Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κώστας Νίκας, ο x-factor του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα


Η φετινή παρουσία του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι το λιγότερο εντυπωσιακή με την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου να ενθουσιάζει τους οπαδούς της με την τρομερή της πορεία και το ρεκόρ των 19 νικών και των μόλις 2 ηττών. Ο ΠΑΣ είναι ένα δουλεμένο σύνολο με ηγέτες αλλά και παίκτες που κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο συνεισφέροντας σημαντικά. Ένας από αυτούς είναι αναμφίβολα ο Κώστας Νίκας.

Ο Πρεβεζιάνος forward ήταν η δεύτερη χρονικά προσθήκη των Γιαννιωτών το περασμένο καλοκαίρι δείχνοντας το πόσο πολύ υπολόγιζε η ομάδα σε αυτόν. Ο Νίκας, που πέρυσι αγωνίστηκε με τα χρώματα του Φαίακα Κέρκυρας και πάλι στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, χρειάστηκε ένα χρόνο προσαρμογής προκειμένου να αρχίσει να ξεδιπλώνει τις δυνατότητές και το ταλέντο του στο παρκέ, κυρίως επιθετικά, γιατί στην άμυνα δήλωσε από την πρώτη στιγμή "παρών". Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος σημείωνε κατά Μ.Ο. 3.8 πόντους έχοντας 8 εύστοχα τρίποντα. Ο ΠΑΣ τα πήγε περίφημα έχοντας ρεκόρ 14-1.


Ο 29χρονος παίκτης έχει κάνει το step up στα πρώτα 6 παιχνίδια του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος έχοντας αυξήσει κατά πολύ τα νούμερά του και βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του. Οι 3.8 πόντοι του πρώτου γύρου έχουν γίνει 9.0 μαζί με 10 εύστοχα τρίποντα. Αποκορύφωμα οι 17 πόντοι που σημείωσε κόντρα στον Πολύγυρο, σε ένα παιχνίδι όπου απουσίαζαν οι Γιάννης Καραγκιολίδης και Αποστόλης Ναούμης με τον Κώστα Νίκα να παίζει και για τους δύο.


ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΑΣ
1ος γύρος
2ος γυρος
ΠΟΝΤΟΙ (M.O.)
3.8
9.0
ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΝΤΩΝ
42
54
ΤΡΙΠΟΝΤΑ
8
10

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου