Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Οι καλύτεροι "μπόμπερ" των γιαννιώτικων ομάδων


Μετά τη λίστα με τους καλύτερους σκόρερ των γιαννιώτικων ομάδων που συμμετέχουν στον Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, σειρά παίρνει αυτή με τους παίκτες που έχουν "βομβαρδίσει" τις περισσότερες φορές πίσω από τη γραμμή των 6,75.

Αρκετοί από τους πρώτους σκόρερ συμπεριλαμβάνονται και στους καλύτερους σουτέρ, με τον Βασίλη Χρήστου να κλέβει την παράσταση καθώς βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα με πολύ μεγάλη διαφορά.

Αναλυτικά οι καλύτεροι σουτέρ τριών πόντων:

#1 Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20) 56 τρίποντα σε 17 συμμετοχές (3.3 Μ.Ο.)


Ο νεαρός forward του ΑΓΣΙ έχει τρομερή έφεση στα μακρινά σουτ τα οποία αποτελούν και το μεγάλο του επιθετικό όπλο. Αξέχαστη η εμφάνισή του κόντρα στον Κεκρυραϊκό τη 16η αγωνιστική, όταν είχε ευστοχήσει σε 11 σουτ τριών πόντων (είχε συνολικά 42 πόντους).

#2 Μίμης Πανταζής (Σπάρτακος) 33 τρίποντα σε 17 συμμετοχές (1.9 Μ.Ο.)


Το καλοκαίρι ο Σπάρτακος ανακοίνωνε την απόκτηση του πολύπειρου Πανταζή, ο οποίος ερχόταν στην ομάδα ως πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν δεδομένο ότι θα έδινε πολλά στο σύνολο του Τάκη Παππά. Η καλύτερή του επίδοση τη φετινή σεζόν ήταν τα 5 τρίποντα κόντρα στον Αίαντα Άρτας τη 2η αγωνιστική.

#3 Γιώργος Χαρίτος (ΑΓΣΙ U 20) 26 τρίποντα σε 15 συμμετοχές (1.7 Μ.Ο.)


Δεύτερος παίκτης της νεανικής ομάδας του Ετεοκλή Εξαρχόπουλου που φιγουράρει ψηλά στη λίστα. Ο Γιώργος Χαρίτος εντυπωσίασε στη φετινή χρονιά με τα κατορθώματά του στο παρκέ με την καλύτερη επίδοσή του πίσω από τα 6,75 να καταγράφεται την 8η αγωνιστική στην εντός έδρας ήττα από τον Ιόνιο όταν σημείωσε 4 τρίποντα.

#4 Μάρκος Μπαζάκας (Σπάρτακος) 23 τρίποντα σε 16 συμμετοχές (1.4 Μ.Ο.)


Ο Μπαζάκας βρίσκεται σταθερά μεταξύ των καλύτερων σουτέρ του πρωταθλήματος. Φέτος άλλαξε ομάδα πηγαίνοντας από τον ΑΓΣΙ στον Σπάρτακο, όμως δεν άλλαξε και συνήθειες καθώς όταν προσαρμόστηκε στη νέα του ομάδα έγινε βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της. Το παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Άρτας ήταν το καλύτερο του τη φετινή σεζόν καθώς είχε 23 πόντους με 4/4 τρίποντα.

#5 Δημήτρης Πρεμέτης (Σπάρτακος) 20 τρίποντα σε 15 συμμετοχές (1.3 Μ.Ο.)


Ο Καβαλιώτης παίκτης ήταν ένας ακόμα παίκτης που έκανε το δρομολόγιο ΑΓΣΙ-Σπάρτακος το περασμένο καλοκαίρι. Ο guard της ομάδας του Τάκη Παππά βοήθησε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και ένας από αυτούς ήταν και το μακρινό σουτ. Καλύτερή του εμφάνιση την 3η αγωνιστική κόντρα στον Ιόνιο όπου είχε 15 πόντους με 4 τρίποντα.

#6 Γιώργος Ντρίτσος (Θρύλος Ιωαννίνων) 18 τρίποντα σε 13 συμμετοχές (1.4 Μ.Ο.)


Ο πολύπειρος playmaker μετά την περασμένη σεζόν που φόρεσε τη φανέλα του Σπάρτακου επέστρεψε στον Θρύλο Ιωαννίνων για να κουμαντάρει το παιχνίδι της ομάδας του. Με Σπάρτακο και Δόξα Άρτας ο Ντρίτσος είχε πετύχει από 4 τρίποντα.

#7 Γιώργος Σβώλης (ΑΓΣΙ U 20) 17 τρίποντα σε 13 συμμετοχές (1.3 Μ.Ο.)/ Παναγιώτης Δήμος (Σπάρτακος) 17 τρίποντα σε 17 συμμετοχές (1.0 Μ.Ο.)


Καθοριστική ήταν η παρουσία του νεαρού Σβώλη σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο guard του ΑΓΣΙ έδειξε αρκετές φορές πολύ καλά στοιχεία και μάλιστα είχε και 17 τρίποντα σε 13 συμμετοχές.

Εξαιρετικά βελτιωμένος παρουσιάστηκε και ο Παναγιώτης Δήμος του Σπάρτακου καθώς είχε 17 τρίποντα σε ισάριθμους αγώνες δείχνοντας ότι δουλεύει πάρα πολύ το μακρινό του σουτ.

Δημήτρης Κοσίνας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου