Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Βασίλης Πάτρας: Η σταθερή αξία του αρχηγού (pics,vid)


Με την αγωνιστική δράση να έχει διακοπεί εδώ και αρκετό καιρό λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, το epirusbasket.gr συνεχίζει τα αφιερώματα στους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν στο γιαννιώτικο μπάσκετ, με τον αρχηγό του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Πάτρα, να είναι για ακόμα μία χρονιά ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του μπάσκετ της περιοχής.

Κυρίαρχος εξ΄ αρχής με τη φανέλα του ΠΑΣ

Η σεζόν που διανύουμε είναι η 3η του Τρικαλινού forward με τη φανέλα του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πάτρας έχει καταφέρει να είναι ο αρχηγός της ομάδας και μία από τις κεντρικές φιγούρες της. Ο Πάτρας από το 2017, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά για λογαριασμό του ΠΑΣ, μέχρι και σήμερα, είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές κάθε χρονιά και με τα όσα έχει πετύχει στο παρκέ είναι δικαιολογημένα ένας από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας. Στην πρώτη του σεζόν, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και υπό την καθοδήγηση του Κώστα Σδράκα, τόσο ο Πάτρας όσο και ο ΠΑΣ έκαναν περίπατο στην κατηγορία κατακτώντας το πρωτάθλημα αήττητοι (22-0) με τον 22χρονο τότε forward να είναι επιβλητικός και να δείχνει πανέτοιμος να επιστρέψει στις Εθνικές Κατηγορίες.


Ονειρεμένη σεζόν στη Γ΄ Εθνική

Η σεζόν 2018-2019 ήταν ονειρεμένη για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν η πρώτη χρονιά με head coach τον Θωμά Κωστόπουλο που κατάφερε να οδηγήσει τον ΠΑΣ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής με ρεκόρ 21-3. Ο Πάτρας πραγματοποίησε απίστευτη χρονιά έχοντας σε 18 συμμετοχές 16,7 πόντους κατά Μ.Ο. Ήταν ακόμα καλύτερος συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και έδειχνε να έχει όλα τα εφόδια προκειμένου να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα στη Β΄ Εθνική. Αξέχαστες οι δύο τρομερές του εμφανίσεις κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά όπου είχε σταματήσει στους 35 πόντους, αλλά και απέναντι στον Μαντουλίδη που είχε 33.


Αρχηγός και πρωταγωνιστής έτοιμος για την Α2

Ο Βασίλης Πάτρας έχει θέσει ως στόχο του να πρωταγωνιστεί και να ανεβαίνει σταδιακά επίπεδο φτάνοντας όσο το δυνατόν ψηλότερα. Παράλληλα με τη συνεχόμενη άνοδο του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα βελτιώνεται και εξελίσσεται και ο ίδιος έχοντας γίνει σιγά σιγά συνώνυμο με την ομάδα κάτι που το απέδειξε και το καλοκαίρι όταν ανανέωσε τη συνεργασία του μαζί της.


Ξεκινώντας τη νέα αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΣ φαινόταν ότι με τις κινήσεις που είχε πραγματοποιήσει θα ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο. Ο 24χρονος forward από την πλευρά του είχε ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες καθώς ήταν ο νέος αρχηγός της ομάδας. Αγωνιστικά έδειξε από την πρεμιέρα απέναντι στη Γέφυρα ότι και φέτος θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στο παιχνίδι του ΠΑΣ έχοντας 16 πόντους. 

Συνολικά ήταν διψήφιος στα 14 από τα 21 παιχνίδια της ομάδας του με καλύτερη επιθετική εμφάνιση να είναι οι 20 πόντοι που σημείωσε κόντρα στον Εύοσμο την 5η αγωνιστική, μαζί με 3 τρίποντα. 20 πόντους είχε και κόντρα στην Ευκαρπία τη 12η αγωνιστική, όπως και απέναντι στη Χ.Α.Ν.Θ. τη 19η. 


Ο "εκρηκτικός" παίκτης της ομάδας του Θωμά Κωστόπουλου είναι ο 2ο σκόρερ με 13,3 πόντους κατά Μ.Ο. Βέβαια η συνεισφορά του δεν περιορίζεται μόνο στους πόντους καθώς είναι ο παίκτης που βγάζει τη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, κυριαρχώντας στους αιθέρες και γενικότερα είναι ένα από τα βασικά όπλα στη φαρέτρα του προπονητή του.


Μπορεί η σεζόν να διακόπηκε και να είναι άγνωστο το πότε και αν θα συνεχιστεί ξανά, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι τόσο Πάτρας, όσο και ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα είναι πανέτοιμοι να ολοκληρώσουν το μεγάλο βήμα της ανόδου στην Α2 και να δώσουν τη δυνατότητα στο γιαννιώτικο μπάσκετ να κάνει ένα ακόμα άλμα προς την καταξίωση.

Highlights του Βασίλη Πάτρα από τη φετινή σεζόν

Δημήτρης Κοσίνας



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου