και 11ο συνολικά στην ιστορία τους.

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν και η 2η σεζόν της Butler στο Univeristy of Connecticut. Μπορεί η ομάδα να μην κατάφερε να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα, όμως έφτασε μέχρι το Final 4 (έχασε με 66-64 στον ημιτελικό από το Mississippi State). Η Αμερικανίδα center αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια έχοντας 5.4 πόντους, 5.0 ριμπάουντ και 1.0 ασίστ.

φωτογραφία: theuconnblog.com


Η ονειρεμένη σεζόν στο George Mason University

Μετά από 2 σεζόν στο Univeristy of Connecticut η Butler είχε σκοπό να αποκτήσει το Master της στις Παγκόσμιες Υποθέσεις και επειδή στο University of Connecticut δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, πήρε την απόφαση να συνεχίσει στο George Mason University, το οποίο μάλιστα βρισκόταν στην γενέτειρά της, το Fairfax. Το πρόβλημα ήταν ότι χρειαζόταν να εγκριθεί εγκαίρως ένα έγγραφο με την αποδέσμευσή της από το Univeristy of Connecticut προκειμένου να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στις George Mason Patriots, την ομάδα μπάσκετ δηλαδή του πανεπιστημίου. Αυτό έγινε και έτσι η Butler ήταν πανέτοιμη για την 4η σεζόν της στο κολεγιακό μπάσκετ.

φωτογραφία: gomason.com

Ο ρόλος της εκεί ήταν τελείως διαφορετικός από ότι στην ομάδα του θρυλικού Geno Auriemma καθώς από παίκτρια ρόλου μετατράπηκε κατευθείαν σε πρωταγωνίστρια. Η 22χρονη τότε αθλήτρια ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στα νέα της καθήκοντα μιας και πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της στο κολεγιακό μπάσκετ. Αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια, όλα στην αρχική πεντάδα, και ήταν σούπερ: 19,2 πόντους (52.9 % field goal), 16.6 ριμπάουντ, 1.5 τάπες, 1.4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα. 

WNBA draft 2018

Το 2018 δήλωσε συμμετοχή στο draft του WNBA έχοντας πολλές πιθανότητες να επιλεγεί. Οι Dallas Wings την επέλεξαν στον 3ο γύρο και συγκεκριμένα στο νούμερο 30 γράφοντας ιστορία καθώς ήταν η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του George Mason Univeristy που επιλέχθηκε στο draft. Παρόλα αυτά λίγους μήνες αργότερα αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του Dallas. 

Πρώτη επαγγελματική στέγη στο Βέλγιο

φωτογραφία: Belfius Namur Capitale (Facebook)

Με την εξαιρετική φήμη που είχε αποκτήσει από την κολεγιακή της παρουσία, η Butler δεν άργησε να βρει την πρώτη της επαγγελματική ομάδα στο Βέλγιο. Το Μάϊο του 2018 υπέγραψε στην Belfius Namur Capitale, η οποία μάλιστα συμμετείχε στα προκριματικά του Eurocup. Εκεί παρέμεινε συνολικά για 5 παιχνίδια, τα 2 στο Eurocup, όπου είχε 7.5 πόντους και 7.5 ριμπάουντ και 3 στο πρωτάθλημα με 9.7 πόντους, 11.3 ριμπάουντ και 2.0 ασίστ. 

Ξανά στο Eurocup με ρουμανική ομάδα

φωτογραφία: Sepsi-SIC (Facebook)

Την περασμένη σεζόν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε στην νταμπλούχο Ρουμανίας Sepsi Sic. Σε 15 αγώνες στο πρωτάθλημα είχε 7.1 πόντους, 7.6 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ. Στο Eurocup αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια έχοντας 7.0 πόντους και 8.1 ριμπάουντ.

Το who is who της Natalie Butler:

Ημερομηνία Γέννησης: 16 Ιουνίου 1995

Εθνικότητα: Αμερικανίδα

Γενέτειρα: Fairfax Station, Virginia

Ύψος: 1.96

Θέση: Center

Πανεπιστήμιο: George Mason University

Μικρά-μικρά για την Αμερικανίδα center:

  • Η τελευταία της κολεγιακή χρονιά ήταν και η πιο επιτυχημένη από πλευράς αριθμών. Στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ έχει μείνει η επίδοσή της στον τομέα των ριμπάουντ. Τη σεζόν 2017-2018 με τη φανέλα των George Mason Patriots κατέβασε συνολικά 563 ριμπάουντ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για μία σεζόν στην ιστορία του NCAA. 
  • Τα επιτεύγματά της την ίδια σεζόν δεν είχαν σταματημό μιας και κατάφερε να πετύχει double double στα 33 από τα 34 παιχνίδια της χρονιάς. Σε όλα τα ματς είχε διψήφιο αριθμό πόντων.
  • Η dream team που είχε δημιουργήσει ο Geno Auriemma στις UConn Huskies το 2016 κατάφερε να κατακτήσει το NCAA αήττητη έχοντας 38 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με την Butler να είναι μέλος της ομάδας.
  • Ο πατέρας της, Vernon Butler, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή της ως αθλήτρια και μάλιστα της δίδαξε με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ριμπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Vernon Butler βρίσκεται στη 2η θέση τόσο σε πόντους, όσο και σε ριμπάουντ στην ιστορία του U.S. Naval Academy, πίσω μόνο από τον τεράστιο Hall Of Famer και 2 φορές πρωταθλητή του NBA, David Robinson.
  • Έχει έναν αδερφό, τον James Butler, που παίζει επίσης μπάσκετ στο Drexler University. Τόσο η Natalie, όσο και ο James, φορούν το νούμερο 51 στη φανέλα, το οποίο φορούσε και ο πατέρας τους.
  • Στα λυκειακά της χρόνια εκτός από το μπάσκετ ήταν εξαιρετική και στο βόλεϊ και μάλιστα την είχε βοηθήσει πάρα πολύ στην έφεση που έδειξε στο να κόβει τα σουτ των αντιπάλων της. 
Απολαύστε την εν δράσει στo παρακάτω βίντεο


Βίντεο: TC (YouTube Channel)

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου