Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΑΓΣ Ιωαννίνων: Πραγματοποίησε τη μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Μάντζιου


Τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων θα φορέσει ξανά τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Μάντζιος καθώς επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια ενισχύοντας σημαντικά την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη στις θέσεις των ψηλών.

Ο 25χρονος center συνέδεσε το όνομα του τα τελευταία χρόνια με τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ήταν μέλος της εξαιρετικά επιτυχημένης ομάδας των 3 τελευταίων χρόνων που έφτασε μέχρι και την Α2, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα: σε Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, Γ΄ και Β΄ Εθνική. 

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν όμως η πρώτη του ομάδα και εκεί αναδείχθηκε. Τη σεζόν 2017-2018 στη Γ΄ Εθνική με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιαννιώτης center μέτρησε 9.9 πόντους κατά Μ.Ο. σε 23 συμμετοχές, ενώ στη Β΄ Εθνική αγωνίστηκε και στα 21 παιχνίδια έχοντας 5.0 πόντους κατά Μ.Ο.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία εξαιρετικά δυνατή προσθήκη για το σύνολο του Σοφοκλή Τσουκανέλη που ισχυροποιείται  στο "ζωγραφιστό" με έναν παίκτη από τα "σπλάχνα" του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Ο ΑΓΣΙ ανακοινώνει την επιστροφή του 25χρονου power forward/center Δημήτρη Μάντζιου στην ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Γεννημένος στις 29/4/1995 στην Αθήνα, έχει ύψος 2,00 μέτρα.

Ο Δημήτρης είναι «προϊόν» των Ακαδημιών του ΑΓΣΙ, καθώς εντάχθηκε στο σύλλογο σε ηλικία 12 χρονών. Με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων έχει πετύχει μεγάλες διακρίσεις κατακτώντας 3 τοπικά Πρωταθλήματα Παίδων (2009, 2010, 2011) και 3 τοπικά Πρωταθλήματα Εφήβων (2011, 2012, 2013), ενώ έχει συμμετοχές και σε ανάλογα Πανελλήνια Πρωταθλήματα εκπροσωπώντας τον ΑΓΣΙ. Το καλοκαίρι του 2011 ήταν μέλος της Εθνικής Ολυμπιακής ομάδας Νέων (U 16) στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που διεξήχθη στην Τουρκία.

Την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα του ΑΓΣΙ σε ηλικία 16 χρονών και έπαιξε μέχρι και το 2013. Την διετία 2014 έως και τα μέσα του 2016, λόγω σπουδών και στρατιωτικών υποχρεώσεων, διέκοψε τις αθλητικές δραστηριότητες.

Από το 2016 έως και το 2020 αγωνίστηκε στον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα όντας βασικό και αναπόσπαστο «γρανάζι» της εξαιρετικής πορείας από το τοπικό πρωτάθλημα μέχρι και την Α2 Ανδρών, κατακτώντας 3 Πρωταθλήματα (Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, Γ΄ και Β΄ Εθνικής).

Ο Δημήτρης διακρίνεται για το ήθος του, την εργατικότητα, τη συνέπεια και την συνεργατικότητά του με προπονητές και συναθλητές, ενώ η συμπεριφορά του είναι υποδειγματική  και άψογη εντός και εκτός αθλητικών χώρων.

Είναι επί πτυχίω φοιτητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Δημήτρη, καλώς ήρθες ξανά στην οικογένεια του ΑΓΣΙ. Σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου