Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Λέων Μεσολογγίου-Σπάρτακος 67-81: "Άλωσε" το Μεσολόγγι και βλέπει τελικούς


Ένας εξαιρετικά διαβασμένος Σπάρτακος από την αρχή μέχρι και το τέλος του αγώνα κατάφερε να επιβάλλει απόλυτα το παιχνίδι του στο ΔΑΚ Μεσολογγίου και να επικρατήσει με 81-67 του Λέοντα κάνοντας το 1-0 στην ημιτελική σειρά. Πλέον οι Γιαννιώτες με ενδεχόμενη νίκη το επόμενο Σάββατο στο Νέο Κλειστό θα κλειδώσουν όχι μόνο την πρόκριση στους τελικούς αλλά και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Καταλυτική η παρουσία του Παναγιώτη Θώδη με 17 πόντους και κυριαρχία στο "ζωγραφιστό", εξαιρετικός ο Μάρκος Μπαζάκας με 14, 12 πρόσθεσε ο Δημήτρης Πρεμέτης, ενώ καθοριστικοί ήταν οι Μάριος Μακρής και Αποστόλης Θεοχάρους, όπως και ο Κώστας Κόρδας με δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Σταυρόπουλος με 26, Γεωργούλας και Ξηρός με 15 οι διψήφιοι των γηπεδούχων.

Η αρχική πεντάδα του Τάκη Παππά αποτελούνταν από τους Δήμο και Κόρδα, με τον Μπαζάκα να συμπληρώνει την τριάδα της περιφέρειας και τους Θώδη και Λαμπρόπουλο να συνθέτουν το δίδυμο ψηλών. Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι το αμυντικό πλάνο του Σπάρτακου στόχευε να εξουδετερώσει τα δύο επιθετικά όπλα των γηπεδούχων, δηλαδή τους Σταυρόπουλο και Γεωργούλα. Οι άμυνες ήταν σκληρές και η τρίμηνη αποχή από τα παρκέ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι χρεώθηκαν από νωρίς με αρκετά φάουλ, με τους Μπαζάκα και Δήμο να έχουν από 2 προσωπικά στο 4΄. Στου δρόμου τα μισά για τη λήξη της περιόδου ο Λέων είχε βραχεία κεφαλή (9-8 στο 5΄) όμως οι παίκτες του Παππά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους. Το πρώτο προβάδισμα ήρθε με lay up στον αιφνιδιασμό από τον Πανταζή, μετά από πάσα ολόκληρου γηπέδου του Θώδη (10-9). Ο πολύπειρος Πανταζής με τρίποντο έκανε το 14-10 υπέρ της ομάδας του. Ο Σπάρτακος βρήκε αρκετά ελεύθερα τρίποντα μετά από καλή κυκλοφορία, όμως ήταν άστοχος. Οι γηπεδούχοι με σερί 7-0 ανέκτησαν το προβάδισμα (17-14) έχοντας βάλει σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου τους πόντους τους από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας". Τελικά η περίοδος έληξε με τους Γιαννιώτες μπροστά με 19-18.

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ο coach του Σπάρτακου είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των 3 φάουλ του Πανταζή, όμως βρήκε τις λύσεις καθώς ο Μακρής ήρθε κεφάτος από τον πάγκο. Το 22-21 του Λέοντα έγινε με μικρό σερί 4-0 των φιλοξενούμενων 25-22, με τον Μακρή να έχει και τους 4 πόντους. Ο Σπάρτακος παίζοντας απολαυστική άμυνα συνέχισε να κυριαρχεί και με τους Πρεμέτη-Μακρή και Μπαζάκα να είναι κομβικοί έχτισε ένα καλό +9 στο 15΄(31-22).  Το διψήφιο προβάδισμα δεν άργησε να έρθει καθώς το σκορ έγινε 38-26 στο 18΄. Θώδης και Μπαζάκας βοήθησαν σημαντικά ώστε να διατηρηθεί η αυτή η διαφορά, πριν το μεγάλο buzzer beater τρίποντο του Σταυρόπουλου που διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (43-32).

Με τον Μπαζάκα να συνεχίζει να κάνει τη διαφορά επιθετικά σημειώνοντας 5 μαζεμένους πόντους, ο Σπάρτακος βρισκόταν μπροστά με 48-36 στο 22΄, όμως οι γηπεδούχοι με σερί 6-0 βρήκαν τις απαντήσεις μειώνοντας σε 48-42 και αναγκάζοντας τον coach Παππά να καλέσει time out. Με την άμυνα ζώνης 3-2 να βάζει προς στιγμήν προβλήματα στους φιλοξενούμενους, ο Λέων μείωσε στους 4 (48-44), όμως ο Σπάρτακος τιμώρησε τις αργές επιστροφές των γηπεδούχων και χτυπώντας στον αιφνιδιασμό "έχτισε" ξανά διψήφια διαφορά με σερί 7-0 (55-44). Τα 4 φάουλ των Λαμπρόπουλου και Πανταζή ήταν το μεγάλο θέμα, με τους Μεσολογγίτες να τρέχουν σερί 6-0 μειώνοντας σε 55-50. Ο Θεοχάρους ήταν ο "άσος στο μανίκι" του Τάκη Παππά, καθώς με 4 δικούς του πόντους το σκορ έγινε 59-52, με τον Θώδη με σουτ από μέση απόσταση να κάνει το 61-52 στο 30΄.


Τρίποντο του πανέτοιμου Πρεμέτη έκανε το 64-52 στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Πολύ δύσκολο καλάθι του Θεοχάρους από τα 6 μέτρα έφερε τον Σπάρτακο στο +14 (66-52). Το 5ο προσωπικό φάουλ που χρεώθηκε ο Δήμος έφερε την "έκρηξη" του coach Παππά ο οποίος αποβλήθηκε, όμως η ομάδα του με όπλο την "ατσαλένια" άμυνα συνέχισε έχει τον έλεγχο. Μεγάλο τρίποντο στη λήξη της επίθεσης από τον Κόρδα έκανε το 70-57 στο 34΄, με τον Σταυρόπουλο να απαντά άμεσα με δικό του τρίποντο (70-60). Σερί 4-0 έδωσε το δικαίωμα στον Λέοντα να πιστέψει στην ανατροπή (70-64), όμως ο Θώδης με καλάθι και φάουλ έκανε το 72-64 στο 36΄ (έχασε τη συμπληρωματική βολή). Ο αρχηγός, Κώστας Κόρδας, με μία ακόμα τεράστια τρίποντη "βόμβα" έκανε το 75-64 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και κάπου εκεί η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων. Οι Γιαννιώτες διαχειρίστηκαν εξαιρετικά μέχρι τέλους τη διαφορά φτάνοντας στο τελικό 81-67 και στο 1-0. 

Η σειρά μεταφέρεται στα Γιάννενα όπου το επόμενο Σάββατο 4 Ιουλίου ο Σπάρτακος θα υποδεχθεί τον Λέοντα Μεσολογγίου με στόχο το 2-0 και την πρόκριση στους τελικούς.

MVP

Σούπερ εμφάνιση από τον Παναγιώτη Θώδη που απέδειξε την μεγάλη του κλάση έχοντας 17 πόντους και κερδίζοντας τις περισσότερες από τις μάχες που έδωσε στις δύο ρακέτες.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Πολλοί και διαφορετικοί παίκτες του Σπάρτακου ήταν εξαιρετικοί και απέδειξαν στην πράξη ότι η γιαννιώτικη ομάδα διαθέτει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της. 14 πόντους με 3 τρίποντα ο Μάρκος Μπαζάκας, 12 ο Δημήτρης Πρεμέτης με τρομερή ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάριος Μακρής με 8 και Αποστόλης Θεοχάρους με 7 έδωσαν αυτό το κάτι παραπάνω ερχόμενοι από τον πάγκο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο Σπάρτακος μπήκε στην 4η περίοδο με ένα προβάδισμα 9 πόντων και το διαχειρίστηκε εξαιρετικά φτάνοντας στο τελικό 81-67. Σίγουρα τα δύο μεγάλα τρίποντα του Κόρδα, ένα στο 34΄ και ένα λίγο αργότερα, "έκοψαν τα πόδια" των γηπεδούχων σε συνδυασμό φυσικά με την τρομερή άμυνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ

-Μεγαλύτερο βάθος πάγκου και περισσότερες επιλογές από τον Σπάρτακο

-Χτύπησε σε πολλές περιπτώσεις στον αιφνιδιασμό τιμωρώντας τις κακές επιστροφές του Λέοντα

-Έπαιξε άμυνα για σεμινάριο

-Όπως έχει δείξει σε όλη τη χρονιά το σύνολο του Τάκη Παππά ξέρει τι ζητά πάνω στο παρκέ

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 52-61, 67-81

Διαιτητές: Ασημακάκη-Σταθόπουλος

Λέων Μεσολογγίου (Σταυροθανάσης-Καραπιπέρης):  Δαλάρης 2, Πάσιος, Ξηρός 15(2), Σταυρόπουλος 26(2), Λειβαδάς 9(1), Γεωργούλας 15(2), Ελευθερίου

Σπάρτακος (Παππάς-Καΐκας): Θεοχάρους 7, Κόρδας 6(2), Μπαζάκας 14(3), Δήμος 2, Λαμπρόπουλος 8, Κολιγιώτης, Φυραρίδης, Μακρής 8, Πανταζής 7(1), Πρεμέτης 12(2), Θώδης 17

Δημήτρης Κοσίνας

Φωτογραφία: Χάρης Φώτης-Σπάρτακος Ιωαννίνων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου