Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

IBC-Φαίακας Κέρκυρας 87-44: Έκλεισε με ιδανικό τρόπο το 2019 (pics, vid)


Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε το IBC του Γιάννη Παπαδόπουλου απέναντι στο νεανικό σύνολο του Φαίακα Κέρκυρας, επικρατώντας σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό με 87-44, έχοντας κορυφαίους τους Μπάλλα με 19, Δουρούκη με 13, Βάση με 12 και Ζαμπέτη με 10. Αυγερινός με 14 ο καλύτερος των Φαιάκων. Στο 6-3 πλέον το ρεκόρ του IBC, που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2019.

Μουδιασμένο ξεκίνημα για τους γηπεδούχους που δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα ο Φαίακας να προηγηθεί με 7-4. Με σερί 10-0 ήρθε εύκολα η απάντηση του IBC, το οποίο ακουμπούσε τη μπάλα στο post και τον Χρήστο Μπάλλα, με τον ψηλό της ομάδας είτε να εκτελεί είτε να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Τρίποντο του Βάση έφερε το πρώτο διψήφιο προβάδισμα λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, η λήξη του οποίου βρήκε τους Γιαννιώτες μπροστά με 24-14.


Το παιχνίδι προσφέρονταν για δοκιμές και για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του ο Γιάννης Παπαδόπουλος, με τον coach των γηπεδούχων να ανοίγει το rotation από νωρίς, καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαν ήδη παίξει 10 από τους 12 παίκτες. Στο 13΄ το σκορ ήταν 30-18. Η πεντάδα που αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου αποτελούνταν από τους Ξιούρα, Ζαμπέτη, Τσιτσώνη, Τσιρώνη και Πατραμάνη. Πρόθεση του Γιάννη Παπαδόπουλου ήταν να πάρει επιθέσεις ο Πατραμάνης και το έδειξε με σαφή τρόπο. Το ημίχρονο έληξε με το IBC να βρίσκεται μπροστά με 41-28, παίζοντας όσο έπρεπε. 


Δεν άλλαξε κάτι στη συνέχεια του αγώνα καθώς η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Στο παιχνίδι πέρασε και ο Γιώργος Σφουγγάρης, με δίποντο του οποίου  έγινε το 49-30, ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος. Στο 25΄ είχαμε το +20 (53-33), με το δεκάλεπτο να λήγει με το IBC μπροστά με 64-36 έχοντας πατήσει το γκάζι για να φτάσει στη νίκη.


Ο Σπύρος Κατσίβελος ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν είχε χρόνο συμμετοχής στο ματς, όμως ο Γιάννης Παπαδόπουλος του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Εξαιρετικά νεανικό το σύνολο των Γιαννιωτών στην τελευταία περίοδο, με τους Βάση, Κατσίβελο, Σφουγγάρη, Τσιρώνη και Πατραμάνη να βρίσκονται για αρκετή ώρα στο παρκέ. Τελικό σκορ 87-44, με το IBC να κλείνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2019 με ιδανικό τρόπο, καθώς την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό.




MVP

Ο Χρήστος Μπάλλας δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του και το εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό έχοντας 19 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν αγωνίστηκε πολύ, όμως είχε κάνει του δουλειά από το πρώτο.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Δημήτρη Βάση που είχε 12 πόντους και σωστή οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του. Αθόρυβα στους 13 ο Δημήτρης Δουρούκης και στους 10 ο Γρηγόρης Ζαμπέτης, ενώ και ο Άρης Πατραμάνης αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του έχοντας 9 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ήταν ξεκάθαρα θέμα των γηπεδούχων πότε θα ανεβάσουν στροφές για να φτάσουν σε μία εύκολη νίκη. Αυτό το έκαναν στο τρίτο δεκάλεπτο, με το 23-8 επιμέρους σκορ να τελειώνει ουσιαστικά τον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 41-28, 64-36, 87-44

Διαιτητές: Καννής-Βίνης

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας-Μπάθας): Ζαμπέτης 10, Ματσάγγας 7(1), Δουρούκης 13, Τσιτσώνης 3, Βάσης 12(2), Κατσίβελος 2, Πατραμάνης 9, Ξιούρας 3(1), Σφουγγάρης 4, Ψιλοδημητρακόπουλος, Τσιρώνης 5(1), Μπάλλας 19

Φαίακας Κέρκυρας (Αυγερινός): Αγιούς 3(1), Δρακίδης 9, Τσιτσές 3, Βάγιας 2, Παπαγκίκας 8(1), Αυγερινός 14(2), Γουστέρης, Φουσέκης, Ψάρρας 5(1)


Δημήτρης Κοσίνας

Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου