Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα-Κρόνος Αγίου Δημητρίου: Σαν σήμερα το ιστορικό μπαράζ ανόδου στην Πάτρα

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από το μπαράζ ανόδου στην Α2 Γυναικών ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Κρόνο Αγίου Δημητρίου, που είχε διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιβόλας στην Πάτρα και το τελικό αποτέλεσμα είχε βρει τις παίκτριες της αθηναϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν την άνοδο στην Α1 μετά την επικράτηση με 66-52.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ιστορικός καθώς ήταν η ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς και προσπάθειας που είχε γίνει σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν από την ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη και με ενδεχόμενη νίκη θα κλείδωνε η άνοδος στην ανώτερη κατηγορία. Η πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στη regular season ήταν μνημειώδης καθώς με ρεκόρ 18-4 είχε καταφέρει να κατακτήσει τη 2η θέση του Βορείου ομίλου. Αναμφίβολα το επικό σερί των 9 συνεχόμενων νικών που πραγματοποίησε στο δεύτερο γύρο έκανε τη διαφορά. Η γιαννιώτικη ομάδα παρέμεινε αήττητη από τις 17 Φεβρουαρίου και το ματς με τον Πανσερραϊκό, μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας, που ήταν η επικράτηση επί του Πιερικού Αρχέλαου στις 21 Απριλίου. Από την άλλη ο Κρόνος πήγαινε στο μπαράζ ανόδου έχοντας κατακτήσει επίσης τη 2η θέση, στο Νότιο όμιλο, με ρεκόρ 17-5.  

Ο ξεσηκωμός και η δίψα που υπήρχε στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κάτι το ανεπανάληπτο με το Κλειστό της Περιβόλας να θυμίζει Νέο Κλειστό Ιωαννίνων με την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από τους Γιαννιώτες.

Στο καθαρά αγωνιστικό ο Κρόνος είχε παρουσιαστεί πιο έτοιμος και πιο συγκεντρωμένος από τον ΠΑΣ Γιάννινα καταφέρνοντας να έχει τα ηνία από νωρίς κυριαρχώντας στο ζωγραφιστό με τις Αναστασοπούλου και Κίτσιου να κάνουν τη διαφορά. Το σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 24-8 και οι παίκτριες του coach Σιαμέτη είχαν μπροστά τους ένα βουνό να ανέβουν. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τον Κρόνο μπροστά με 40-16, με την ομάδα του Σταύρου Νανάκου να έχει βάλει τα θεμέλια της νίκης στα πρώτα 20 αγωνιστικά λεπτά.

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να επιστρέψει γυρίζοντας την άμυνά του σε ζώνη, με τον Κρόνο να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και να έχει προβάδισμα 19 πόντων στο 30΄ (53-34). Η συνέχεια είχε γλυκόπικρη γεύση για τον ΠΑΣ καθώς ναι μεν κατάφερε να μειώσει στους 13 (53-40) με πρωταγωνίστριες τις Σαρηγιαννίδου και Ντάλα, όμως η αρχηγός χρεώθηκε με το 5ο φάουλ σε ένα σημείο που είχε αρχίσει να ανεβάζει για τα καλά στροφές. Τελικά ο Κρόνος κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σταθερά άνω των 10 πόντων και να φτάσει στη μεγάλη νίκη με 66-52.

Μετά τη λήξη του αγώνα παίκτριες και προπονητικό επιτελείο αποθεώθηκαν από τον κόσμο της ομάδες με τις εικόνες να είναι μοναδικές και να προκαλούν θαυμασμό από ολόκληρη τη χώρα. 

πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC

15 πόντους είχε η Ντίνα Σαρηγιαννίδου και 14 η Πανωραία Ντάλα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάντυ Αναστασοπούλου με 16, Αγγελική Βιντσιλαίου με 11, Χριστίνα Κίτσιου και Έλενα Μποσγανά με 10 οι διψήφιες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 40-16, 53-34, 66-52

Διαιτητές: Κοντίλης-Δολγύρας

Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Νανάκος-Νικολαΐδου): Μποσγανά 10, Κίτσιου 10(1), Βιντσιλαίου 11, Τσιχλάκη 3(1), Γασπαράτου 5(1), Αναστασοπούλου 16, Γκέργκι 2, Πανταζή 9

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 8(2), Σαρηγιαννίδου 15(2), Χρηστάκη 1, Μεντεσίδου 6, Ξανθοπούλου 8(1), Διαμαντοπούλου, Ντάλα 14(2), Μπουκουβάλα


Ολόκληρο το παιχνίδι όπως το είχε μεταδώσει το Sportshero.gr 

 Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου