Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο: Ανανεωμένο ξανανοίγει τη Δευτέρα, με όλα τα μέτρα προστασίας


Η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού, κάνει γνωστό πως έπειτα από χρονικό διάστημα σχεδόν 2 μηνών, το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο πρόκειται να λειτουργήσει ξανά τη Δευτέρα 25 Μαΐου ακολουθώντας ωστόσο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ορισθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΟΚ.

Ενδεικτικά για τη λειτουργία του Νέου Κλειστού θα ισχύσουν τα εξής:
1. Με ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές των σωματείων θα είναι ηλικίας άνω των 13 ετών.
2. Με ευθύνη των συλλόγων θα γίνονται ατομικές προπονήσεις είτε ομαδικές προπονήσεις χωρίς ασκήσεις με αντίπαλο σε γκρουπ των 5-6 ατόμων. Οι αθλητές θα πρέπει να είναι σε επαρκή απόσταση μεταξύ τους (2 μέτρα κατ’ ελάχιστον) χωρίς να έρχονται σε σωματική επαφή μεταξύ τους και χρησιμοποιώντας ατομικές μπάλες και ατομικό εξοπλισμό.
3. Δεν θα επιτραπεί είσοδος άνω των 25 ατόμων (αθλητών, προπονητών, παραγόντων) βάσει της επιφάνειας του γηπέδου.
4. Κάθε αθλούμενος θα πρέπει να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιής, η οποία θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή ιατρού. Θα πρέπει να προσκομιστεί στην Επιτροπή Λειτουργίας λίστα αθλητών που πρόκειται να αθληθούν στο γήπεδο μαζί με τις παραπάνω ιατρικές βεβαιώσεις. Αθλητής εκτός λίστας δεν πρόκειται να εισέλθει στο γήπεδο. Η λίστα μπορεί να ανανεώνεται σταδιακά.
5. Οποιοδήποτε μέλος συλλόγου (προπονητής, αθλητής, παράγοντας)  εισέρχεται στο γήπεδο υποχρεούται να γράφει το όνομά του και να υπογράφει στον ημερήσιο κατάλογο καταγραφής εισερχομένων-εξερχομένων ατόμων. 
6. Η προπόνηση θα διαρκεί 1 ώρα. Η επόμενη προπονητική ώρα θα ξεκινάει 30 λεπτά μετά την λήξη της προηγούμενης προκειμένου να υπάρχει χρόνος να εκκενωθεί το κτίριο και να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες απολύμανσης από τους φύλακες του γηπέδου.
7. Τα αποδυτήρια θα παραμείνουν κλειστά. Οι αθλητές των συλλόγων θα αλλάζουν ενδυμασία εναλλάξ στα καθίσματα των πάγκων των ομάδων. Τα καθίσματα μετά την έξοδο των αθλητών θα απολυμαίνονται από το προσωπικό του γηπέδου.
8. Η αίθουσα με τα βάρη θα παραμείνει κλειστή.
9. Θα υπάρχουν συσκευές αντισηπτικών υγρών εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου για χρήση από τους συλλόγους.
10. Το προπονητικό και ιατρικό επιτελείο υποχρεούται βάσει οδηγιών της ΓΓΑ να φοράει προστατευτική μάσκα.
11. Οι φύλακες του γηπέδου θα φοράνε υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα και γάντια όταν βρίσκονται στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου. 
12. Θα χρησιμοποιηθεί μόνο το WC και ο νιπτήρας ενός συγκεκριμένου αποδυτηρίου όταν υπάρξει μεγάλη ανάγκη.
13. Το βράδυ θα γίνεται απολύμανση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γηπέδου.
14. Ο κλιματισμός του γηπέδου απαγορεύεται να λειτουργήσει.
Παρακαλούνται όλοι οι σύλλογοι που ενδιαφέρονται να κάνουν προπονήσεις στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο να αποστείλουν email στο info@neokleisto.gr μέχρι την Παρασκευή στις 14:00 με τις ημέρες και ώρες που επιθυμούν να προπονηθούν προκειμένου να καταρτισθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας του γηπέδου.

Παρεμβάσεις
Παράλληλα, η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού, ενημερώνει και για μια σειρά νέων παρεμβάσεων που έγιναν στο Γυμναστήριο, το χρονικό διάστημα απαγόρευσης λειτουργίας του.
Οι εργασίες αυτές είναι οι εξής: 
1. Κατασκευή νέου και μεγαλύτερου αποδυτηρίου διαιτητών.
2. Κατασκευή 2 νέων WC για εξυπηρέτηση αθλητών ΑμεΑ. 
3. Ελαιοχρωματισμοί αποδυτηρίων και κοινόχρηστων χώρων.
4. Αντικατάσταση σιφονιών και πλακιδίων δαπέδου αποδυτηρίων.
5. Διαγράμμιση χώρου στάθμευσης γηπέδου.
Το επόμενο διάστημα έχουν δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθούν και οι εξής σημαντικές παρεμβάσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση του Γυμναστηρίου: 
1. Θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά οροφής του γηπέδου με νέα φωτιστικά τεχνολογίας Led.
2. Θα αντικατασταθεί ο ηλεκτρονικός πίνακας και τα χρονόμετρα των 24 δευτερολέπτων με νέο μεγαλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες πίνακα. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου