Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Σπάρτακος U 21-Γ.Σ. Άρτας "Άνω Πόλη" 56-64: Πάλεψε με μπροστάρηδες τους Τσίγκα-Δήμο αλλά λύγισε...(photos)


Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο Σπάρτακος (U 21), στο Νέο Κλειστό, απέναντι στον Γ.Σ. Άρτας "Άνω Πόλη", γνωρίζοντας την ήττα με 64-56. Τα νεαρά παιδιά του Γιάννη Καΐκα πάλεψαν σκληρά απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα όμως τελικά ηττήθηκαν. Ο Μάριος Τσίγκας συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε με την ανδρική ομάδα, ήταν ο κορυφαίος με 22 πόντους, με τον Παναγιώτη Δήμο να είναι επίσης καλός με 14. Από πλευράς νικητών ο Νούτσος είχε 22, με τον Δημητρίου να ακολουθεί με 17 και τον Σμύρη να προσθέτει 11.

Ο coach Καΐκας έριξε στη μάχη τους Στεργίου, Νασούλα, Ντούτση, Κίτσιο και Σοσώνη, φέρνοντας από τον πάγκο τα βαριά χαρτιά της ομάδας, Τσίγκα και Δήμο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 8-4 στο 5΄ ενώ λίγο αργότερα έχτισαν την πρώτη διψήφια διαφορά τους (14-4). Ο προπονητής του Σπάρτακου βλέποντας το κακό πρόσωπο της ομάδας του αμυντικά και επιθετικά κάλεσε αμέσως τάιμ-άουτ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Η είσοδος των Τσίγκα-Δήμου στο παιχνίδι βελτίωσε εμφανώς την εικόνα του Σπάρτακου, ο οποίος μείωσε σε 16-10, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει με τους Αρτινούς μπροστά με 18-13. 


Οι γηπεδούχοι έδειξαν πολύ πιο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι στις αρχές της δεύτερης περιόδου, μειώνοντας στο 13΄ σε 24-22. Με τον Νούτσο να παίρνει περισσότερες προσπάθειες, ο Γ.Σ. Άρτας "Άνω Πόλη" διατηρούσε το προβάδισμά του στο 16΄ (28-25), όμως ο Τσίγκας με "τρίποντη βόμβα" λίγο αργότερα, έδωσε τη πρωτοπορία στο σκορ στην ομάδα του για πρώτη φορά (29-28). Οι φιλοξενούμενοι στηριζόμενοι ξανά στον Νούτσο κατάφεραν να ανακάμψουν και να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά με 36-31. 


Με τον Δημητρίου πρωταγωνιστή στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι έφεραν γρήγορα τη διαφορά ξανά σε διψήφιο νούμερο (43-33) και είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, το τέλος της οποίας τους βρήκε μπροστά με 47-40. Οι προσπάθεια των  Τσίγκα και Δήμου να ανατρέψουν της εις βάρος για την ομάδα τους κατάσταση, χαρακτήρισε το τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Σπάρτακος μείωσε μέχρι και τους τέσσερις (60-56), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος, όμως δεν κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα.



MVP

Ο Νούτσος με τους 22 πόντους του ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Δημητρίου ήταν παίκτης κλειδί για τους Αρτινούς, καθώς εκτός από τους 17 πόντους που σημείωσε συνολικά, μετράνε πολύ οι 8 μαζεμένοι που πέτυχε στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, αποτρέποντας τον Σπάρτακο από το να πλησιάσει περισσότερο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η ψυχραιμία που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι όταν ο Σπάρτακος πλησίασε στους τέσσερις πόντους λίγο πριν το τέλος (60-56), σε συνδυασμό με την αστοχία και μερικές κακές επιλογές των γηπεδούχων, είχαν σαν αποτέλεσμα οι Αρτινοί να "αλώσουν" το Νέο Κλειστό.


Tα δεκάλεπτα: 13-18, 31-36, 40-47, 56-64

Διαιτητές: Διαμαντής-Βίνης

Σπάρτακος U21 (Καΐκας-Κολιγιώτης): Στεργίου 2, Νασούλας 5(1), Σοσώνης 6, Τζήμας 2, Ντούτσης 2, Καρβούνης, Κωστής, Τσίγκας 22(4), Κίτσιος 3(1), Κλεισούρας, Δήμος 14(3), Τασιούλας

Γ.Σ. Άρτας "Άνω Πόλη": Ζαφείρης, Δημητρίου 17(1), Σμύρης 11, Βαρέλης 8(2), Νούτσος 22(2), Πρέντζας, Σμύρης, Τσιαντής, Μπράμης, Αναγνώστου 2, Κοντοδήμας, Πρίντζιος 4

Δημήτρης Κοσίνας
Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου