Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Οι καλύτερες εμφανίσεις της 6ης αγωνιστικής


Η 6η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ανήκει στο παρελθόν. Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν αρκετά σημαντικές εμφανίσεις, με πολλούς παίκτες να ξεχωρίζουν με τις ατομικές τους επιδόσεις, άλλοι βοηθώντας τις ομάδες τους να κερδίσουν και άλλοι χωρίς να τα καταφέρνουν. Πάμε να δούμε τις σημαντικότερες μέσα από ένα top 10.

#10 Γιώργος Γογγάκης (Κερκυραϊκός, 17 πόντοι)

Μεγάλη μάχη έδωσε πριν από δυο Σάββατα ο Κερκυραϊκός στην έδρα του απέναντι στο Καναλάκι, όμως λύγισε στην παράταση με 78-69, στο παιχνίδι που είχε γίνει νωρίτερα από τα υπόλοιπα. Στους παίκτες που διακρίθηκαν με την ατομική τους εμφάνιση συγκαταλέγεται ο Γιώργος Γογγάκης που είχε 17 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

#9 Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20 15 πόντοι)/Σπύρος Μπαρτζώκας (Καναλάκι, 15 πόντοι)

Κομβικός σε ένα ακόμα παιχνίδι για τον ΑΓΣΙ U 20 του Κωνσταντίνου Ηλιάδη ο Βασίλης Χρήστου. Είχε 15 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν πολύ μεγάλα σουτ, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει τη νίκη με 71-55.

Καθοριστική η παρουσία και του Σπύρου Μπαρτζώκα στη νίκη του Καναλακίου επί του Κερκυραϊκού, με τον πολύπειρο ψηλό να πετυχαίνει 15 πόντους.

#8 Αποστόλης Παπαμιχαήλ (Αίας Άρτας, 17 πόντοι)

Παρότι πάλεψε στην Ηγουμενίτσα απέναντι στον Πρωτέα, αυτό δεν ήταν αρκετό, με τον Αίαντα Άρτας να ηττάται με 77-68. Ακόμα μία καλή εμφάνιση πρόσθεσε ο Αποστόλης Παπαμιχαήλ από πλευράς Αρτινών, έχοντας 17 πόντους.

#7 Στάθης Γείτονας (Α.Γ.Ο.Φ., 19 πόντοι)

Μπορεί ο Α.Γ.Ο.Φ. του Αρίστιππου Χαντέλη να μην τα κατάφερε απέναντι στον ΑΓΣΙ U 20 το περασμένο Σάββατο στα Γιάννενα, όμως ο Στάθης Γείτονας ήταν πολύ καλός, πετυχαίνοντας 19 πόντους. Ο coach Χαντέλης βρίσκει στο πρόσωπό του έναν πολύ αξιόπιστο ψηλό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

#6 Κώστας Ίσσαρης (Κερκυραϊκός, 20 πόντοι)

Δεν ήταν μόνο ο Γογγάκης που ξεχώρισε στην ήττα των Φαιάκων από το Καναλάκι, καθώς ο Ίσσαρης ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 20 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

#5 Παναγιώτης Μαγκανάς (Ιόνιος, 17 πόντοι)

Ανήκει σταθερά στους ηγέτες του φετινού Ιονίου, οδηγώντας τον από νίκη σε νίκη. Σημαντικότατος και στο διπλό της περασμένης Κυριακής απέναντι στον Θρύλο Ιωαννίνων με 71-53, καθώς σημείωσε 17 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

#4 Σπύρος Πάνου (Καναλάκι, 18 πόντοι)

Το Καναλάκι έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές, με 5 νίκες και μόλις μία ήττα και αυτό το οφείλει εν πολλοίς στον Σπύρο Πάνου. 18 πόντους σημείωσε ο Πάνου στη νίκη της ομάδας του επί του Κερκυραϊκού.

#3 Κωνσταντίνος Μπιλιούρης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 19 πόντοι)

Ένας από τους δύο παίκτες που βοήθησαν τα μέγιστα στη νίκη του Πρωτέα επί του Αίαντα Άρτας, καθώς είχε 19 πόντους.

#2 Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος, 21 πόντοι)

Ακόμα μία εικοσάρα για τον Ντίνο Λαμπρόπουλο τη φετινή σεζόν. Στους 21 σταμάτησε ο 26χρονος ψηλός της ομάδας του Τάκη Παππά, οδηγώντας τους Γιαννιώτες στην 5η τους νίκη.

#1 Στάθης Περούλης (Ιόνιος, 24 πόντοι)/Φώτης Δηλαβέρης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 24 πόντοι)

Ο Περούλης είναι ένας αυθεντικός σκόρερ και άπαντες στην κατηγορία γνωρίζουν ότι στην καλή του μέρα είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσει κανείς. Μία τέτοια μέρα ήταν η Κυριακή, όπου "φόρτωσε" το καλάθι του Θρύλου με 24 πόντους.

Τρομερή εμφάνιση και από τον πολύπειρο Φώτη Δηλαβέρη, που ήρθε σε συνέχεια της προηγούμενης εξαιρετικής απέναντι στον ΑΓΣΙ U 20 (26 πόντοι). Ο Δηλαβέρης είχε 24 κόντρα στον Αίαντα Άρτας, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον Πρωτέα στη νίκη.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου