Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Α.Γ.Ο.Φ.: Η απάντηση για την απόφαση της ΕΣΚΑΒΔΕ να κατοχυρώσει το παιχνίδι υπέρ των Μολοσσών

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της ΕΣΚΑΒΔΕ να κατοχυρώσει τον αγώνα με 20-0 υπέρ των Μολοσσών εξέδωσε η διοίκηση του Α.Γ.Ο.Φ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή τον προγραμματισμένο αγώνα της ομάδας μας μπάσκετ με το σωματείο των ΜΟΛΟΣΣΩΝ ΕΛΕΟΥΣΑΣ  στα Ιωάννινα στις 17-10-2020 ο ΑΓΟΦ και ο πρόεδρός του από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας είχε εκφράσει προφορικά τις ανησυχίες του στην ΕΣΚΑΒΔΕ  για την κατάσταση που επικρατούσε στα Ιωάννινα. 

Επειδή την 1η Αγωνιστική του ομίλου ο αγώνας μεταξύ του Θρύλου Ιωαννίνων και του Α.Σ Μολοσσών που ήταν προγραμματισμένος στα Ιωάννινα αναβλήθηκε, ζητήσαμε να γίνει το ίδιο και για τον δικό μας αγώνα μια εβδομάδα μετά, αφού οι συνθήκες  στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν σαφώς  χειρότερες όσον αφορά την πανδημία του covid-19, μιας και η πόλη ήταν ένα βήμα πριν από το lock down.

Η απάντηση του Προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ ήταν αρνητική στο δικό μας αίτημα. Έπρεπε να ανέβουμε στα Ιωάννινα που οι συνθήκες «ήταν ασφαλείς» αλλιώς θα μηδενιζόμασταν.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που περνά η Ελλάδα αλλά και ολόκληρος ο κόσμος λόγω της πανδημίας του COVID-19  βασική μας προτεραιότητα ήταν, είναι, αλλά και θα είναι η ασφάλεια των αθλητών μας , των προπονητών μας και των οικογενειών τους. Το ΔΣ του Συλλόγου  για κανέναν λόγο  και  για καμία αθλητική διοργάνωση δεν θα ρίσκαρε την υγεία των μελών της αθλητικής οικογένειας του ΑΓΟΦ. 

Για αυτό και ήμασταν από τους πρώτους συλλόγους στην περιοχή που αναστείλαμε άμεσα τις αθλητικές δραστηριότητές μας στο πρώτο κύμα της πανδημίας με γνώμονα τα παραπάνω. Επιπλέον, σε καθημερινή βάση εξετάζουμε τις συνθήκες  που επικρατούν ώστε να λάβουμε άμεσα αποφάσεις που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των τμημάτων του Συλλόγου.

Βλέπουμε σήμερα ότι με νέα απόφασή της η ΕΣΚΑΒΔΕ ανακοίνωσε ότι αναβάλει εκ νέου όλους τους προγραμματισμένους αγώνες το προσεχές Σάββατο 24/10/2020 με ομάδες των Ιωαννίνων για λόγους διασφάλισης υγείας.

Απορούμε βέβαια γιατί δεν υπήρχε η ίδια ευαισθησία και για τον δικό μας αγώνα με αποτέλεσμα εμείς να τιμωρηθούμε παραδειγματικά. Άραγε δεν υπήρχαν οι ίδιοι λόγοι ανησυχίας, μήπως είχαμε λιγότερα κρούσματα στην πόλη των Ιωαννίνων την προηγούμενη εβδομάδα, ή μήπως υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια στην ΕΝΩΣΗ!!! 

Το ΔΣ του ΑΓΟΦ δεν ήθελε με τίποτα ο σύλλογος να γίνει κρίκος της αλυσίδας μετάδοσης του covid-19 στην πόλη της Φιλιππιάδας και της γύρω περιοχής. Για τον ΑΓΟΦ ήταν αυτονόητο ότι οι αγώνες  στα Ιωάννινα έπρεπε να αναβληθούν. 

Θα αποστείλουμε γραπτώς και ερώτημα στο ΔΣ της ΕΣΚΑΒΔΕ για την διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι προγραμματισμένοι αγώνες στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Γιατί ο δικός μας έπρεπε να γίνει και όλοι οι άλλοι να αναβληθούν;

Τέλος, το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι στο site του ΝΕΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ είχε ανακοινωθεί ότι μετά από απόφαση της ΕΣΚΑΒΔΕ όλοι οι αγώνες του Σαββάτου 17/10 θα αναβληθούν. Ακολούθησε η ανακοίνωση του σωματείου των ΜΟΛΟΣΣΩΝ που εξέφραζε τα παράπονα της για την παραπάνω αναβολή

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ 20-0!!!

Με τιμή

Εκ της Διοικήσεως του ΑΓΟΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου