Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Οι καλύτερες φετινές εμφανίσεις στο Βόρειο Όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ


Έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας μήνας από την τελευταία φορά που είχαμε αγωνιστική αγωνιστική δράση στα παρκέ της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, μετά δηλαδή από την αναστολή των Πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Οι 17 από τις 18 αγωνιστικές της regular season είχαν πραγματοποιηθεί κανονικά και το Epirusbasket κάνει μία αναδρομή στις καλύτερες ατομικές εμφανίσεις του Βορείου ομίλου.

Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20)


Ο νεαρός forward του ΑΓΣΙ ξεδίπλωσε στο παρκέ τη φετινή σεζόν το τρομερό του ταλέντο και κυρίως την έφεσή στα σουτ τριών πόντων. Στη 12η αγωνιστική, στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στον Κερκυραϊκό, μπορεί οι Γιαννιώτες να ηττήθηκαν όμως ο ίδιος πραγματοποίησε εμφάνιση που θα μνημονεύεται για αρκετό καιρό καθώς είχε σημειώσει 42 πόντους με 11 τρίποντα. Χωρίς καμία αμφιβολία ήταν η καλύτερη εμφάνιση της regular season σε ατομικό επίπεδο.

Σπύρος Παπανικολάου (ΑΓΣΙ U 20)


Ο Παπανικολάου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανδρικής ομάδας του ΑΓΣΙ, όμως όποτε του ζητηθεί βοηθά και την U 20. Αυτό συνέβη και φέτος, με τον αθλητικό forward να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά, στην 11η αγωνιστική, "φόρτωσε" το καλάθι της Δόξας Άρτας με 38 πόντους βοηθώντας την ομάδα του να πάρει μία μεγάλη νίκη. Το ίδιο κομβικός ήταν και στη νίκη επί του Θρύλου Ιωαννίνων την 13η αγωνιστική, έχοντας 28 πόντους.

Στέφανος Νεδέλκος (Ιόνιος)


Ο Κερκυραίος παίκτης αποτέλεσε έναν από τους ποιοτικότερους αθλητές που αγωνίστηκαν φέτος στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Αν και αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού, κατάφερε ουκ ολίγες φορές να ξεχωρίσει με τα πεπραγμένα του στο παρκέ. Την 5η αγωνιστική ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι στο νησί των Φαιάκων, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη έχοντας 35 πόντους. Δυο αγωνιστικές νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση έχοντας 27 απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. 

Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ.)


Ο πολύπειρος σκόρερ και ηγέτης του Α.Γ.Ο.Φ. για ακόμα μία σεζόν ήταν ασταμάτητος επιθετικά. Ξεπέρασε σε τρεις περιπτώσεις τους 30 πόντους, με την καλύτερή του επίδοση να είναι οι 34 με 6 τρίποντα στην ήττα της ομάδας του από τον Σπάρτακο την 14η αγωνιστική. 33 με 4 τρίποντα είχε σημειώσει μία αγωνιστική νωρίτερα οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον Α.Γ.Ο.Φ.στην κατάκτηση του ροζ φύλλου επί του Πρωτέα Ηγουμενίτσας, ενώ 30 και πάλι με 4 τρίποντα είχε την 10η αγωνιστική στην ήττα από τον Ιόνιο.

Ανδρέας Περούλης (Ιόνιος)

Μαγική σεζόν πραγματοποίησε ο πολύπειρος Περούλης, βοηθώντας και με το παραπάνω την ομάδα του, κυρίως στο δεύτερο μισό της χρονιάς, όταν δηλαδή είχε και τις πολλές απουσίες. Καλύτερή του επίδοση οι 34 πόντοι κόντρα στον ΑΓΣΙ (U 20) τη 17η αγωνιστική, ενώ ήταν εξαιρετικός και απέναντι στον Κερκυραϊκό τη 14η αγωνιστική έχοντας 28 με 4 τρίποντα.

Στάθης Περούλης (Ιόνιος)


Ο μεγάλος σκόρερ, Στάθης Περούλης, μπορεί να "στιγματίστηκε" για το περιστατικό στο ντέρμπι κόντρα στο Καναλάκι, όμως δεν παύει να είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που το απέδειξε και φέτος. Η ποιότητά του ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, με την καλύτερη εμφάνισή του να έρχεται κόντρα στον Α.Γ.Ο.Φ., την 10η αγωνιστική, όταν σημείωσε 31 πόντους και 3 τρίποντα.

Σπύρος Πάνου (Καναλάκι)


Ένας από τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς παίκτες του φετινού πρωταθλήματος ήταν αδιαμφισβήτητα ο Σπύρος Πάνου. Ο ηγέτης του Καναλακίου "έκανε πλάκα" εντός παρκέ με το πληθωρικό του παιχνίδι. Οι 31 πόντοι με τα 4 τρίποντα απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. τη 12η αγωνιστική ήταν η καλύτερή του φετινή εμφάνιση.

Στέργιος Σωτηρίου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας)

Ένας ακόμα παίκτης με season high τους 31 πόντους ήταν ο Σωτηρίου του Πρωτέα Ηγουμενίτσας. Τους πέτυχε στο παιχνίδι με τον ΑΓΣΙ (U 20), τη 14η αγωνιστική, όμως η νίκη δεν ήρθε για την ομάδα του Σπύρου Αλεξίου, που παρόλα αυτά κατάφερε να παραμείνει στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Γιώργος Γογγάκης (Κερκυραϊκός)

Οι Φαίακες είχαν μία μέτρια προς κακή χρονιά και ακόμα δεν έχει κριθεί αν θα αποφύγουν τα playout. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Κερκυραϊκού ήταν το τοπικό ντέρμπι με τον Ιόνιο όταν και πήραν τη νίκη την 14η αγωνιστική με μεγάλο ηγέτη τον Γιώργο Γογγάκη που είχε 28 πόντους με 3 τρίποντα.

Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος)


Ακρογωνιαίος λίθος για ακόμα μία χρονιά ήταν ο Καλαματιανός ψηλός για τον Σπάρτακο. Την 4η αγωνιστική στο ντέρμπι απέναντι στο Καναλάκι ο Λαμπρόπουλος ήταν αυτός που είχε κάνει τη διαφορά, με τον Σπάρτακο να κατακτά τότε το ροζ φύλλο. Ο 27χρονος power forward/center είχε 27 πόντους και 14 ριμπάουντ κυριαρχώντας στο ζωγραφιστό.

Δημήτρης Γυφτοκώστας (Δόξα Άρτας)

Η Δόξα Άρτας κατάφερε όχι μόνο να σώσει την παρτίδα αλλά να πλασαριστεί και στην 5η θέση πριν την αναστολή των πρωταθλημάτων. Ο Γυφτοκώστας είχε πραγματοποιήσει δυναμικό ξεκίνημα στην αρχή της χρονιάς και οι 27 πόντοι με 3 τρίποντα κόντρα στον ΑΓΣΙ (U 20) τη 2η αγωνιστική είχαν βοηθήσει την ομάδα του να κατακτήσει την πρώτη της νίκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου