Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

IBC-Α.Ο. Αγρινίου 88-66: Κέρδισε τους Αγρινιώτες με κορυφαίους τους Μπάλλα-Χρύση


Τρεις εβδομάδες πριν από την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής το IBC δείχνει σταδιακά να ανεβάζει στροφές καθώς μετά τη χθεσινή νίκη επί του Αριστοτέλη Φλώρινας επικράτησε σήμερα το απόγευμα του Α.Ο. Αγρινίου με 88-66 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, παίζοντας ανά διαστήματα καλό μπάσκετ.

Καταιγιστικό ξεκίνημα για το IBC καθώς παίζοντας πιεστική άμυνα έκλεψε αρκετές φορές τη μπάλα βρίσκοντας πόντους στον αιφνιδιασμό. Συγκεκριμένα προηγήθηκε με 8-0 με 4 καλάθια στον αιφνιδιασμό (2 ο Χρύσης και από ένα οι Βάσης και Σταμίρης). Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα ήρθε μετά από καλάθι του Ξιούρα που έκοψε στην "καρδιά" της ρακέτας και ο Μπάλλας του πέρασε εξαιρετικά την μπάλα (16-6). Εν συνεχεία ακολούθησε καταιγισμός με σουτ τριών πόντων με τους Γιαννιώτες με 6 συνεχόμενα (2 ο Χρύσης, 2 ο Μπάλλας και από 1 ο Ξιούρας και ο Παπαγιάννης) να προηγούνται με 34-10 λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Η διαφορά είχε ξεφύγει ήδη στο +25 από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (37-12) και οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλλει απόλυτα το παιχνίδι τους. Με συγκέντρωση στην άμυνα και καλές επιλογές στην επίθεση η διαφορά διατηρήθηκε και στη δεύτερη περίοδο σε υψηλά επίπεδα (45-21 στο 15΄). Ο χρόνος μοιράστηκε ιδανικά με το ημίχρονο να κλείνει στο 55-31 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Παπαδόπουλου.

Στην τρίτη περίοδο κυριάρχησαν οι άμυνες των δύο ομάδων με το IBC να δυσκολεύεται επιθετικά καθώς δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο εντός παιδιάς καλάθι στα πρώτα πέντε λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 56-39. Το πρώτο καλάθι ήρθε δια χειρός Νίκου Γεωγράκη με εύστοχο τρίποντο. Παρά την επιθετική δυστοκία οι Αγρινιώτες δεν έβρισκαν επίσης το εύκολο καλάθι και το σκορ στο 30΄ παρέμενε σε υψηλά επίπεδα (67-44).

Σε τυπική διαδικασία εξελίχθηκαν τα δέκα τελευταία αγωνιστικά λεπτά με τους Γιαννιώτες να κρατούν σταθερά τη διαφορά πάνω από τους 20 και να φτάνουν εύκολα στο τελικό 88-66. Ικανοποίηση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του το γεγονός ότι στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκε για τα καλά στην εξίσωση ο Νίκος Γεωργάκης καθώς προέρχονταν από τραυματισμό. Για το IBC δεν αγωνίστηκε ο Δημήτρης Ζαφειρούδης όπως και ο Άκης Καραμπίνης.

Χρήστος Μπάλλας με 26 πόντους και Αντώνης Χρύσης με 21 οι καλύτεροι. Από 11 είχαν οι Γιώργος Ξιούρας και Νίκος Γεωργάκης, με τον Δημήτρη Βάση να προσθέτει 10.

Τα δεκάλεπτα: 37-12, 55-31, 67-44, 88-66

IBC (Παπαδόπουλος-Μπάθας): Ζάψας 2, Παπαγιάννης 5(1), Βάσης 10(1), Χρύσης 21(2), Γεωργάκης 11(2), Σφουγγάρης, Ξιούρας 11(3), Σταμίρης 2, Μπάλλας 26(2), Πατραμάνης 

Δημήτρης Κοσίνας


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου