Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ntougias Basketball Academy: Πραγματοποιήθηκε το Q+A με τον Jordan Paris (vid)


Ο Αμερικανός coach Jordan Paris, ιδρυτής της Hoop Dreams Training Academy, ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την πόλη μας το τριήμερο 13-15 Απριλίου για να διδάξει τους νεαρούς αθλητές της Ntougias Basketball Academy τα μυστικά της "πορτοκαλί θεάς". Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα το 7ο camp της Ακαδημίας, όπως και όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, να ανασταλεί.

Παρόλα αυτά ο Νίκος Ντούγιας, με την πολύτιμη βοήθεια του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Jordan Paris, μέσω ενός Q+A που πραγματοποιήθηκε στο Facebook. Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής της Ntougias Basketball Academy στόχος είναι, αν όλα πάνε καλά με την πανδημία που έχει πλήξει ολόκληρο τον πλανήτη, το camp να γίνει στις 15 Ιουνίου.

Ο Paris μίλησε για το την Ακαδημία του, το πως έχει αλλάξει τον τρόπο διδασκαλίας ο κορονοϊός, το στόχο του ώστε τα παιδιά να μη μαθαίνουν μόνο τα βασικά του μπάσκετ, αλλά να διαμορφώνουν παράλληλα σωστό χαρακτήρα με ήθος. Ακόμα αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα δώσει περισσότερο έμφαση κατά την παραμονή του στα Ιωάννινα, εφόσον πραγματοποιηθεί το camp τον Ιούνιο, τονίζοντας ότι του αρέσει περισσότερο να δείχνει στο παρκέ τη δουλειά του.

Φυσικά η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο κολεγιακό μπάσκετ με το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, το NBA, με τον Paris να τονίζει ότι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα τους είναι η ταχύτητα του παιχνιδιού. Τέλος, το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15 Ιουνίου, με την ευχή να πάνε όλα καλά. 

Αυτά και άλλα πολλά στο βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου