Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Πρωτέας Γρεβενών 70-39: Φιλική νίκη με οδηγό την άμυνα

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετσόβου, καθώς επικράτησε του Πρωτέα Γρεβενών με 70-39 σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας.

Οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε όσα τους ζήτησε ο προπονητής τους από την αρχή του αγώνα με αποτέλεσμα να φτάσουν σε μία εύκολη φιλική νίκη. 

Η αρχική πεντάδα απαρτίζονταν από τους Κολότσιο- Καννή- Ιωακειμίδη- Νταβουλτζόπουλο και Μάντζιο. Οι Γιαννιώτες ήταν καταιγιστικοί από την αρχή του πρώτου δεκαλέπτου καταφέρνοντας να προηγηθούν με 9-0. Ο Δημήτρης Μάντζιος ήταν βασικός πυλώνας επιθετικά με την μπάλα να ακουμπά στο post και αυτός είτε να παίρνει επιθέσεις είτε να σπάει τη μπάλα στην περιφέρεια για κάποιο ελεύθερο σουτ. Κομβική η παρουσία και του Φώτη Νταβουλτζόπουλου που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει ενέργεια κυνηγώντας τα επιθετικά ριμπάουντ και κερδίζοντας αρκετά φάουλ. Η διαφορά δεν άργησε να ανέβει σε διψήφια επίπεδα για τον ΑΓΣΙ καθώς το σκορ στο 10΄ ήταν 23-8. 

Παρά το μικρό 4-0 σερί των Μακεδόνων στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου (23-12), οι Γιαννιώτες έδειξαν σκληράδα στην άμυνα και δεν επέτρεψαν στον Πρωτέα να πετύχει κάποιο καλάθι για τα υπόλοιπα πέντε λεπτά του δεκαλέπτου. Αυτή την επιθετική δυστοκία ήρθε να σταματήσει ο Σβώλης με τρίποντο μειώνοντας σε 30-15 στο 17΄. Λίγο αργότερα με όμορφο καλάθι και φάουλ του Χρήστου Καννή το γιαννιώτικο προβάδισμα ανέβηκε στους 20 πόντους (35-15). Τελικά το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων μπροστά με 37-20.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη να διατηρεί άνετα το προβάδισμά της γύρω στους 20 πόντους (47-25 στο 24΄ μετά από όμορφο coast to coast καλάθι του Μάντζιου). Ο προπονητής του ΑΓΣ Ιωαννίνων μοίρασε το χρόνο συμμετοχής και στους 11 παίκτες που είχε διαθέσιμους παίρνοντας από όλους πράγματα. Τελικό σκορ 70-39 με τους Γιαννιώτες να αφήνουν πολλές υποσχέσεις ενόψει συνέχειας.

Χρήστος Καννής με 19, Φώτης Νταβουλτζόπουλος με 14 και Δημήτρης Μάντζιος με 10 οι διψήφιοι του ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 37-20, 53-34, 70-39

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης-Καννής): Γιωτάκης, Νταβουλτζόπουλος 14, Κολότσιος 9, Καννής 19, Αντωνίου 4, Ιωακειμίδης 6, Αποστολίδης 2, Μάντζιος 10, Αρβανιτάκης, Φίλιος, Παππάς 6 

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου