Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΑΓΣΙ-Αίολος Τρικάλων 56-64: Κακή εντός έδρας εμφάνιση και ήττα (pics,vid)


Όντας κακός επιθετικά και πολύ άστοχος στις προσπάθειές του, ο ΑΓΣΙ γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τον Αίολο Τρικάλων, με 64-56. Χαρακτηριστικό νούμερο που επιβεβαιώνει απόλυτα τη δυσκολία που είχαν οι Γιαννιώτες να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, το γεγονός ότι σε 30 αγωνιστικά λεπτά, είχαν σημειώσει μόλις 31 πόντους. Πρώτος σκόρερ του ΑΓΣΙ ο Μάκης Καλογεράτος με 17, με τους Κώστα Φίλιο και Γιάννη Γυφτάκη να έχουν από 11. Ο Σπηλιόπουλος έκανε μεγάλο παιχνίδι για τους Τρικαλινούς, έχοντας 21 πόντους, με τον Τσότσο να προσθέτει 13 και τον Πανάρα 10.

Οι σκληρές άμυνες ήταν το κύριο γνώρισμα του πρώτου δεκαλέπτου, με τις δύο ομάδες να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση. Το σκορ σαν αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν χαμηλό, με τον Αίολο να είναι μπροστά με 12-9 στο 8΄ και με τρίποντο του Ρούζιου να χτίζει ένα +6 (15-9). Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, καθώς με δύο σερί τρίποντα από τους Καλογεράτο και Παπαδόπουλο, έτρεξαν σερί 6-0, ισοφαρίζοντας σε 15-15 στο τέλος της περιόδου.


Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε η ομάδα του Φόρου τον ΑΓΣΙ στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, καθώς με τρία συνεχόμενα τρίποντα, δύο από τον Αργύρη και ένα από τον Κολότσιο, κατάφερε να προηγηθεί με 24-17, αναγκάζοντας τον Σοφοκλή Τσουκανέλη να καλέσει τάιμ-άουτ για να τα "ψάλλει" στους παίκτες του. Ο ΑΓΣΙ δε βρήκε το αντίδοτο επιθετικά, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται για πρώτη φορά στον αγώνα με διψήφιο προβάδισμα (28-17). Με ένα επιμέρους 6-2 οι παίκτες του Τσουκανέλη μείωσαν σε 30-23, όμως αυτό ήταν παροδικό, καθώς ο Αίολος κατάφερε με μικρό σερί 4-0 να κλείσει το ημίχρονο μπροστά με 34-23. 


Σαν να μην έφταναν τα τρία φάουλ του Αντώνη Δαβάνη και οι επιθετικές δυσκολίες, ο Αίολος συνέχιζε να είναι εξαιρετικά εύστοχος πίσω από τα 6.75 και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Σπηλιόπουλου δεν άργησε να έρθει το +15 των φιλοξενούμενων (42-27 στο 23΄). Οι Τρικαλινοί είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους και ο ΑΓΣΙ συνέχιζε να είναι απίστευτα άστοχος στις προσπάθειες του. Μόλις 8 πόντους κατάφεραν να σημειώσουν οι παίκτες του Τσουκανέλη, με μόλις τρία καλάθια εντός παιδιάς στη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Από την άλλη με ηγέτες τους Σπηλιόπουλο και Τσότσο, ο Αίολος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη στο 30΄, με το σκορ στο 53-31.



Οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να γυρίσουν την κατάσταση, παίζοντας ζώνη στην άμυνα. Ο Καλογεράτος με δύο σερί τρίποντα βοήθησε την ομάδα του να μειώσει σε 55-37, με τη διαφορά να πέφτει στους 15 λίγο αργότερα, με δύο καλάθια των Γυφτάκη και Καλογεράτου (56-41). Ο πολύπειρος Θοδωρής Πανάρας, που δεν είχε φανεί ιδιαίτερα επιθετικά μέχρι και εκείνο το σημείο, με 5 συνεχόμενους πόντους "έκοψε προς στιγμήν τα πόδια" του ΑΓΣΙ δίνοντας και πάλι στην ομάδα του αέρα 20 πόντων (61-41 στο 35΄). Οι γηπεδούχοι είχαν όμως σφυγμό και με επιμέρους 15-2 κατάφεραν να μειώσουν σε μονοψήφια επίπεδα τη διαφορά, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα (63-56), δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι Γιαννιώτες δεν κατάφεραν όμως κάτι παραπάνω και απλώς 1/2 βολές του Πανάρα μετά από αντιαθλητικό φάουλ του Καλογεράτου, διαμόρφωσαν το τελικό 64-56 υπέρ του Αιόλου.



Ο ΑΓΣΙ κρατάει σίγουρα το τέταρτο δεκάλεπτο, όταν με επιμέρους 25-11 κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός και να δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα, όμως "πετάει" σίγουρα τη δεύτερη και τρίτη περίοδο, εκεί όπου ο Αίολος κυριάρχησε στο παιχνίδι.

MVP 

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σπηλιόπουλος για τους Τρικαλινούς, έχοντας 21 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα. Καθοριστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί δηλαδή που η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +22 για τον Αίολο, έχοντας 11 πόντους με 3 τρίποντα.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Τσότσος και Πανάρας είχαν από 13 και 10 πόντους αντίστοιχα, βοηθώντας την ομάδα τους σημαντικά να κατακτήσει το 11ο ροζ φύλλο της χρονιάς.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το 19-8 επιμέρους σκορ του τρίτου δεκαλέπτου έδωσε διαφορετικό αέρα στους φιλοξενούμενους, καθώς έχτισαν διαφορά 22 πόντων με μόλις δέκα λεπτά να απομένουν (53-31 στο 30΄). Παρά την αντεπίθεση του ΑΓΣΙ, ο Αίολος διαχειρίστηκε το παιχνίδι φτάνοντας στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 23-34, 31-53, 56-64

Διαιτητές: Παπαγεωργίου-Εκίζογλου

ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης): Γυφτάκης 11(2), Σαχπατζίδης, Καλογεράτος 17(4), Αντωνίου, Σβώλης, Παπανικολάου, Μάκης, Παπαδόπουλος 9(1), Δαβάνης 8(1), Φίλιος 11

Αίολος Τρικάλων (Φόρος): Ρούζιος 3(1), Πανάρας 10(1), Αργύρης 8(2), Σπηλιόπουλος 21(4), Χατζής, Σούλκο, Τσιούλκας 6, Κατσαδούρος, Κολότσιος 3(1), Τσότσος 13, Γοργότσης


Δημήτρης Κοσίνας  

Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου