Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 εμφανίσεων του Σαββατοκύριακου


Η 4η αγωνιστική στο Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ περιελάμβανε μερικά πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, μεταξύ των οποίων τα ντέρμπι ανάμεσα σε Σπάρτακο-Καναλάκι και Θρύλο Ιωαννίνων-ΑΓΣΙ (U 20). Πάμε να δούμε αναλυτικά τις δέκα καλύτερες ατομικές εμφανίσεις που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

#10 Σπύρος Πάνου (Καναλάκι, 17 πόντοι)/ Μάνθος Μπούγιας (Αίας Άρτας, 17 πόντοι)

Την πρώτη του ήττα γνώρισε το Καναλάκι το περασμένο Σάββατο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, από τον Σπάρτακο, με 70-62. Ο center της ομάδας του Λευτέρη Τζομάκα ήταν στους διακριθέντες με 17 πόντους.

Ήττα και για τον Αίαντα Άρτας από τον Κερκυραϊκό με 71-65, με τον νεαρό Μπούγια να έχει 17 με 3 εύστοχα τρίποντα. 

#9 Δημήτρης Γυφτοκώστας (Δόξα Άρτας, 18 πόντοι)/ Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 18 πόντοι) 

Η Δόξα Άρτας δεν κατάφερε να δείξει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στον ισχυρό τη φετινή σεζόν Ιόνιο, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 54-79. Ο Γυφτοκώστας ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του με 18 πόντους.

Το ίδιο συνέβη και με τον Α.Γ.Ο.Φ., όπου λύγισε από τον πρωτοπόρο Πρωτέα Ηγουμενίτσας με 73-65, με τον Ροντογιάννη να σημειώνει 18 με 2 εύστοχα τρίποντα. 

#8 Αποστόλης Παπαμίχαήλ (Αίας Άρτας, 20 πόντοι)

Πρόκειται για ένα παίκτη που βρίσκεται σταθερά σε αυτή τη λίστα. Ο Αίας Άρτας πάλεψε στο νησί των Φαιάκων απέναντι στον Κερκυραϊκό, όμως δεν απέφυγε την ήττα, με 71-65. Ο αρχηγός του Αίαντα ήταν στους διακριθέντες με 20 πόντους.

#7 Χάρης Μπίρης (Α.Γ.Ο.Φ., 22 πόντοι)

Πρωτοεμφανιζόμενος σε αυτό το top 10 ο Μπίρης του Α.Γ.Ο.Φ., ο οποίος σημείωσε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην ήττα της ομάδας του στην Ηγουμενίτσα, έχοντας 22 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#6 Στάθης Περούλης (Ιόνιος, 18 πόντοι)

Ήταν ένας από τους τρεις παίκτες της ομάδας του Παναγιώτη Κοντογιάννη που πρωταγωνίστησαν στην 3η νίκη της σεζόν για τους Φαίακες. 18 πόντους πέτυχε ο έμπειρος σκόρερ.

#5 Γιώργος Σβώλης/Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20, 20 πόντοι)

Μεγάλες εμφανίσεις από τους Σβώλη και Χρήστου, οι οποίοι μαζί με τον clutch Χαρίτο, οδήγησαν την ομάδα τους στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στο Θρύλο, στη δεύτερη παράταση, με 80-74. Οι δυο τους είχαν του μισούς πόντους της ομάδας τους (40 από τους 80).

#4 Σταμάτης Κάντας (Ιόνιος, 21 πόντοι)

Ο Ιόνιος διαθέτει ένα εξαιρετικά δυνατό ρόστερ τη φετινή σεζόν, με πολλούς αξιόλογους παίκτες. Στην εύκολη νίκη του επί της Δόξας Άρτας με 79-54, ο Κάντας ήταν φοβερός με 21 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα.

#3 Αλέξανδρος Γραμμόζης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 23 πόντοι)

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο που ο Γραμμόζης πρωταγωνίστησε σε νίκη του Πρωτέα Ηγουμενίτσας. Η ομάδα του Αλεξίου φιγουράρει στην πρώτη θέση με 4Χ4 και οφείλει μεγάλο μερίδιο στον νεαρό σκόρερ, που κόντρα στον Α.Γ.Ο.Φ. σημείωσε 23 πόντους.

#2 Στέφανος Νεδέλκος (Ιόνιος, 28 πόντοι)

Πραγματοποιεί μαγική σεζόν στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, πράγμα αναμενόμενο καθώς η ποιότητά του είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Με 28 πόντους "φόρτωσε" το καλάθι της Δόξας Άρτας την περασμένη Κυριακή, τους πιο πολλούς αυτής της αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο.

#1 Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος, 27 πόντοι-14 ριμπ.)

Διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές του με τη φανέλα του Σπάρτακου. Ο 26χρονος ψηλός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι ανάμεσα σε Σπάρτακο και Κανάλακι, οδηγώντας τους Γιαννιώτες στην επικράτηση με 70-62, με τον ίδιο να έχει ένα μεγαλειώδες double-double, με 27 πόντους και 14 ριμπ. 

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου