Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Ο τρομερός Φλεβάρης των Ντόβα-Μαυρογιάννη


Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα "καλπάζει" στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής έχοντας μετά τις πρώτες 20 αγωνιστικές ρεκόρ 18-2 και φυσικά βρίσκεται στην κορυφή του Βορείου ομίλου έχοντας διαλύσει τον ανταγωνισμό. Σίγουρα μεγάλο μερίδιο στην εξαιρετική πορεία έχουν οι δύο ηγέτες του στην περιφέρεια, Σωτήρης Ντόβας και Γιώργος Μαυρογιάννης, που οδηγούν την ομάδα τους εκ του ασφαλούς και μέσα στον Φεβρουάριο έκαναν "πράγματα και θαύματα".

Η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου τα πήγε περίφημα τον προηγούμενο μήνα κατακτώντας 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα δύο ροζ φύλλα ήρθαν στο Νέο Κλειστό κόντρα σε Δόξα Λευκάδας και Χ.Α.Ν.Θ. και τα άλλα δύο σε Γρεβενά και Εύοσμο.

Αναλυτικά οι νίκες του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στον Φλεβάρη:

17η αγωνιστική: Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Λευκάδας 78-67 (1/2)

18η αγωνιστική: Πρωτέας Γρεβενών-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα 58-77 (9/2)

19η αγωνιστική: Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Χ.Α.Ν.Θ. 89-74 (23/2)

20η αγωνιστική: Αίας Ευόσμου-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα 69-74 (29/2)

Σωτήρης Ντόβας και Γιώργος Μαυρογιάννης αποκτήθηκαν το καλοκαίρι με σκοπό να κάνουν τη διαφορά με την εμπειρία και την ποιότητά τους και αυτό ακριβώς κάνουν. Μάλιστα μέσα στο Φεβρουάριο ήταν και οι δύο εξαιρετικοί βοηθώντας τα μέγιστα τον ΠΑΣ Γιάννινα να διατηρηθεί αήττητος.

Ο Ντόβας μέσα στον μήνα που ολοκληρώθηκε σημείωσε 18,3 πόντους με 18 τρίποντα (4,5 ανά παιχνίδι). Η καλύτερή του εμφάνιση ήρθε στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών όταν και σημείωσε 24 με 8 τρίποντα. Ο 30χρονος guard βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στον Βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής έχοντας συνολικά 54 και είναι πίσω μόνο από τον Ρουμελιώτη του Εσπέρου Λαμίας (έχει 69).


Τα "κατορθώματα" του Ντόβα:

vs Δόξα Λευκάδας: 13 πόντοι με ένα τρίποντο

vs Πρωτέα Γρεβενών: 24 πόντοι με 8 τρίποντα

vs Χ.Α.Ν.Θ.: 17 πόντοι με 5 τρίποντα

vs Αία Ευόσμου: 19 πόντοι με 4 τρίποντα

Το ίδιο παραγωγικός μήνας ήταν ο Φλεβάρης και για τον Μαυρογιάννη καθώς είχε 15,0 πόντους με 8 τρίποντα. Καλύτερη επιθετική συγκομιδή στο συγκεκριμένο διάστημα κόντρα στη Χ.Α.Ν.Θ. όταν και σημείωσε 19 πόντους με 2 τρίποντα.


Τα νούμερα του Μαυρογιάννη:

vs Δόξα Λευκάδας: 15 πόντοι με 4 τρίποντα

vs Πρωτέα Γρεβενών: 11 πόντοι

vs Χ.Α.Ν.Θ.: 19 πόντοι με 2 τρίποντα

vs Αία Ευόσμου: 15 πόντοι με 2 τρίποντα 

Το σημαντικότερο από όλα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες δηλώνουν πάντοτε "παρών" όταν τους χρειάζεται ο ΠΑΣ και η συνεισφορά τους είναι πολύτιμη σε αυτή την ισορροπία που δείχνει στα αποτελέσματα του το σύνολο του Θωμά Κωστόπουλου καθώς έχει 9 νίκες εντός έδρας και 9 εκτός. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει κερδίσει περισσότερα παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της.

Πλέον, με 10 παιχνίδια να απομένουν μέχρι να πέσει η αυλαία στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσες νίκες θα κατακτήσει ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το τέλος της χρονιάς και που θα σταματήσουν Σωτήρης Ντόβας και Γιώργος Μαυρογιάννης.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου