Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

IBC: Το ρόστερ της σεζόν 2020-2021

Μπορεί να έχει μόλις 5 χρόνια ζωής, όμως το IBC έχει καταφέρει σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να πετύχει σπουδαία επιτεύγματα κατορθώνοντας να φτάσει στη Β΄ Εθνική, κατηγορία στην οποία θα συμμετέχει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Το σύνολο του Γιάννη Παπαδόπουλου έχει μπροστά του μια χρονιά πρόκληση και το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει τον ανανεωμένο γιαννιώτικο σύνολο.

Ζαφειρούδης το νο 1 στα guards/Αναβαθμισμένο ρόλο ο Ξιούρας

Η περιφέρεια του IBC παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο παίκτης που αποκτήθηκε έχοντας περγαμηνές και από τον οποίο περιμένουν πολλά πράγματα οι άνθρωποι της ομάδας είναι αναμφίβολα ο Δημήτρης Ζαφειρούδης. Ικανός τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα, με όπλο του το καλό μακρινό σουτ, μπορεί να δώσει στον Γιάννη Παπαδόπουλο ποιοτικές λύσεις. Μπορεί να είναι 22 χρονών όμως έχει αγωνιστεί τόσο σε Β΄ όσο και σε Γ΄ Εθνική. 

Ο Δημήτρης Ζαφειρούδης με τη φανέλα του Ανατόλια

Ο Δημήτρης Βάσης παρέμεινε για 3η διαδοχική σεζόν και στόχος είναι να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Ο προπονητής του τον πιστεύει πολύ και θέλει να δει ακόμα περισσότερα από αυτόν σε ένα πρωτάθλημα υψηλών απαιτήσεων. 

Ο combo guard, Γιώργος Ξιούρας, αποτελεί έναν παίκτη στοίχημα για τον coach Παπαδόπουλο. Φέτος στο IBC είναι πεπεισμένοι ότι μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος, καθώς πέρυσι υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία. Παραστάσεις από υψηλές κατηγορίες έχει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, και ιδιαίτερα το καλό μακρινό του σουτ, φάνηκαν πέρυσι όταν άρχισε να προσαρμόζεται. Πέρυσι μέτρησε περίπου 7.0 πόντους στη Γ΄ Εθνική όμως φέτος είναι δεδομένο ότι θα έχει ακόμα περισσότερες ευθύνες και αυξημένο ρόλο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη. Οι συστάσεις που συνοδεύουν τον 18χρονο αθλητή είναι εξαιρετικές και φαίνεται το IBC να έχει πετύχει διάνα. Διακρίνεται για την αθλητικότητά του και μπορεί να καλύψει τις θέσεις από το "1" έως και το "3". 


Ο Γιώργος Παπαγιάννης εν δράσει 

Η μεγάλη επένδυση με τον Αντώνη Χρύση και ο Νίκος Γεωργάκης

Οι Γιαννιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στο μεταγραφικό παζάρι ανακοινώνοντας την απόκτηση ενός παλιού γνώριμου, του Αντώνη Χρύση. Ο 30χρονος small forward αγωνίστηκε πέρυσι στη Δόξα Λευκάδας και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας. Αναμένεται να είναι ένα από τα "βαριά χαρτιά" του IBC επιθετικά και οι προσδοκίες είναι μεγάλες, σε ένα περιβάλλον το οποίο ο Κώος αθλητής γνωρίζει πολύ καλά.

Μαζί του στο "3" ο Άκης Καραμπίνης, που διακρίνεται για τις αμυντικές του αρετές ενώ μπορεί να καλύψει με την ίδια άνεση τις θέσεις "1"-"3". Πλέον είναι ένας από τους πιο παλιούς παίκτες στην ομάδα καθώς αυτή θα είναι η 3η του χρονιά.

Στην ανδρική ομάδα θα προωθηθεί ο ταλαντούχος Φίλιππος Ζάψας, που έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στην εφηβική ομάδα, όντας μάλιστα ο αρχηγός της.

Στη θέση "4" ο Γιάννης Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του ξεχώρισαν την περίπτωση του Νίκου Γεωργάκη. Ο 27χρονος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες, έχει ύψος 2,04 και την ικανότητα να απειλήσει κοντά αλλά και μακριά από το καλάθι. Backup του αναμένεται να είναι ο Γιώργος Σφουγγάρης, ο οποίος πήρε "ψήφο εμπιστοσύνης" και για τη νέα σεζόν. Στη θέση του power forward είναι πολύ πιθανό να παίρνει κάποια λεπτά συμμετοχής και ο Αντώνης Χρύσης στη διάρκεια των παιχνιδιών μιας και μπορεί να δώσει λύσεις και από εκεί.

Χρήστος Μπάλλας το σημείο αναφοράς στο "5"

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά και την ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών, ο Χρήστος Μπάλλας αναμένεται και φέτος να αποτελέσει κεντρική φιγούρα του IBC. Η περσινή του σεζόν με τους 19,4 πόντους Μ.Ο. στη Γ΄ Εθνική δείχνουν ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μαζί με τον Αντώνη Χρύση και τον Νίκο Γεωργάκη είναι οι 3 παίκτες που αναμένεται να τραβήξουν το μεγαλύτερο κουπί. Η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερη για τον Πρεβεζιάνο center μιας και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να αποτελέσει τον αρχηγό της ομάδας.

Φέτος το IBC κινήθηκε για την προσθήκη ενός backup center φέρνοντας από τον Α.Ο. Αγρινίου τον Σπύρο Σταμίρη. Έχει ύψος 2.03, μπορεί να παίξει και ως "4" αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε ελάχιστες συμμετοχές τα τελευταία 2 χρόνια με την πρώην του ομάδα. Στη θέση του center υπάρχει ένας ακόμα παίκτης στο ρόστερ, ο Παναγιώτης Μπαρτζώκας. Το IBC θέλει να επιβραβεύσει τον νεαρό αθλητή για τις εμφανίσεις του στην εφηβική ομάδα και γι΄αυτό το λόγο θα είναι μέλος της ανδρικής πράγμα που δείχνει ότι διοίκηση και τεχνικό επιτελείο πιστεύουν πολύ τόσο σε αυτόν, όσο και στον Φίλιππο Ζάψα.

Αναλυτικά το ρόστερ του IBC:

PG: Δημήτρης Ζαφειρούδης, Δημήτρης Βάσης

SG: Γιώργος Ξιούρας, Γιώργος Παπαγιάννης

SF: Αντώνης Χρύσης, Άκης Καραμπίνης, Φίλιππος Ζάψας

PF: Δημήτρης Γεωργάκης, Γιώργος Σφουγγάρης

C: Χρήστος Μπάλλας, Σπύρος Σταμίρης, Παναγιώτης Μπαρτζώκας

Coach: Γιάννης Παπαδόπουλος (ρεκόρ 37-7)

Το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι αρκετά νεανικό καθώς ο Μ.Ο. ηλικίας είναι τα 22,5 χρόνια. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά παίκτες είναι ο Χρήστος Μπάλλας (31 χρονών) και ο Αντώνης Χρύσης (30 χρονών). Η διοίκηση του IBC συζητάει με το τεχνικό επιτελείο για μία ακόμα προσθήκη στο ρόστερ της νέας σεζόν που θα δώσει ακόμα περισσότερο βάθος και οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Δημήτρης Κοσίνας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου