Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Ιόνιος-Παραμυθιά 57-59: Από "διπλό" σε "διπλό" η Παραμυθιά

φωτογραφία: Κ.Α.Ε. Παραμυθιά (Facebook)

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη στην Ηγουμενίτσα επί του Πρωτέα, η Παραμυθιά κατάφερε να περάσει και από την Κέρκυρα, επικρατώντας του Ιονίου με 59-57 και έφτασε τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η ομάδα του Πέτρου Κωστίδη είχε σε καλή μέρα τον έμπειρο Θοδωρή Τσιρώνη που σημείωσε 17 πόντους, με τον Σπύρο Μάλλιο και τον Κώστα Χάιδο να έχουν από 12. Από τον Ιόνιο ο Στέφανος Νεδέλκος είχε 22 πόντους με τον Ανδρέα Περούλη να προσθέτει 11. 

Δυνατό και σκληρό παιχνίδι έγινε στο ΕΑΚ Κέρκυρας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στον Βόρειο όμιλο. Στο πρώτο δεκάλεπτο τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο με το σκορ στο 10΄ να είναι 10-9 υπέρ της ομάδας του Παναγιώτη Κοντογιάννη.

Η δεύτερη περίοδος των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική καθώς κατάφεραν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και με επιμέρους 23-12 να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά με +10 (32-22). 

Ντέρμπι έγινε ξανά το παιχνίδι στη συνέχεια καθώς οι παίκτες του Κοντογιάννη με 20-14 επιμέρους κατάφεραν να μειώσουν σε 46-42 στο 30΄. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Παραμυθιά με δύο καλές επιθέσεις, πρώτα με εύστοχο τρίποντο του Τσιρώνη και εν συνεχεία με καλάθι του Ψιλοδημητρακόπουλου έπειτα από ασίστ του Χάιδου κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το νησί των Φαιάκων με 59-57.  

Ο Ιόνιος, όπως και όλες οι κερκυραϊκές ομάδες, πληρώνει το γεγονός ότι στο νησί υπάρχει μόλις ένα γήπεδο, το ΕΑΚ Κέρκυρας, με τους συλλόγους να είναι πάρα πολλοί και από διαφορετικά αθλήματα και έτσι οι προπονήσεις να είναι ελάχιστες. Όπως είναι λογικό οι λιγότερες ώρες προπονήσεων βγαίνουν στους αγώνες με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι ομάδες να δείξουν το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στα παιχνίδια.

Την επόμενη αγωνιστική είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Φαίακα Κέρκυρας και Ιόνιο. Η Παραμυθιά θα υποδεχτεί τον Κερκυραϊκό, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 10-9, 22-32, 42-46, 57-59

Διαιτητές: Νάκας-Γαληνάς

Ιόνιος (Κοντογιάννης-Δεσύλλας): Κατέχης, Παπαδόπουλος 6, Νεδέλκος 22(2), Περούλης Α. 11(3), Σπιτιέρης 7, Παπαγκίκας, Γεωργακόπουλος 2, Χρήστου, Κάντας 5(1), Καουτσομύτης, Μαγκανάς 4

Παραμυθιά (Κωστίδης): Χάιδος 12(2), Παπαγρηγορίου, Ψιλοδημητρακόπουλος 7, Τάχιας 2, Αθανασίου, Ανδρέου 2, Κωλέτσης, Ζαφειράκης 2, Ρεσβάνης, Μπάμπος 5, Τσιρώνης 17(4), Μάλλιος 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου