Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Η μεταγραφική δραστηριότητα των γιαννιώτικων ομάδων


Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και οι περισσότερες γιαννιώτικες ομάδες έχουν υπάρξει αρκετά δραστήριες στο φετινό μεταγραφικό παζάρι. Αναμφίβολα τις πιο πολλές κινήσεις έχει πραγματοποιήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC που κινήθηκε μεθοδευμένα και με πλάνο. IBC και ΑΓΣ Ιωαννίνων έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του ρόστερ, ο Σπάρτακος δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ οι Μολοσσοί έχουν προσθέσει τρεις παίκτες. Ο Θρύλος ξεκίνησε τις μεταγραφές του μόλις χθες. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις κινήσεις των ομάδων.

ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Μια διαφορετική χρονιά θα είναι η φετινή για τον ΠΑΣ καθώς μετά από το 2012 στην άκρη του πάγκου δε θα βρίσκεται ο Γιώργος Σιαμέτης. Τη θέση του προπονητή ανέλαβε ο Λευκαδίτης, Νίκος Δουβίτσας, που έγραψε τη δική του ιστορία με τη Νίκη Λευκάδας. Όσον αφορά τις παίκτριες που ήρθαν στην ομάδα, η αρχή έγινε με τις δίδυμες αδερφές Βιντσιλαίου. Εν συνεχεία ανακοινώθηκαν οι δύο βασικές ψηλές, Samantha Cooper και Kourtni Perry, ενώ σπουδαία ήταν η προσθήκη της Ελληνοαυστραλής, Vanessa Panousis. Στην ομάδα παρέμειναν η αρχηγός, Ντίνα Σαρηγιαννίδου, η παλιά πλέον, Πανωραία Ντάλα, η πολλά υποσχόμενη Μαρία Κατσαμούρη, ενώ το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε η Έλενα Πάφη. Φυσικά στον ΠΑΣ ανήκουν και οι δύο νεαρές-ταλαντούχε,ς Αγγελίνα Χρηστάκη και Μαίρη Χούλη, τις οποίες πιστεύει πολύ το προπονητικό επιτελείο. 


Ήρθαν: Αγγελική Βιντσιλαίου (Ο.Α. Χανίων), Σταυριανή Βιντσιλαίου (Ο.Α. Χανίων), Samantha Cooper (Wetterbygden Sparks), Kourtni Perry (Hogsbo Basket Goteborg), Vanessa Panousis (Νίκη Λευκάδας)

Ανανέωσαν: Ντίνα Σαρηγιαννίδου, Μαρία Κατσαμούρη, Πανωραία Ντάλα, Έλενα Πάφη

Έφυγαν: Brandy Montgomery, Acheil Tac (Della Fiore Broni), Sierra Calhoun (Sassari), Αναστασία Τζήμου (Θησέας Παναγιούδας) 

IBC

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το IBC θα αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική και άπαντες στην ομάδα θέλουν να πραγματοποιήσουν μία καλή χρονιά. Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ των Γιαννιωτών καθώς αποχώρησαν αρκετοί αθλητές ενώ μέχρι στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4 προσθήκες. Η αρχή έγινε με τον Αντώνη Χρύση που επέστρεψε στο IBC μετά το 2018. Ο Σπύρος Σταμίρης ήρθε από το Αγρίνιο για να προσθέσει βάθος στη frontline, ενώ ο Δημήτρης Ζαφειρούδης επιλέχτηκε ώστε να κάνει τη διαφορά στην περιφέρεια. Η τελευταία μεταγραφή ήταν αυτή του νεαρού Γιώργου Παπαγιάννη, ενός παίκτη που πιστεύουν πολύ στην ομάδα. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζει στη θέση του προπονητή και κράτησε από το περσινό ρόστερ τους Χρήστο Μπάλλα, Γιώργο Ξιούρα, Άκη Καραμπίνη, Δημήτρη Βάση, Άρη Πατραμάνη, Γιώργο Σφουγγάρη και Σπύρο Κατσίβελο. Παρελθόν αποτέλεσαν δύο βασικότατα στελέχη της περσινής ομάδας, οι Κώστας Σωτηράκης και Δημήτρης Δουρούκης. Μαζί τους αποχαιρέτησαν ο Γρηγόρης Ζαμπέτης και Ντίνος Τσιτσώνης, όπως και ο νεαρός Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τους πολύπειρους Αλέξανδρο Ματσάγγα και Θοδωρή Τσιρώνη, που μετά από χρόνια παρουσίας στην ομάδα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να αποχωρήσουν.



Ήρθαν: Αντώνης Χρύσης (Δόξα Λευκάδας), Σπύρος Σταμίρης (Α.Ο. Αγρινίου), Δημήτρης Ζαφειρούδης (ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια"), Γιώργος Παπαγιάννης (Διόσκουροι Κοζάνης)

Ανανέωσαν: Χρήστος Μπάλλας, Γιώργος Ξιούρας, Άκης Καραμπίνης, Δημήτρης Βάσης, Άρης Πατραμάνης, Γιώργος Σφουγγάρης, Σπύρος Κατσίβελος

Έφυγαν: Κώστας Σωτηράκης (Α.Ο. Πεύκης), Δημήτρης Δουρούκης (Χαλκίδα Basketball Academy), Ντίνος Τσιτσώνης, Γρηγόρης Ζαμπέτης, Αλέξανδρος Ματσάγγας, Θοδωρής Τσιρώνης (Παραμυθιά), Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος

ΑΓΣ Ιωαννίνων

Αρκετές αλλαγές έχουν σημειωθεί και στο στρατόπεδο του ΑΓΣ Ιωαννίνων με τους διοικούντες να προσπαθούν σημαντικά να ενισχύσουν το γιαννιώτικο στοιχείο. Δημήτρης Μάντζιος, Χρήστος Καννής και Δημήτρης Αποστολίδης μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα θα φορέσουν τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων, με τους δύο πρώτους να επιστρέφουν καθώς έχουν αναδειχθεί από τις Ακαδημίες του ιστορικού συλλόγου. Βασίλης Κολότσιος και Φώτης Νταβουλτζόπουλος ήταν οι τελευταίες χρονικά προσθήκες, ενώ αναμένονται να πραγματοποιηθούν και άλλες. Από τις αποχωρήσεις σίγουρα αυτή που ξεχώρισε ήταν του Σταύρου Μάκη που μετά από πολλά χρόνια δε θα φορά τη φανέλα της ομάδας.


Ήρθαν: Δημήτρης Μάντζιος (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα), Χρήστος Καννής (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα), Δημήτρης Αποστολίδης (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα), Βασίλης Κολότσιος (Ίκαροι Τρικάλων), Φώτης Νταβουλτζόπουλος (Λεύκιππος Ξάνθης)

Έφυγαν: Σταύρος Μάκης (Μολοσσοί), Αντώνης Δαβάνης, Μάκης Καλογεράτος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Γυφτάκης (Χαλκίδα Basketball Academy)

Σπάρτακος 

Ο νεοφώτιστος στη Γ΄ Εθνική Σπάρτακος δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό του. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο ότι οι περισσότεροι παίκτες από το περσινό ρόστερ θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα της ομάδας με τον Τάκη Παππά να είναι επίσης κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα είναι ο head coach. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις όπως και για τους νέους παίκτες που θα ενταχθούν στο ρόστερ.

Θρύλος Ιωαννίνων

Ο Θρύλος θα συνεχίσει για μία ακόμα σεζόν να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Μόλις χθες ξεκίνησε τις μεταγραφικές του κινήσεις και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο καθώς ο ποιοτικός combo guard, Μάριος Μιχαήλ, θα φορά την πορτοκαλί φανέλα τη νέα σεζόν ενισχύοντας και με το παραπάνω του Γιαννιώτες. Στην άκρη του πάγκου θα είναι ο Δημοσθένης Ντάσιος και αναμένονται και οι υπόλοιπες κινήσεις. Βάρος θα δοθεί στην προώθηση νεαρών αθλητών, κάτι που γίνεται τα τελευταία χρόνια. Παρελθόν αποτελούν οι Κώστας Κρανής και Δημήτρης Μπιλανάκης που θα συνεχίσουν στον Α.Γ.Ο.Φ.

Ήρθαν: Μάριος Μιχαήλ

Έφυγαν: Κώστας Κρανής (Α.Γ.Ο.Φ.), Δημήτρης Μπιλανάκης (Α.Γ.Ο.Φ.)

Μολοσσοί 

Πρώτη συμμετοχή για τους Μολοσσούς στην ιστορία τους στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και φαίνονται ότι είναι έτοιμοι όχι για μια απλή συμμετοχή αλλά στοχεύουν να είναι από τις πρωταγωνίστριες ομάδες. Αυτό άλλωστε φαίνεται από την ηχηρή προσθήκη του Σταύρου Μάκη. Το δίδυμο των Βασίλη Χατζή και Κώστα Μακρή θα συνεχίσουν στον πάγκο ενώ όλος ο βασικός κορμός ανανέωσε με την ομάδα. 

Ήρθαν: Σταύρος Μάκης (ΑΓΣ Ιωαννίνων), Γιάννης Λάμπρου (Β.Α.Ο. Άρτας), Νίκος Μεγαλοοικονόμου

Ανανέωσαν: Δημήτριος Ζήσης, Κυριάκος Μάστορας, Απόστολος Γούλας, Ιωάννης Πολύζος, Ιωάννης Τσιρώνης, Αντώνης Κώτσης, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Άρης Σιώζος, Κώστας Σχίζας, Ηλίας Καλουλτσόγλου, Ευάγγελος Γκρεκός, Σταύρος Ζήσης, Νικόλαος Μπακαλούμης, Παναγιώτης Νταφόπουλος, Κωνσταντίνος Βούλγαρης

Έφυγαν: Κωνσταντίνος Δρούγκας, Λευτέρης Παπαγεωργίου


Δημήτρης Κοσίνας













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου