Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Η εξέλιξη του ταλαντούχου Παραμυθιώτη guard, Αλέξανδρου Βάτσιου


Ο Αλέξανδρος Βάτσιος αποτελεί έναν από τους πλέον ταλαντούχους Ηπειρώτες αθλητές και τα τελευταία δύο χρόνια με σκληρή δουλειά και αφοσίωση έχει κατορθώσει με τη φανέλα της Παραμυθιάς να εξελιχθεί σε μόνιμο πρωταγωνιστή στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ σε ηλικία μόλις 18 χρονών.

Ο πρώτη σεζόν στην Παραμυθιά

Πριν από δύο καλοκαίρια έπαιρνε την απόφαση να αφήσει τον Σπάρτακο και να αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας της γενέτειράς του, της Παραμυθιάς. Μέσα σε αυτό το διάστημα, υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Κωστίδη, έχει καταφέρει να δείξει δείγματα γραφής του πλούσιου ταλέντου του. Ο νεαρός combo guard στην πρώτη του σεζόν με την ομάδα πραγματοποίησε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια όπως αυτό κόντρα στις Αλυκές Κέρκυρας όταν και είχε σημειώσει 27 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα ή αυτό απέναντι στους Μολοσσούς που είχε 21 πόντους. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τότε ήταν μόλις 16 χρονών. Η Παραμυθιά κατέλαβε την  θέση με ρεκόρ 8-8 στην πρώτη χρονιά του Βάτσιου.


Ηγετική φυσιογνωμία στη 2η σεζόν

Φέτος η Παραμυθιά αποτέλεσε από την αρχή του πρωταθλήματος μία από τις πρωταγωνίστριες ομάδες του Βορείου Ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Οι μεταγραφές των Κώστα Μπάμπου, Πέτρου Τάχια και Τάσου Ζαφειράκη, σε συνδυασμό με την εξέλιξη του Αλέξανδρου Βάτσιου, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πυρήνας παικτών για την ομάδα της Θεσπρωτίας που την κατέστησε διεκδικήτρια ανόδου. Τελικά 1η θέση στον Βόρειο όμιλο με ρεκόρ 12-2 για το σύνολο του Κωστίδη. Όσο για τον Βάτσιο, μέτρησε 14,8 πόντους κατά Μ.Ο. αγωνιζόμενος και στα 14 παιχνίδια της ομάδας του, ενώ παράλληλα ευστόχησε και σε 22 τρίποντα. Season high ήταν οι 29 πόντοι με τα 3 εύστοχα τρίποντα απέναντι στον Γ.Σ. Άρτας "Άνω Πόλη", ενώ άξια αναφοράς ήταν και η εμφάνισή του κόντρα στον Β.Α.Ο. Άρτας με 25 πόντους και 4 τρίποντα.


Ο 18χρονος "άσσος" ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να αγωνιστεί σε ομάδα της Αθήνας, ακολουθώντας τα χνάρια του μεγαλύτερου του αδερφού, Βύρωνα. Οι δύο τελευταίες σεζόν ήταν καταπληκτικές για τον ίδιο καθώς σε τόσο νεαρή ηλικία βρήκε το χρόνο αλλά και το χώρο προκειμένου να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι της Παραμυθιάς και πλέον θέλει να συνεχίσει να βελτιώνεται και να καθιερώνεται σταδιακά σε ακόμα μεγαλύτερες και πιο δύσκολες κατηγορίες.

Τo who is who του Αλέξανδρου Βάτσιου

Ημερομηνία Γέννησης: 11/9/2002

Ύψος: 1,86

Βάρος: 72 κιλά

Θέση: Point Guard/Shooting Guard

Στατιστικά 2019/2020: 14,8 πόντους (207 συνολικά) σε 14 συμμετοχές-22 εύστοχα τρίποντα


Δημήτρης Κοσίνας
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου