Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Δόξα Λευκάδας: "Τιτανομαχία" πρωτιάς στο Νέο Κλειστό


Ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο Νέο Κλειστό, με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα του Θωμά Κωστόπουλου να φιλοξενεί τη Δόξα Λευκάδας του Γιώργου Ζαφειρούδη σε ένα παιχνίδι όπου ο πρώτος θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα. Πρόκειται για ένα σπουδαίο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στις δύο κατά τεκμήριο καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες του φετινού Βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής.

Η σύγκριση των δύο ομάδων

Οι Γιαννιώτες διαθέτουν ένα γεμάτο και πλήρες από κάθε άποψη ρόστερ και το έχουν αποδείξει περίτρανα σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Η τριάδα των Σωτήρη Ντόβα, Γιώργου Μαυρογιάννη και Αποστόλη Ναούμη άφησαν την Α2 για χάρη του ΠΑΣ και έχουν δώσει το κάτι διαφορετικό, ενισχύοντας σημαντικότατα το ήδη ποιοτικό υλικό της ομάδας. Εξαιρετική προσθήκη αποτελεί και ο Γιώργος Μανάκας στους ψηλούς έχοντας προλάβει να δείξει πάρα πολλά στοιχεία του ταλέντου του, όπως φυσικά και ο νεοφερμένος Κώστας Νίκας που έρχεται από τον πάγκο δίνοντας τρομερές βοήθειες. Ο παλιός της ομάδας, Βασίλης Πάτρας, διανύει φανταστική σεζόν, μαζί φυσικά με τον υπερπολύτιμο και πάντοτε θετικό και κομβικό Γιάννη Καραγκιολίδη, που αγωνίζεται για 2η σεζόν στον ΠΑΣ. Δημήτρης Μάντζιος, Αποστόλης Κωστούλας, Θοδωρής Τσίρμπας Αναγνώστου και Νίκος Γιωτάκης δίνουν λύσεις και βοηθούν σημαντικά στα λεπτά που αγωνίζονται.



Το σύνολο του Θωμά Κωστόπουλου βρίσκεται στην κορυφή με ρεκόρ 14-2, διαθέτοντας τη νούμερο ένα άμυνα και επίθεση στον όμιλο. Μπορεί να προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τη Γέφυρα, όμως αυτή ήταν η μόλις 2η στη φετινή σεζόν.

Από την άλλη η Δόξα Λευκάδας θα κατέβει στο Νέο Κλειστό με καλή ψυχολογία καθώς τρέχει νικηφόρο σερί 4 συνεχόμενων αγώνων. Οι Λευκαδίτες βρίσκονται στη 2η θέση με 13-3 έχοντας τη 2η καλύτερη επίθεση, με πολύ μικρή διαφορά από τον ΠΑΣ και την 4η καλύτερη άμυνα.

Προπονητής είναι και για τη Δόξα Λευκάδας ένας Θεσσαλονικιός, ο Γιώργος Ζαφειρούδης, που έχει προπονήσει πληθώρα ομάδων της πόλης του (Ανατόλια, M.E.N.T., ICBS, Χ.ΑΝ.Θ.), διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία από τις Εθνικές Κατηγορίες. Διετέλεσε head coach τόσο στην Ξάνθη, όσο και στη Νίκη Βόλου, ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάθεται στον πάγκο της Δόξας, καθώς το 2013 είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Β΄ Εθνική και την άνοδο στην Α2.

Η ομάδα των Επτανήσων διαθέτει μία πεντάδα εξαιρετικών παικτών, που τραβούν το περισσότερο κουπί τη φετινή σεζόν. Φίλιππος Βακουφτσής, Θανάσης Τσιαβές, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Αντώνης Χρύσης και Βασίλης Βαγενάς συγκροτούν έναν εξαιρετικό πυρήνα παικτών, μαζί με τη βοήθεια από τους Πέτρο Αργυρό, Χρήστο Αναγνωστόπουλο, Δημήτρη Βάνη και Μιχάλη Σταματέλο. 


ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΜΥΝΑ (Μ.Ο.)
 62,7
66,4
ΕΠΙΘΕΣΗ (Μ.Ο.)
 74,8
74,7

Η μάχη της περιφέρειας

Οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες που κάνουν τη διαφορά στην περιφέρεια και που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όντας από τους κύριους λόγους των εξαιρετικών πορειών στο φετινό πρωτάθλημα.

Από τη μία ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει την πολυτέλεια να διαθέτει ίσως το κορυφαίο backourt του πρωταθλήματος που αποτελείται από τους Γιώργο Μαυρογιάννη και Σωτήρη Ντόβα. Ο Μαυρογιάννης είναι το Α και το Ω οργανωτικά για τους Γιαννιώτες όντας ένας ιδανικός point guard. Στα 14 παιχνίδια που έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ μετράει 10,6 πόντους και είναι κρίμα που δεν κρατείται στατιστική στη Β΄ Εθνική, καθώς θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε πόσες ασίστ μοιράζει σε κάθε παιχνίδι.


Ο Σωτήρης Ντόβας είναι combo guard διαθέτοντας τεράστια προσωπικότητα και εμπειρία από την παρουσία του στον Χαρίλαο Τρικούπη και όχι μόνο. Σε 12 συμμετοχές μετράει 16,7 πόντους όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας. Διαθέτει απίστευτη επαφή με το αντίπαλο καλάθι ενώ μέχρι στιγμής έχει πετύχει 40 εύστοχα τρίποντα όντας 2ος στη συγκεκριμένη λίστα στο Βόρειο όμιλο.


Στη Δόξα Λευκάδας ο "εγκέφαλος" οργανωτικά είναι ο Θανάσης Τσιαβές, που αγωνίζεται για 2η συνεχόμενη σεζόν με τη φανέλα της ομάδας. Ο 27χρονος Λαρισαίος playmaker τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί και στους 16 αγώνες της Δόξας με 12,5 πόντους κατά Μ.Ο.


Εξαιρετική χρονιά διανύει ο shooting guard της ομάδας του Ζαφειρούδη, Φίλιππος Βακουφτσής. Ο 18χρονος Θεσσαλονικιός παίκτης θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους και εξελίξιμους αθλητές της γενιάς του και ήρθε στη Λευκάδα έχοντας αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ, με τον οποίο μάλιστα κατέκτησε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. Φέτος είναι ο 1ος σκόρερ της Δόξας και 5ος στο Βόρειο όμιλο με 15,5 πόντους.

 πηγή φωτογραφίας: bmt.gr

Αποστόλης Ναούμης vs Αντώνης Χρύσης

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η "μονομαχία" δύο παικτών με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, του Αποστόλη Ναούμη και του Αντώνη Χρύση. Ο Ναούμης έχει αγωνιστεί και στα 16 φετινά παιχνίδια του ΠΑΣ έχοντας κατά Μ.Ο. 9,8 πόντους με 28 εύστοχα τρίποντα, που είναι και το μεγάλο επιθετικό του όπλο.


Ο Χρύσης εξαργύρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περσινή θεσπέσια χρονιά στον ΑΓΣΙ, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, με την μεταγραφή του στη Δόξα Λευκάδας. Φέτος έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας σε 14 παιχνίδια, έχοντας 11,5 πόντους.


Αθλητικότητα και νεανικότητα vs εμπειρία στη frontline

Στους ψηλούς ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα διαθέτει αθλητές εκρηκτικούς με δυναμισμό και πολύ κινητικούς. Βασίλης Πάτρας και Γιώργος Μανάκας "κλέβουν την παράσταση" με τις φετινές τους επιδόσεις. Ο Τρικαλινός power forward/center σημειώνει 13,3 πόντους κατά Μ.Ο. αποτελώντας σταθερά έναν από τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ του Θωμά Κωστόπουλου. Εξίσου εντυπωσιακή χρονιά διανύει και ο Μανάκας, έχοντας 13,1 πόντους κατά Μ.Ο.


Η Δόξα έχει στο ρόστερ της δύο πολύπειρους ψηλούς, τους Γιώργο Αναγνωστόπουλο και Βασίλη Βαγενά. Οι δύο παίκτες συνεχίζουν και φέτος να φοράνε τη φανέλα της λευκαδίτικης ομάδας, καθώς πέρυσι πανηγύρισαν την άνοδο από τη Γ΄ στη Β΄ Εθνική. Έχουν και οι δύο την ικανότητα να παίζουν τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, καθώς διαθέτουν καλό μακρινό σουτ (18 εύστοχα τρίποντα ο Αναγνωστόπουλος, 15 ο Βαγενάς). 10, 4 πόντους σημειώνει φέτος ο Αναγνωστόπουλος και 9,7 ο Βαγενάς.

Τα ρόστερ των 2 ομάδων

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΝΗΣ
4
Guard
1,90
20
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΑΣ
6
Forward
1,95
29
ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΒΑΣ
7
Guard
1,90
30
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
8
Guard
1,93
27
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ
9
Forward
1,98
30
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΟΥΜΗΣ
10
Forward
1,97
26
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
11
Center
1,98
24
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
12
Forward/Center
2,01
24
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
13
Guard
1,90
20
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΚΑΣ
14
Forward/Center
2,04
22
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
15
Guard
1,87
16
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΑΚΗΣ
34
Guard
1,93
35
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
77
Guard
1,80
18
Coach: ΘΩΜΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ





ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΠΕΤΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
Guard
1,85
22
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΑΒΕΣ
Guard
1,90
26
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗΣ
Guard
1,93
18
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ
Guard
1,87
25
ΣΟΛΩΝ ΒΛΑΧΑΚΗΣ
Guard
1,90
19
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΕΤΣΗΣ
Guard
1,79
17
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Forward
1,98
33
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΝΗΣ
Forward
1,98
18
ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΥΣΗΣ
Forward
1,95
29
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
Forward
1,96
16
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ
Forward/Center
2,00
39
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Center
2,07
39
Coach: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ




Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου