Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής


Μετά και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, υπάρχει τετραπλή συγκατοίκηση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις και επιθετικές επιδόσεις σε ατομικό επίπεδο. Όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα μέσα από αυτό εδώ το αφιέρωμα, πάμε να δούμε αναλυτικά σε ένα top 10 αυτούς που ξεχώρισαν. Φυσικά το κριτήριο δεν είναι μόνο η ατομική επίδοση, αλλά και αν αυτή συνδυάστηκε με το ροζ φύλλο.


#10 Γιώργος Σβώλης (ΑΓΣΙ U 20, 17 πόντοι)

Εξελίσσεται συνεχώς σε έναν από τους ηγέτες του ΑΓΣΙ (U 20) και τον έχει βοηθήσει σημαντικά να κατακτήσει 3 νίκες σε 5 αγώνες. Ερχόμενος από τον πάγκο στο παιχνίδι με τον Πρωτέα την περασμένη Κυριακή, σημείωσε 17 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα, με την ομάδα του να φτάνει στο τελικό 78-72.

#9 Παναγιώτης Μαγκανάς (Ιόνιος, 18 πόντοι)

Σταθερή αξία τη φετινή σεζόν για τον Ιόνιο του Παναγιώτη Κοντογιάννη. Μαζί με τους Νεδέλκο και Περούλη έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετική τριάδα παικτών, που οδηγεί τον Ιόνιο στην κορυφή. 18 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα είχε ο Μαγκανάς στη νίκη της ομάδας του στο ντέρμπι του νησιού των Φαιάκων, με 87-68 επί του Κερκυραϊκού.

#8 Στέργιος Σωτηρίου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 24 πόντοι)

Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας κατέβηκε στα Γιάννενα για το παιχνίδι με τον ΑΓΣΙ (U 20) με πολλές απουσίες και στάθηκε πολύ άτυχος και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τους τραυματισμούς που προέκυψαν. Ο Σωτηρίου ήταν εξαιρετικός στην πρώτη ήττα της ομάδας του μέσα στη σεζόν, έχοντας 24 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

#7 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 25 πόντοι)/Κώστας Ίσσαρης (Κερκυραϊκός, 25 πόντοι)

Ο Α.Γ.Ο.Φ. δεν κατάφερε να σπάσει το ρόδι στο παιχνίδι απέναντι στον Σπάρτακο, λυγίζοντας στην τελευταία περίοδο, γνωρίζοντας την ήττα με 81-65. Μία ακόμα παραγωγική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ροντογιάννης, έχοντας 25 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Ίσσαρης στο ντέρμπι του Κερκυραϊκού με τον Ιόνιο. Μπορεί η  ομάδα του να ηττήθηκε με 87-68, όμως ο ίδιος σημείωσε 25 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

#6 Φώτης Δηλαβέρης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 26 πόντοι)

Δεύτερος παίκτης του Πρωτέα στη συγκεκριμένη λίστα. Ο αειθαλής Δηλαβέρης "έκλεψε την παράσταση" στο ματς της ομάδας του με τον ΑΓΣΙ (U 20), έχοντας 26 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.

#5 Δημήτρης Γυφτοκώστας (Δόξα Άρτας, 27 πόντοι)

Ήττα για τους Αρτινούς στο Καναλάκι με 74-67, με τον Γυφτοκώστα να εντυπωσιάζει σε ένα ακόμα φετινό αγώνα. 27 πόντοι με 5 εύστοχα τρίποντα είχε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Κιφοκέρη. 

#4 Πάνος Θώδης (Σπάρτακος, 19 πόντοι-11 ριμπ.)/Στάθης Περούλης (Ιόνιος, 19 πόντοι)

Πρωταγωνίστησε ο 26χρονος power forward/center στη νίκη του Σπάρτακου στη Φιλιππιάδα, απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. Πέτυχε double-double με 19 πόντους (7/9 δίποντα, 5/6 βολές) και 11 ριμπάουντ, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε ο Σπάρτακος να κατακτήσει το 4ο ροζ φύλλο.

Ο Στάθης Περούλης είχε 19 πόντους στη νίκη του Ιονίου επί του Κερκυραϊκού αποτελώντας τον δεύτερο παίκτη της ομάδας του στη συγκεκριμένη λίστα. Βέβαια θα υπάρξει και τρίτος...

#3 Μάνθος Μπούγιας (Αίας Άρτας, 20 πόντοι)/Σπύρος Πάνου (Καναλάκι, 20 πόντοι)

2η νίκη για τον Αίαντα Άρτας την περασμένη Κυριακή στο πρωτάθλημα, με σκορ 58-54 επί του Θρύλου Ιωαννίνων. Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Μπούγιας, έχοντας 4 εύστοχα τρίποντα και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης.

20 πόντους είχε και ο Σπύρος Πάνου του Καναλακίου, στην 4η νίκη της ομάδας τους επί της Δόξας Άρτας, με 74-64.

#2 Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20, 23 πόντοι)

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να αφήνει πολλές υποσχέσεις ο νεαρός Χρήστου. Μετά τους 20 πόντους απέναντι στο Θρύλο Ιωαννίνων, πέτυχε άλλους 23, με 5 εύστοχα τρίποντα, στην τεράστιας σημασίας νίκη της ομάδας του επί του Πρωτέα Ηγουμενίτσας.

#1 Στέφανος Νεδέλκος (Ιόνιος, 35 πόντοι)

Είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και "αστέρες" στο φετινό Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Για ακόμα ένα παιχνίδι του Ιονίου ήταν ο κορυφαίος, έχοντας 35 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο απέναντι στον συμπολίτη Κερκυραϊκό και οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη νίκη.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου