Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Ψηφίστε τις καλύτερες πεντάδες της φετινής σεζόν (poll)


Μετά την προ δύο ημερών επίσημη τοποθέτηση της ΕΣΚΑΒΔΕ σχετικά με την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η σεζόν τελείωσε και επίσημα και πλέον η μοναδική εκκρεμότητα είναι τα playoffs, στα οποία θα κριθεί ο πρωταθλητής.

Το Epirusbasket δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να ψηφίσουν τους παίκτες που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις του στο Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Συγκεκριμένα θα αναδειχθούν οι δύο καλύτερες 5αδες της φετινής σεζόν, σύμφωνα με τις δικές σας ψήφους. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τους παίκτες τους οποίους θα μπορείτε να ψηφίσετε.

Guards

Κώστας Κρικώνης (Καναλάκι): 13,5 πόντοι 
















Μετά το περσινό αήττητο πρωτάθλημα που πανηγύρισε με το IBC, άλλαξε ομάδα πηγαίνοντας στο Καναλάκι, την ομάδα που βρίσκεται στην 1η θέση του Βορείου ομίλου με ρεκόρ 16-1. Μία ακόμα εξαιρετική χρονιά για τον έμπειρο guard που αγωνίστηκε και στους 17 αγώνες έχοντας 13,5 πόντους.

Γιάννης Κασκάνης (Καναλάκι): 7,9 πόντοι




















Ο αρχηγός του Καναλακίου επέστρεψε πέρυσι το καλοκαίρι μετά τη θητεία του στο IBC, με το οποίο δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε. Φέτος όμως ήταν υγιέστατος και βοήθησε σημαντικά το σύνολο του Λευτέρη Τζομάκα να κατακτήσει την θέση στη regular season. Μέτρησε 7,9 πόντους και 27 εύστοχα τρίποντα στα 16 ματς που αγωνίστηκε.

Παναγιώτης Δήμος (Σπάρτακος): 10,5 πόντοι















Την καλύτερη χρονιά του με τη φανέλα του Σπάρτακου πραγματοποίησε φέτος ο νεαρός playmaker βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να βρίσκεται στη θέση με ρεκόρ 15-2. Έπαιξε και στα 17 παιχνίδια οργανώνοντας μαεστρικά το παιχνίδι του Σπάρτακου παρά το νεαρό της ηλικίας, μετρώντας 10,5 πόντους.

Μίμης Πανταζής (Σπάρτακος): 9,4 πόντοι















Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα όπου πανηγύρισε δύο συνεχόμενες ανόδους με ισάριθμα πρωταθλήματα, ο Μίμης Πανταζής φόρεσε ξανά τη φανέλα του Σπάρτακου. Με το δυνατό του όπλο, το μακρινό σουτ (33 εύστοχα τρίποντα), και την ηγετική του παρουσία ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των Γιαννιωτών, αγωνιζόμενος και στα 17 παιχνίδια και έχοντας 9,4 πόντους.


Στάθης Περούλης (Ιόνιος): 20,4 πόντοι




















Όπως αναμενόταν όταν ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Ιόνιο, ο Στάθης Περούλης ξεχώρισε εξ΄ αρχής στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, με την ποιότητά του να κάνει τη διαφορά. Αγωνίστηκε σε μόλις 11 παιχνίδια, λόγω της τιμωρίας του για τα συμβάντα στο ντέρμπι με το Καναλάκι, όμως πρόλαβε να δείξει την κλάση του έχοντας 20,4 πόντους με 20 εύστοχα τρίποντα.


Παναγιώτης Μαγκανάς (Ιόνιος): 15,4 πόντοι




















Ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής πορείας του Ιονίου που τελικά δεν μπόρεσε να φτάσει στα playoffs, όμως κατέκτησε την θέση στο Βόρειο όμιλο. Ο Μαγκανάς αποτέλεσε μία ακόμη ηχηρή μεταγραφή των Φαιάκων και πιστοποίησε στο παρκέ ότι πρόκειται για εξαιρετικό παίκτη. Σημείωσε 15,4 πόντους όντας ένας από τους ποιοτικότερους guard της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Γιώργος Σβώλης (ΑΓΣ Ιωαννίνων U 20): 16,7 πόντοι















Ο Γιώργος Σβώλης αποκτήθηκε από την ανδρική ομάδα του ΑΓΣ Ιωαννίνων με το βλέμμα και στο μέλλον παίρνοντας όμως λεπτά συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική. Δυναμικός με καλά στοιχεία στο παιχνίδι του ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή στην U 20 των Γιαννιωτών. Αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια όντας καταλυτικός με 16,7 πόντους.

Γιώργος Χαρίτος (ΑΓΣ Ιωαννίνων U 20): 13,7 πόντοι















Ο "διόσκουρος" του Σβώλη στην περιφερειακή γραμμή του ΑΓΣ Ιωαννίνων U 20 ήταν ο Γιώργος Χαρίτος. Οι δυο τους ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της φοβερής πορείας με την κατάκτηση της 4ης θέσης. Με 13,7 πόντους και 26 εύστοχα τρίποντα σε 15 συμμετοχές στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ έδειξε ότι έχει όλα τα εφόδια προκειμένου με σκληρή δουλειά να φτάσει ψηλά στο μέλλον και γιατί όχι να αποτελέσει σημαντικό παίκτη στην ανδρική ομάδα.

Δημήτρης Γυφτοκώστας (Δόξα Άρτας): 14,7 πόντοι

πηγή φωτογραφίας: artagoal.gr











Η Δόξα Άρτας αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Βορείου ομίλου κατακτώντας την θέση με ρεκόρ 7-10. Βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο έμπειρος Δημήτρης Γυφτοκώστας έχοντας 14,7 πόντους με 20 τρίποντα στα 14 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

Αλέξανδρος Γραμόζης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας): 14,0 πόντοι

πηγή φωτογραφίας: Proteas Igoumenitsas (Facebook)















Ο νεαρός guard που προέρχεται από τα τμήματα υποδομών του Πρωτέα ήταν ένας από τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ πραγματοποιώντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις,κυρίως στο πρώτο μισό της χρονιάς. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στα μέσα της σεζόν όμως επέστρεψε και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Σπύρου Αλεξίου να τερματίσει στην θέση με ρεκόρ 7-10. Μέτρησε 14,0 πόντους.

Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ.): 23,7 πόντοι





















Για ακόμα μία σεζόν ο πολύπειρος σκόρερ αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν επιθετικά για τον Α.Γ.Ο.Φ. Έπαιξε σε 14 παιχνίδια κάνοντας πράγματα και θαύματα στο παρκέ έχοντας 23,7 πόντους με 41 εύστοχα τρίποντα. θέση τελικά για τον Α.Γ.Ο.Φ. και τον rookie προπονητή του, Αρίστιππο Χαντέλη, με ρεκόρ 7-10.

Θησέας Τσιλιγιάννης (Αίας Άρτας): 10,7 πόντοι





















Κομβική η παρουσία του Θησέα Τσιλιγιάννη στο φετινό Αίαντα Άρτας τον οποίο βοήθησε να κατακτήσει μερικές σημαντικές νίκες. θέση τελικά για τους Αρτινούς με ρεκόρ 5-12 με τον  βραχύσωμο guard να έχει 10,7 πόντους σε 17 συμμετοχές.


Μάνθος Μπούγιας (Αίας Άρτας): 12,4 πόντοι

















Ο νεαρός combo guard αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με τα χρώματα του Α.Γ.Ο.Φ. και φέτος άλλαξε στρατόπεδο φορώντας τη φανέλα του Αίαντα Άρτας. Έπαιξε και στα 17 παιχνίδια της regular season έχοντας 12,4 πόντους και έδειξε την έφεσή του στο μακρινό σουτ με τα 37 εύστοχα που σημείωσε.

Κώστας Ίσσαρης (Κερκυραϊκός): 13,1 πόντοι















Μέτρια σεζόν πραγματοποίησε φέτος η ιστορική ομάδα της Κέρκυρας καθώς βρέθηκε στην θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-12. Σταθερά πρωταγωνιστής της ομάδας του Κάντα ο Κώστας Ίσσαρης που φέτος μέτρησε 13,1 πόντους.

Δημήτρης Καραγιάννης (Θρύλος Ιωαννίνων): 13,3 πόντοι




















Το μεγάλο επιθετικό όπλο του Θρύλου Ιωαννίνων ακούει εδώ και χρόνια στο όνομα Δημήτρης Καραγιάννης. Πρώτος σκόρερ των Γιαννιωτών με 13,3 πόντους στα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Γρεβενιώτης guard. 10ος τερμάτισε ο Θρύλος με ρεκόρ 4-13, σε μία σεζόν που άπαντες στην ομάδα θέλουν να αφήσουν πίσω τους.

Γιώργος Ντρίτσος (Θρύλος Ιωαννίνων): 8,8 πόντοι















Μετά τον ένα χρόνο παρουσίας του στον Σπάρτακο ο Γιώργος Ντρίτσος επέστρεψε στον Θρύλο για να αποτελέσει ξανά τον "εγκέφαλο" της ομάδας. 13 συμμετοχές μέτρησε ο 33χρονος playmaker έχοντας 8,8 πόντους με 18 τρίποντα.

Forwards

Αποστόλης Δάσκαλος (Κανάλακι): 12,1 πόντοι















Μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία του στο IBC ο Αποστόλης Δάσκαλος επέστρεψε στο Καναλάκι προσθέτοντας εμπειρία και ποιότητα στην πρεβεζιάνικη ομάδα. Από τους κύριους λόγους της μαγικής πορείας στην κανονική διάρκεια, μέτρησε 12,1 πόντους με 20 εύστοχα τρίποντα σε 14 συμμετοχές.


Μάρκος Μπαζάκας (Σπάρτακος): 11,7 πόντοι 






















Ο Μάρκος Μπαζάκας μετά από αρκετά χρόνια άφησε τον ΑΓΣ Ιωαννίνων για λογαριασμό του Σπάρτακου. Όπως ήταν λογικό χρειάστηκε ένα μικρό χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί, αλλά μόλις έμαθε τη νέα του ομάδα και τους καινούργιους του συμπαίκτες έγινε βασικός παράγοντας του παιχνιδιού του Σπάρτακου. Αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια έχοντας 11,7 πόντους με 23 εύστοχα τρίποντα.

Στέφανος Νεδέλκος (Ιόνιος): 20,5 πόντοι















Ένα από τα μεγάλα ονόματα του φετινού Ιονίου ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο Στέφανος Νεδέλκος που πέρυσι αγωνιζόταν, όπως και οι Στάθης Περούλης και Παναγιώτης Μαγκανάς, με τη Φανέλα του Φαίακα Κέρκυρας στη Β΄ Εθνική. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε 9 παιχνίδια, όμως ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακός κάνοντας τη διαφορά. Είχε 20,5 πόντους και είναι δεδομένο ότι αν αγωνιζόταν σε περισσότερα παιχνίδια τότε ο Ιόνιος θα κατακτούσε ακόμα περισσότερες νίκες.

Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣ Ιωαννίνων U 20): 15,2 πόντοι




















Από τους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους στη φετινή Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ο Βασίλης Χρήστου. Τα κατορθώματά του στο παρκέ, ο τρόπος παιχνιδιού, αλλά και οι αριθμοί του θύμισαν πολύ τον πρώην παίκτη του ΑΓΣ Ιωαννίνων, Μάρκο Μπαζάκα. Είχε 15,2 πόντους με 56 τρίποντα αγωνιζόμενος και στα 17 παιχνίδια της ομάδας του.

Δανιήλ Μουκάι (Δόξα Άρτας): 14,1 πόντοι

πηγή φωτογραφίας: artagoal.gr

















Μία εξαιρετικά παραγωγική χρονιά είχε φέτος ο Δανιήλ Μουκάι της Δόξας Άρτας. Με το πιο δυνατό στοιχείο στο παιχνίδι του να είναι το τρίποντο, μετρώντας 41 εύστοχα, κατάφερε να σημειώνει 14,1 πόντους και να είναι καθοριστικός για την ομάδα του Κιφοκέρη.

Στέργιος Σωτηρίου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας): 13,3 πόντοι

πηγή φωτογραφίας: Proteas Igoumenitsas (Facebook)














Πολύ καλή σεζόν πραγματοποίησε για τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας ο Στέργιος Σωτηρίου. Οι 13,3 πόντοι που είχε το πιστοποιούν απόλυτα με τον Πρωτέα να εξασφαλίζει σχετικά εύκολα και άνετα την παραμονή του και να τερματίζει 6ος.

Φώτης Δηλαβέρης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας): 13,0 πόντοι

πηγή φωτογραφίας: Proteas Igoumenitsas (Facebook)














Ο Φώτης Δηλαβέρης παραμένει ένας εξαιρετικός και πολύ χρήσιμος παίκτης. Φέτος, αγωνιζόμενος για 2η σεζόν στην ομάδα του Σπύρου Αλεξίου συνέχιζε να εντυπωσιάζει έχοντας 13,0 πόντους στο ενεργητικό του.

Αποστόλης Παπαμιχάηλ (Αίας Άρτας): 16,6 πόντοι




















Ο ηγέτης του Αίαντα Άρτας για ακόμα μία σεζόν δήλωσε "παρών". Ένας από τους πιο παραγωγικούς forwards του Βορείου ομίλου όσον αφορά το σκοράρισμα, μέτρησε φέτος 16,6 πόντους με 18 εύστοχα τρίποντα.  


Γιώργος Γογγάκης (Κερκυραϊκός): 14,8 πόντοι















Ο Γιώργος Γογγάκης ηγήθηκε επιθετικά για τον Κερκυραϊκό όντας ο πρώτος σκόρερ σε Μ.Ο. πόντων με 14,8 και highlight τους 28 πόντους που πέτυχε κόντρα στον Ιόνιο. Οι Φαίακες παρόλα αυτά δεν απέφυγαν τη μέτρια σεζόν και την θέση.

Γιάννης Κωσταρελόπουλος (Κερκυραϊκός): 10,2 πόντοι




















Ένας ακόμα παίκτης που διακρίθηκε στο φετινό Κερκυραϊκό ήταν ο forward Γιάννης Κωσταρελόπουλος που είχε αρκετές καλές στιγμές με τους Φαίακες. 10,2 πόντους πρόσφερε επιθετικά.

Σωκράτης Σπύρου (Θρύλος Ιωαννίνων): 9,1 πόντοι




















Η λίστα με τους forwards που εντυπωσίασαν στη σεζόν 2019-2020 κλείνει με τον Σωκράτη Σπύρου του Θρύλου Ιωαννίνων. Στην επανεμφάνισή του με τα "πορτοκαλί" μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Σπύρου κατέγραψε 9,1 πόντους. 

Centers

Σπύρος Πάνου (Καναλάκι): 17,7 πόντοι





















Άλλη κλάση ο ψηλός του Καναλακίου και το απέδειξε στην πράξη. Μεγάλο το ρεπερτόριο του επιθετικά αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ μεταξύ των ψηλών του Βορείου ομίλου με 17,7 πόντους, ενώ ευστόχησε και σε 15 τρίποντα στα 17 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Ίσως ο βασικότερος λόγος της κυριαρχίας του εξαιρετικής ομάδας του Τζομάκα.

Σπύρος Μπαρτζώκας (Καναλάκι): 13,3 πόντοι





















Σαν το παλιό καλό κρασί ο Σπύρος Μπαρτζώκας συνεχίζει χρονιά με τη χρονιά να διακρίνεται. Φέτος είχε 13,3 πόντους συνθέτοντας ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών με τον Πάνου που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα τους να κατακτήσει 16 νίκες. 

Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος): 14,9 πόντοι




















Ο πιο σταθερός και ποιοτικός παίκτης του Σπάρτακου τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλος από τον Ντίνο Λαμπρόπουλο. Καταλύτης και φέτος για την ομάδα του Παππά πρόσφερε στο έπακρο τις υπηρεσίες του έχοντας 14,9 πόντους σε 17 παιχνίδια.

Παναγιώτης Θώδης (Σπάρτακος): 12,5 πόντοι





















Όταν έχεις την πολυτέλεια να διαθέτεις στο ρόστερ σου δύο παίκτες όπως ο Ντίνος Λαμπρόπουλος και ο Παναγιώτης Θώδης τότε είναι δύσκολο να μην πετύχεις τους στόχους σου. Μετά τον ΑΓΣ Ιωαννίνων ο Θώδης άλλαξε ομάδα πηγαίνοντας στον Σπάρτακο για να δημιουργήσει ένα "τρομακτικό" δίδυμο με τον Λαμπρόπουλο. Αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια, ελέω της στρατιωτικής του θητείας, όμως πρόλαβε να μετρήσει 12,5 πόντους και να βοηθήσει την ομάδα του να κλείσει θέση τα playoffs.

Ανδρέας Περούλης (Ιόνιος): 14,8 πόντοι





















Σίγουρα ένας από τους πρωταγωνιστές, όχι μόνο του Ιονίου, αλλά γενικότερα της σεζόν, ήταν ο Ανδρέας Περούλης. Βγήκε μπροστά στο δεύτερο γύρο όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του και ήταν εξαιρετικός. Συνολικά μέτρησε 14,8 πόντους.


Κώστας Μάνθας (Δόξα Άρτας): 11,3 πόντοι

πηγή φωτογραφίας: artagoal.gr














Ο τρίτος της παρέας της Δόξας Άρτας που συγκαταλέγεται σε αυτή τη λίστα. Ο Κώστας Μάνθας αποτέλεσε τον πυλώνα στην ρακέτα των Αρτινών στη σεζόν 2019-2020 έχοντας 11,3 πόντους αγωνιζόμενος τόσο ως center όσο και ως power forward, ενώ είχε και 17 τρίποντα.

Σπύρος Μάλλιος (Α.Γ.Ο.Φ.): 15,4 πόντοι















Ο πολύπειρος Σπύρος Μάλλιος έχει "φάει" την κατηγορία με το κουτάλι αγωνιζόμενος φέτος για λογαριασμό του Α.Γ.Ο.Φ. Αναμφίβολα από τους καλύτερους ψηλούς, δημιούργησε φέτος ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Γιάννη Ροντογιάννη. Είχε 15,4 πόντους με 20 τρίποντα αγωνιζόμενος σε 16 παιχνίδια.


Δημήτρης Κοσίνας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου