Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 εμφανίσεων της 13ης αγωνιστικής


Μία ακόμα αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ πέρασε στο παρελθόν με πολλές από τις ατομικές εμφανίσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να "κλέβουν την παράσταση". Πάμε να δούμε αναλυτικά μέσω top 10 αυτές που ξεχώρισαν και όπως είναι γνωστό, όσο ανεβαίνουμε προς την κορυφή συναντάμε παίκτες που όχι μόνο ήταν καλοί ατομικά, αλλά βοήθησαν και τις ομάδες τους να φτάσουν στις νίκες.

#10 Κώστας Κρικώνης (Καναλάκι, 14 πόντοι)/Δανιήλ Μουκάι (Δόξα Άρτας, 14 πόντοι)

Το Καναλάκι ήταν αυτό που πανηγύρισε στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής κόντρα στο Σπάρτακο επικρατώντας με 63-56. Οι Πρεβεζιάνοι κρατούν πλέον την πρωτιά στα χέρια τους, με τον Κώστα Κρικώνη να είναι σημαντικός στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου σημειώνοντας 14 πόντους.

14 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα πέτυχε ο Δανιήλ Μουκάι στο σπουδαίο "διπλό" της Δόξας Άρτας στην Κέρκυρα με 63-49 επί του Ιονίου, αποτέλεσμα με το οποίο η ομάδα του Κιφοκέρη πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.

#9 Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20, 15 πόντοι)

Τετράδα πάτησε ο ΑΓΣΙ (U 20) μετά τη νίκη του με 88-71 επί του Θρύλου Ιωαννίνων με τον Βασίλη Χρήστου να είναι ανάμεσα στους διακριθέντες με 15 πόντους.

#8 Ανδρέας Περούλης (Ιόνιος, 17 πόντοι)

Οι πολλές απουσίες βασικότατων στελεχών (Στάθης Περούλης και Παναγιώτης Μαγκανάς τιμωρημένοι, Στέφανος Νεδέλκος τραυματίας) λύγισαν τον Ιόνιο, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τη Δόξα Άρτας. 17 πόντους είχε ο έμπειρος Ανδρέας Περούλης ξεχωρίζοντας για τους Φαίακες.

#7 Γιώργος Σβώλης (ΑΓΣΙ U 20, 16 πόντοι)

Εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι με την U 20 του ΑΓΣΙ ο Γιώργος Σβώλης, αποτελώντας έναν από τους κύριους λόγους της 6ης νίκης των Γιαννιωτών. Στον αγώνα απέναντι στο Θρύλο είχε 16 πόντους όντας καταπληκτικός και στο αμυντικό κομμάτι.

#6 Παναγιώτης Δήμος (Σπάρτακος, 22 πόντοι)/Σωκράτης Σπύρου (22 πόντοι, Θρύλος Ιωαννίνων)

Ο Σπάρτακος δεν κατάφερε να φύγει με νίκη από το Νέο Κλειστό Καναλακίου, όμως ο Παναγιώτης Δήμος έδειξε ψήγματα του ταλέντου του σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. 22 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα είχε ο νεαρός guard της ομάδας του Τάκη Παππά. 

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Σωκράτης Σπύρου στον αγώνα του Θρύλου Ιωαννίνων με τον ΑΓΣΙ (U 20) παρά το γεγονός ότι η ομάδα του ηττήθηκε. Ο Σπύρου είχε 22 πόντους όντας "όαση" επιθετικά για την ομάδα του.

#5 Σπύρος Μπαρτζώκας (Καναλάκι, 18 πόντοι)

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Καναλάκι και Σπάρτακο ο Σπύρος Μπαρτζώκας που σε μία εμφάνιση από τα παλιά σημείωσε 18 πόντους βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του ώστε να βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του Βορείου ομίλου.

#4 Θησέας Τσιλιγιάννης (Αίας Άρτας, 20 πόντοι)

Πολύτιμη νίκη για τον Αίαντα Άρτας επί του Κερκυραϊκού με 61-54 την περασμένη Κυριακή, με τον Τσιλιγιάννη να σημειώνει 20 πόντους και να είναι ο κορυφαίος του αγώνα.

#3 Κώστας Μάνθας (Δόξα Άρτας, 21 πόντοι)

Ο Μάνθας ηγήθηκε στην εκτός έδρας νίκη της Δόξας επί του Ιονίου έχοντας 21 πόντους με την ομάδα του να βγαίνει εκτός ζώνης playout.

#2 Σπύρος Παπανικολάου (ΑΓΣΙ U 20, 28 πόντοι)

Στα δύο τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει ο ΑΓΣΙ ο Σπύρος Παπανικολάου "βροντοφώναξε" παρών με την ομάδα του Ετεοκλή Εξαρχόπουλου να κατακτά ισάριθμες νίκες. Μετά τους 38 πόντους απέναντι στη Δόξα Άρτας, ο αθλητικός forward πρόσθεσε άλλους 28 κόντρα στον Θρύλο Ιωαννίνων.

#1 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 33 πόντοι)

Ο Α.Γ.Ο.Φ. πραγματοποιεί φοβερή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας φτάσει στις 6 νίκες και την 5η θέση. Η τελευταία του νίκη ήρθε απέναντι στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας με 72-54 με τον Γιάννη Ροντογιάννη να σταματά στους 33 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

Δημήτρης Κοσίνας 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου