Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Αφιέρωμα: Η Πανωραία Ντάλα έμεινε σπίτι της!

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

ΠΑΣ Γιάννινα και Πανωραία Ντάλα θα συνεχίσουν μαζί για 4η διαδοχική σεζόν μετά την ανανέωση της συνεργασίας τους, με την 24χρονη combo guard να παραμένει στο ρόστερ της ομάδας του Νίκου Δουβίτσα. Το Epirusbasket.gr κάνει μία αναδρομή στην παρουσία της Πτολεμαϊδιώτισσας αθλήτριας με τη φανέλα του ΠΑΣ και στέκεται στους σημαντικότερους σταθμούς της.

29 Ιουνίου 2017: Υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο με τον ΠΑΣ

πηγή φωτογραφίας: ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Η συγκεκριμένη μέρα ήταν ιδιαίτερη για την Ντάλα καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα την έφερνε στην πόλη προκειμένου να τον βοηθήσει να επανέλθει άμεσα στην Α2 Γυναικών. Μετά τη φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης η Ντάλα ήταν πανέτοιμη για τη νέα πρόκληση. 

Το επίσημο ντεμπούτο της έγινε στις 27 Ιανουαρίου 2018 σε παιχνίδι κόντρα στον συμπολίτη ΑΓΣ Ιωαννίνων με τον ΠΑΣ να επικρατεί με το επιβλητικό 75-29 και την Ντάλα να έχει 6 πόντους. Η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη είχε κάνει περίπατο στη regular season με 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στα μπαράζ ανόδου στη Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία ανόδου στην Α2.

Στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης οι Γιαννιώτισσες έδωσαν 4 αγώνες κόντρα σε Απόλλων Πτολεμαΐδας (την ομάδα που είχε παραχωρήσει δανεική την Ντάλα στον ΠΑΣ), την Α.Γ.Ε. Πιερίας, τον Α.Σ. Καβάλας "οι Πάνθηρες" και τη Νίκη Βόλου. Το 4/4 ήρθε με την 22χρονη τότε αθλήτρια του ΠΑΣ να μετρά 14.0 πόντους Μ.Ο. Μάλιστα στο μεγάλο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου είχε 18 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Η άνοδος στην Α2 ήρθε, μετά την απίστευτη αήττητη πορεία, και πλέον η Ντάλα θα ετοιμαζόταν για τη 2η σεζόν της με τα "κυανόλευκα".

Πρωταγωνίστρια στην Α2

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Το γρήγορο δέσιμο της Πτολεμαϊδιώτισσας guard με την ομάδα έκανε την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών μονόδρομο. Η επάνοδος του ΠΑΣ στην Α2 Γυναικών τον έφερνε ξανά στο Βόρειο όμιλο. Τη σεζόν 2018-2019 η πορεία στο πρωτάθλημα ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική καθώς με ρεκόρ 18 νικών και μόλις 4 ηττών το σύνολο του Γιώργου Σιαμέτη τερμάτισε στη 2η θέση και πήρε το εισιτήριο για το μπαράζ ανόδου. Η Ντάλα ήταν μία από τις κεντρικές φιγούρες του ΠΑΣ Γιάννινα "γράφοντας" 12.6 πόντους (2η σκόρερ της ομάδας πίσω από την Ντίνα Σαρηγιαννίδου) με 39 εύστοχα τρίποντα. Στο μπαράζ ανόδου με τον Κρόνο στην Πάτρα ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 66-52 όμως παρόλα αυτά οι ανακατατάξεις που θα προέκυπταν στην ανώτερη κατηγορία θα έδιναν στην ομάδα τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Α1 Γυναικών.

Η πρώτη αναγνωριστική σεζόν στην Α1

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Όπως για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία να συμμετέχει στην ανώτερη κατηγορία (η παρθενική του σεζόν στην Α1) το ίδιο ίσχυε και για τα περισσότερα κορίτσια της ομάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Πανωραίας Ντάλα, η οποία το καλοκαίρι του 2019 αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή από τον ΠΑΣ. Στην Α1 αγωνίστηκε και στα 20 παιχνίδια έχοντας 5.3 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Το season high σε πόντους ήρθε στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Σπόρτιγκ στις 15 Δεκεμβρίου όταν σημείωσε 14, ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι εμφανίσεις σε ακόμα δύο εκτός έδρας παιχνίδια, απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ όπου πέτυχε 13 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Αυτή λοιπόν θα είναι η 4η σεζόν της 24χρονης αθλήτριας με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα (από τις παλαιότερες παίκτριες στην ομάδα) με τον Νίκο Δουβίτσα να την υπολογίζει για τις θέσεις "1" και "2" και να περιμένει αρκετά ενόψει της νέας-απαιτητικής χρονιάς.     

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου