Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Αφιέρωμα: Σούπερ δίδυμα που άφησαν το στίγμα τους (poll)


Τα τελευταία χρόνια οι γιαννιώτικες ομάδες διαθέτουν στα ρόστερ τους παίκτες εξαιρετικούς, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, τους οποίους όλοι μας είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε να αγωνίζονται και να προσφέρουν θέαμα. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει κάποια δίδυμα που βοήθησαν αρκετά τις ομάδες τους να εκπληρώσουν τους στόχους τους, άλλα με μεγαλύτερη και άλλα με μικρότερη επιτυχία. Το Epirusbasket έχει ξεχωρίσει κάποια δίδυμα που είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους κατά το παρελθόν και σας τα παρουσιάζει. Στη συγκεκριμένη λίστα δεν περιλαμβάνονται παίκτες που αγωνίζονται τη φετινή σεζόν.

Βασίλης Πάτρας-Θοδωρής Πανάρας (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα 2017-2019)

Για μία διετία αγωνίστηκαν μαζί με τη φανέλα του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Πάτρας και Θοδωρής Πανάρας συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο που βοήθησε τα μέγιστα τον ΠΑΣ να ανέβει κατηγορίες και επίπεδο. Το 2018 πανηγύρισαν το αήττητο πρωτάθλημα στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ (22-0 ρεκόρ) κάνοντας "πλάκα" στην κατηγορία με την ποιότητά τους. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Κώστας Σδράκας. 

Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα συμμετείχε στη Γ΄ Εθνική και υπό την καθοδήγηση του Θωμά Κωστόπουλου κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα με ρεκόρ 21-3. Ο Πάτρας πραγματοποίησε απίστευτη χρονιά έχοντας 16,7 πόντους σε 18 συμμετοχές. Ο Πανάρας ήταν επίσης καταλυτικός έχοντας 12,0 πόντους σε 24 συμμετοχές. 

Αντώνης Χρύσης-Μάκης Θυμνιός (ΑΓΣ Ιωαννίνων 2018-2019)


Δε χωράει καμία απολύτως αμφιβολία ότι το δίδυμο Αντώνης Χρύσης-Μάκης Θυμνιός ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε παρακολουθήσει. Παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες έδειξαν κατευθείαν ότι θα ηγηθούν στον περσινό ΑΓΣ Ιωαννίνων, τον οποίο οδήγησαν στην κατάκτηση της 4ης θέσης. Ο Κώος forward αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής έχοντας 20,9 πόντους σε 23 συμμετοχές. Από την άλλη ο Θυμνιός πραγματοποίησε επίσης εξαιρετική σεζόν έχοντας 16,2 πόντους σε 22 συμμετοχές. Οι 2 παίκτες αγωνίστηκαν μαζί μόνο για μία χρονιά με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων και δεν είχαμε τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσουμε ξανά μαζί.

Δημήτρης Γεωργίου-Γιάννης Καραγκιολίδης (Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα 2018-2019)


Εκτός από τους Πάτρα και Πανάρα, υπήρχαν δύο ακόμα παίκτες που ηγήθηκαν στην περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τους Δημήτρη Γεωργίου και Γιάννη Καραγκιολίδη, που είχαν αποτελέσει νέες προσθήκες το καλοκαίρι του 2018. Ο μεν Γεωργίου είχε μία εξαιρετική χρονιά αγωνιζόμενος και στα 24 παιχνίδια της ομάδας του, σημειώνοντας 14,5 πόντους. Ο πολύπειρος Καραγκιολίδης αποτέλεσε μία ισχυρή μεταγραφή που έδινε μία διαφορετική διάσταση στην ομάδα του Κωστόπουλου. Κάνοντας πολλές δουλειές στο παρκέ εξελίχθηκε πολύ γρήγορα ως μία κεντρική φιγούρα του ΠΑΣ έχοντας 12,2 πόντους σε 22 συμμετοχές. 

Παναγιώτης Τσατάλας-Χρήστος Μπάλλας (IBC 2018-2019)


Η γιαννιώτικη ομάδα είχε δημιουργήσει ένα πανίσχυρο σύνολο για τα δεδομένα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και όπως ήταν αναμενόμενο κατάφερε να κατακτήσει αήττητη τον τίτλο (22-0 ρεκόρ). Αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην τρομερή παρουσία των Παναγιώτη Τσατάλα και Χρήστου Μπάλλα. Ο αθλητικός guard/forward ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17,4 πόντους σε 22 συμμετοχές. Από κοντά και ο Πρεβεζιάνος center που είχε 16,0 πόντους σε 18 παιχνίδια.

Βαγγέλης Αυγερινός-Βασίλης Πάτρας (ΑΓΣ Ιωαννίνων 2015-2016)

πηγή φωτογραφιών: ioanninabasket.gr/matchioanninon.gr

Την σεζόν 2015-2016 ο ΑΓΣ Ιωαννίνων είχε μία από τις πιο επιτυχημένες πορείες του στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής τερματίζοντας στην 5η θέση του 3ου ομίλου. Ο Αυγερινός "πυροβολούσε" από την περιφέρεια όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 16,5 πόντους. Ακολουθούσε ο νεαρός τότε Πάτρας κάνοντας το ξεπέταγμά τους στις Εθνικές Κατηγορίες έχοντας 12,1 πόντους.

Δημήτρης Γεωργίου-Σπύρος Μπαρτζώκας (ΑΓΣ Ιωαννίνων 2017-2018)


Πριν από τρεις χρονιές ο ιστορικός ΑΓΣ Ιωαννίνων δεν είχε πραγματοποιήσει ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν, όμως είχε καταφέρει να εξασφαλίσει στο τέλος την παραμονή του στη Γ΄ Εθνική. Αν κάποιος είχε τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με τις εμφανίσεις του τότε αυτός ήταν σίγουρα ο Δημήτρης Γεωργίου που μόλις στα 18 του χρόνια κατάφερε να μετρά 18,1 πόντους αγωνιζόμενος και στα 24 παιχνίδια της χρονιάς. Άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Σπύρος Μπαρτζώκας έχοντας 14,0 πόντους στα 23 παιχνίδια που έπαιξε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου