Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα-Ελευθερία Μοσχάτου 60-70: Απάντησε με φιλική νίκη η Ελευθερία Μοσχάτου

φωτογραφία: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

ΠΑΣ Γιάννινα- Ελευθερία Μοσχάτου πράξη δεύτερη σήμερα το μεσημέρι στον Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων με την αθηναϊκή ομάδα να κερδίζει με 70-60 έχοντας 5 διψήφιες: Καμπουράκη με 21, Motley και Avery με 13, Κοσμά με 11 και Σταμάτη με 10. Απίστευτη ευστοχία για τις νικήτριες οι οποίες είχαν συνολικά 17 εύστοχα τρίποντα. Για τον ΠΑΣ η Samantha Cooper ήταν η καλύτερη με 22 πόντους, με την Vanessa Panousis να προσθέτει 15. Οι δύο ομάδες πήραν από μία νίκη η κάθε μία σε αυτή τη σειρά φιλικών αγώνων και πλέον ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τουρνουά Bread Factory, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, όπου θα συμμετέχουν επίσης ο Ολυμπιακός αλλά και οι Εσπερίδες Καλλιθέας.

Η βασική πεντάδα του Νίκου Δουβίτσα αποτελούνταν από 3 guards, Panousis, Ντάλα, Βιντσιλαίου, και δίδυμο στη frontline τις Vendrell-Cooper. Οι γηπεδούχες πραγματοποίησαν όπως και χθες εξαιρετική εκκίνηση στον αγώνα καταφέρνοντας να προηγηθούν με 7-0. Το πρώτο καλάθι ήρθε από ασίστ της Βιντσιλαίου που είδε το κόψιμο της Vendrell στην καρδιά της ρακέτας, ενώ εν συνεχεία ένα jump shoot της Ελληνίδας guard και ένα τρίποντο της Panousis έδωσαν αυτό το +7 στον ΠΑΣ. Τα 2 φάουλ με τα οποία χρεώθηκε η Βιντσιλαίου από νωρίς ήταν το πρώτο πρόβλημα για τον coach Δουβίτσα. Η Ελευθερία Μοσχάτου έβρισκε σταδιακά τα πατήματά της στο παρκέ του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου και κυρίως "ζεσταινόταν" από τα 6,75. Σταμάτη και Καμπουράκη μείωσαν με δύο συνεχόμενα τρίποντα σε 7-6, με την αθηναϊκή ομάδα να συνεχίζει το κρεσέντο της και να παίρνει τα ηνία με 15-9. Η Motley μπήκε στην εξίσωση "βρίσκοντας το χέρι της". Η Samantha Cooper βγήκε μπροστά σε εκείνο το σημείο και με 5 σερί πόντους έριξε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (15-14). Η ομάδα του Παπαναστασίου έχτισε ξανά ένα +6 (20-14) για να έρθει αρχικά η Panousis με τρίποντο και μετά η Cooper με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι να βοηθήσουν τον ΠΑΣ με ένα σερί 5-0 να μειώσει σε 20-19. Τελικά το δεκάλεπτο έληξε με τις φιλοξενούμενες μπροστά με 22-19. Η περιφερειακή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η "αχίλλειος πτέρνα" με αποτέλεσμα να δεχθεί 6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Νίκος Δουβίτσας έριξε στο παρκέ τη Μαρία Κατσαμούρη στο "5". Ο ΠΑΣ ισοφάρισε γρήγορα γρήγορα σε 22-22 με ωραίο μπάσιμο της Σαρηγιαννίδου και μία βολή της Βιντσιλαίου. Ο προπονητής του ΠΑΣ ζητούσε την πίεση πάνω στη μπάλα για να γίνουν κλεψίματα και να βρει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό η ομάδα του όμως η Ελευθερία Μοσχάτου ήταν αυτή που με σερί 6-0 βρέθηκε ξανά μπροστά με 28-22. Η Cooper έδειξε εξ΄ αρχής σε καλή μέρα και με τρίποντο έγινε διψήφια μειώνοντας παράλληλα σε 28-25. Οι γηπεδούχες υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο με το Μοσχάτο, και συγκεκριμένα την Καμπουράκη, να συνεχίζει να "πυροβολεί" από τα 6,75 και με δύο νέα τρίποντα να κάνει το 34-26 και να φτάνει τους 11 πόντους. Σε αντίθεση με την ομάδα του Παπαναστασίου ο ΠΑΣ ήταν αρκετά άστοχος από την περιφέρεια. Το ημίχρονο έληξε με την αθηναϊκή ομάδα στο +9 (36-27 στο 20΄).

Στο 22΄ το προβάδισμα παρέμενε σε αθηναϊκά χέρια (42-28). Ο ΠΑΣ προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία να χτυπήσει στον αιφνιδιασμό και να βρει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Με την Cooper "αιχμή του δόρατος" επιθετικά (8 μαζεμένοι πόντοι) η διαφορά μειώθηκε στους 6 (44-38). Η εικόνα των Γιαννιωτών ήταν εμφανώς βελτιωμένη επιθετικά με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 47-43 στο 26΄ μετά από τρίποντο της Panousis. Η Ελευθερία Μοσχάτου συνέχιζε να συντηρεί τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα και έκλεισε την περίοδο μπροστά με 54-47. 

Στα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά η άμυνα του Μοσχάτου συνέχιζε να προκαλεί προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ επιθετικά με τις παίκτριες του Παπαναστασίου να σουτάρουν με καλά ποσοστά. Η διαφορά είχε ανέβει στους 10 πόντους και διατηρούνταν εκεί σταθερά (61-51 στο 34΄, 70-60 στο 37΄). Το νεανικό σχήμα των γηπεδούχων στα τελευταία 3 λεπτά με τις Χρηστάκη-Χούλη-Πάφη στην περιφέρεια κέρδισε το χειροκρότημα από τον πάγκο για τον ενθουσιασμό και το πάθος που έδειξε. Τελικό σκορ 70-60 με την Ελευθερία Μοσχάτου να κερδίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων. 

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 27-36, 47-54, 60-70

Διαιτητές: Κατοτικίδης-Παπανικολάου

ΠΑΣ Γιάννινα (Δουβίτσας-Μιχαήλ): Χούλη, Panousis 15(3), Σαρηγιαννίδου 2, Ντάλα, Κατσαμούρη 4, Cooper 22(4), Βιντσιλαίου 7, Vendrell 5, Πάφη 1, Χρηστάκη 4

Ελευθερία Μοσχάτου (Παπαναστασίου): Γραμματικού, Τσέρου, Καμπουράκη 21(6), Μίχου 2, Βόλου, Σταμάτη 10(3), Κοσμά 11(2), Avery 13(3), Motley 13(3)

Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου