Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 της 12ης αγωνιστικής


Με την εξ΄ αναβολής 12η αγωνιστική συνεχίστηκε η δράση στα παρκέ του Βορείου ομίλου της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με πολλές εμφανίσεις να ξεχωρίζουν για ακόμα ένα Σαββατοκύριακο σε ατομικό επίπεδο. Πάμε να δούμε αναλυτικά μέσω ενός top 10 τους παίκτες που συγκέντρωσαν πάνω τους τα περισσότερα βλέμματα με τα κατορθώματά τους εντός παρκέ.

#10 Μουκάι (Δόξα Άρτας, 14 πόντοι)/Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος, 14 πόντοι)

Την 6η νίκη της πανηγύρισε στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Αίαντα η Δόξα Άρτας με 68-56 και έκανε αποφασιστικό βήμα παραμονής στην κατηγορία. Ο Δανιήλ Μουκάι είχε 14 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του.

Εύκολα και με όμορφο μπάσκετ έφτασε τις 14 νίκες ο Σπάρτακος κερδίζοντας τον Ιόνιο με 96-56 με τον Ντίνο Λαμπρόπουλο να είναι ένας από τους πολλούς πρωταγωνιστές των Γιαννιωτών έχοντας 14 πόντους.

#9 Σωτηρίου-Δηλαβέρης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 15 πόντοι)/Μάλλιος (Α.Γ.Ο.Φ., 15 πόντοι)

Την ήττα με σκορ 66-47 γνώρισε στα Γιάννενα από τον Θρύλο ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας. Σωτηρίου και Δηλαβέρης διακρίθηκαν για την ομάδα του Αλεξίου έχοντας από 15 πόντους. 

15 πόντους είχε και ο Σπύρος Μάλλιος στην εκτός έδρας ήττα του Α.Γ.Ο.Φ. από το Καναλάκι με 71-38.

#8 Μπαζάκας-Δήμος (Σπάρτακος, 15 πόντοι)/Κρικώνης (Καναλάκι, 15 πόντοι)

Σε αντίθεση με τους τρεις παίκτες που βρέθηκαν στην 9η θέση της λίστας, οι 3 που ακολουθούν στο 8, οδήγησαν τις ομάδες τους σε νίκη. Μάρκος Μπαζάκας με 15 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο και Παναγιώτης Δήμος επίσης με 15 αλλά και 2 εύστοχα τρίποντα έκαναν πολύ καλό παιχνίδι στην εύκολη επικράτηση του Σπάρτακου επί του Ιονίου.

Ο Κώστας Κρικώνης βοήθησε σημαντικά το Καναλάκι να βελτιώσει το ρεκόρ του στο 15-1 μετά τη νίκη επί του Α.Γ.Ο.Φ. έχοντας 15 πόντους.

#7 Πανταζής (Σπάρτακος, 16 πόντοι)/Καραγιάννης (Θρύλος Ιωαννίνων, 16 πόντοι)

4ος παίκτης του Σπάρτακου που συναντάμε στο top 10 αυτής της εβδομάδας ο Μίμης Πανταζής. 16 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα είχε ο πολύπειρος guard της ομάδας του Τάκη Παππά.

Η 4η νίκη του Θρύλου στη φετινή σεζόν έφερε την υπογραφή του Δημήτρη Καραγιάννη ο οποίος είχε 16 πόντους για την ομάδα του Δημοσθένη Ντάσιου.

#6 Μαγκανάς (Ιόνιος, 21 πόντοι)

Ο Ιόνιος δεν κατάφερε να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον Σπάρτακο έχοντας μόλις 5 παίκτες στην αποστολή του. Ο Παναγιώτης Μαγκανάς έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά την τιμωρία των 3 αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί δίνοντας σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Παναγιώτη Κοντογιάννη. Κόντρα στον Σπάρτακο είχε 21 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα και μαζί με τον Περούλη ήταν οι δύο παίκτες που ξεχώρισαν 

#5 Περούλης (Ιόνιος, 24 πόντοι)

Ο Ανδρέας Περούλης έχει εξελιχθεί σε σημαντικότατο παίκτη των Φαιάκων στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Στον αγώνα με τον Σπάρτακο ήταν ο πρώτος σκόρερ όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και του παιχνιδιού, έχοντας 24 πόντους.

#4 Αναγνώστου (Δόξα Άρτας, 17 πόντοι)

Η Δόξα Άρτας είναι το "αφεντικό" της πόλης μετά τη νίκη με 68-56 επί του Αίαντα και πλέον άπαντες στην ομάδα γνωρίζουν ότι με μία νίκη στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια μπορούν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Στο τοπικό ντέρμπι ο Αναγνώστου ηγήθηκε για την ομάδα του Κιφοκέρη έχοντας 17 πόντους με 2 τρίποντα.

#3 Ίσσαρης (Κερκυραϊκός, 23 πόντοι)

Πολύτιμη βαθμολογική ανάσα πήρε ο Κερκυραϊκός με τη νίκη του επί του ΑΓΣΙ (U 20) με 84-77 το περασμένο Σάββατο φτάνοντας τις 5. Ο Κώστας Ίσσαρης με τους 23 πόντους που σημείωσε βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του.

#2 Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20, 42 πόντοι)

5 παίκτες είχε στη διάθεσή του ο Ετεοκλής Εξαρχόπουλος για τον αγώνα κόντρα στον Κερκυραϊκό, όμως άπαντες πάλεψαν για να φύγουν με το "διπλό" από την Κέρκυρα, αλλά στο τέλος λύγισαν. Η εμφάνιση του Βασίλη Χρήστου είναι μία από τις καλύτερες της φετινής σεζόν και σίγουρα δύσκολα θα ξεχαστεί. Ο ταλαντούχος forward του ΑΓΣΙ σημείωσε 42 πόντους με 11 εύστοχα τρίποντα επιβεβαιώνοντας την τρομερή έφεση που έχει στο μακρινό σουτ.

#1 Πάνου (Καναλάκι, 31 πόντοι)

Το Καναλάκι συνεχίζει να κάνει επίδειξη ισχύος στη regular season και απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. κατέκτησε τη 12η συνεχόμενη νίκη του και 15 συνολικά στο πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο συνήθης ύποπτος, Σπύρος Πάνου, που είχε 31 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου