Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Κ.Α.Ο.Χαλκιδικής 111-38: "Πάρτι" του ΠΑΣ με καλεσμένο τον Κ.Α.Ο.Χ.(pics)


Ένας σαρωτικός Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα παρουσιάστηκε σήμερα στο Νέο Κλειστό, συνθλίβοντας τον τελευταίο της βαθμολογίας Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής με το τρομακτικό 111-38 και κατέκτησε την 7η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες. 6 διψήφιοι για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου, με τον Καραγκιολίδη να έχει 16, τον Μανάκα 15, τους Μαυρογιάννη, Πάτρα 14 και τους Ναούμη και Κωστούλα 11.

Η βασική πεντάδα του Θωμά Κωστόπουλου απαρτιζόταν από τους Μαυρογιάννη, Ναούμη, Καραγκιολίδη, Πάτρα και Μάντζιο. Στο 3΄ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-4 και με όπλο τος το press σε όλο το γήπεδο δυσκόλεψαν αφάνταστα τον Κ.Α.Ο.Χ., φτάνοντας γρήγορα τη διαφορά στους 10 (14-4). Ο Μαυρογιάννης ήταν απολαυστικός οργανωτικά μοιράζοντας πολλές ασίστ στους συμπαίκτες του και ο Μανάκας ερχόμενος από τον πάγκο έκανε τη διαφορά, έχοντας 9 πόντους στην πρώτη περίοδο. Οι παίκτες του Κωστόπουλου έδειξαν τις διαθέσεις τους με το σκορ στο 10΄ να είναι 29-15. 


Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου είδαμε σχήμα με τον Νίκα στο "4", όμως αυτός που πρωταγωνίστησε επιθετικά ήταν ο Καραγκιολίδης, έχοντας 8 πόντους, με τη διαφορά να ανεβαίνει συνεχώς. Το +20 ήρθε μετά από φανταστική ασίστ του Μαυρογιάννη, που βρήκε ολομόναχο στην καρδιά της ρακέτας τον Ναούμη, ο οποίος είχε κόψει αποφασιστικά και τελείωσε εύκολα τη φάση (40-20). Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΣ να είναι μπροστά με 54-25.




Έχοντας εξασφαλίσει μία εξαιρετική διαφορά από τα πρώτα είκοσι αγωνιστικά λεπτά, το παιχνίδι προσφέρονταν για αρκετούς πειραματισμούς, με τον Θωμά Κωστόπουλου να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και πρόσωπα. Στο 26΄ το σκορ ήταν 70-28, με την άμυνα των Γιαννιωτών να "σπάει κόκαλα", καθώς δέχτηκαν μόλις τρεις πόντους στην περίοδο. Το 26-3 επιμέρους διαμόρφωσε μία τεράστια διαφορά 52 πόντων στο 30΄ (80-28).


Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε αρκετές όμορφες ιστορίες, με τον Χρήστο Καννή να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, επιστρέφοντας από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα. Ο Καννής ήταν εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε, σημειώνοντας μάλιστα 8 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Χρόνο συμμετοχής πήρε και νεαρός Δημήτρης Αποστολίδης, ο οποίος αγωνιζόμενος για εφτά λεπτά σημείωσε τους πρώτους του 3 πόντους με την ομάδα. Ο Θωμάς Κωστόπουλος χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του και μάλιστα σκόραραν όλοι τους. Τελικό σκορ 111-38 με τον ΠΑΣ να κάνει το 7Χ7 και πλέον να στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής απέναντι στα Φάρσαλα.




MVP

Πάρα πολλοί οι διακριθέντες στη σημερινή εύκολη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν έπρεπε να διαλέξουμε κάποιον τότε αυτός θα ήταν ο Γιώργος Μαυρογιάννης, καθώς έκανε τα πράγματα να φαίνονται πάρα πολύ εύκολα στο παρκέ. 14 πόντοι, πολλές ασίστ και γενικότερα απόλαυση να τον παρακολουθεί κανείς να αγωνίζεται.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ 

16 πόντοι για τον αθόρυβο Γιάννη Καραγκιολίδη, 15 πόντοι για τον Γιώργο Μανάκα ερχόμενος από τον πάγκο, 14 για τον Βασίλη Πάτρα, τη σταθερή αξία του ΠΑΣ και από 11 για τους Ναούμη και Κωστούλα. Άπαντες πρόσφεραν, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του στην 7η νίκη.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Πριν ακόμα από το τζάμπολ της αναμέτρησης γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΣ είναι το τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Δείχνοντας πολύ σοβαρό πρόσωπο "καθάρισε" από την αρχή τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-15, 54-25, 80-28, 111-38

Διαιτητές: Τσιαπλής-Κατωτικίδης-Παπανικολάου

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Καννής 8(2), Νίκας 6, Μαυρογιάννης 14(1), Καραγκιολίδης 16(2), Ναούμης 11, Μάντζιος 9, Πάτρας 14, Κωστούλας 11, Μανάκας 15, Αποστολίδης 3(1), Γιωτάκης 2, Τσίρμπας-Αναγνώστου 2

Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής (Παναγιωτόπουλος):  Σερέτης, Σμυρλής 7(1), Φιλοξενίδης 3(1), Αλτίνης 3(1), Βλαγκόγιας 6, Λάσκαρης, Τογανίδης 3, Κωνσταντινίδης 9, Ζάχαρης 7, Τύπος, Βρασταμηνός

Δημήτρης Κοσίνας

Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου