Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ntougias Basketball Academy: Διοργανώνει ημερίδα με καλεσμένο τον σπουδαίο Νίκο Κεραμέα


Η Ντούγιας Basketball Academy πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά και την ερχόμενη Δευτέρα 7/10/2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Λιθαρίτσια, διοργανώνει μία σημαντική Ημερίδα με τίτλο: Το Αλφαβητάρι του Μπάσκετ. Καλεσμένος θα είναι μία μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ που έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές, όπως οι Νίκος Ζήσης, Κώστας Σλούκας, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης κ.α., ο Νίκος Κεραμέας.

Ο Νίκος Κεραμέας έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, καθώς υπήρξε ομοσπονδιακός προπονητής από το 1998-2007. Το 1999 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων στη Σλοβενία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το 2002 με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λιθουανία έφτασε στην κορυφή, κατακτώντας το χρυσό. Η ομάδα είχε στη σύνθεσή της παίκτες που στην εξέλιξη της καριέρας τους άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ. Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης και Κώστας Καϊμακόγλου μερικοί αθλητές από εκείνη τη "χρυσή γενιά" τους οποίου καθοδηγούσε από τον πάγκο ο Κεραμέας.

Ο Κεραμέας κατέκτησε ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο, με την Εθνική Εφήβων αυτή τη φορά, στο Πανευρωπαϊκό του 2007 που έλαβε χώρα στην Ισπανία. Κώστας Κουφός, Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Μπόγρης και Χάρης Γιαννόπουλος ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας.

Πλέον εργάζεται στην ιστορική ομάδα της ΧΑΝΘ, ως Γενικός Διευθυντής Μπάσκετ, ενώ κατά την τριετία 2015-2018, εργάστηκε ως Διευθυντής Ακαδημιών στον Ολυμπιακό με μεγάλη επιτυχία. 

Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τη σπουδαία καριέρα που έχει διαγράψει ο Νίκος Κεραμέας έχοντας γαλουχήσει ολόκληρες γενιές αθλητών και έχοντας αναδείξει μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες καλαθοσφαιριστές.

Αναλυτικά το βιογραφικό:

Γεννήθηκε το 1962 στη Θεσσαλονίκη και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έπαιξε μπάσκετ στον Άρη Θεσσαλονίκης και την ΜΕΝΤ από το 1975 έως το 1985. Παράλληλα, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα (1979) από τα τμήματα υποδομής του Άρη. Συνέχισε ως προπονητής του Νέστορα (1981-87) και επέστρεψε ως προπονητής στον Άρη (1987-94). Τις περιόδους 1995-96 και 1996-97 ήταν προπονητής της ΜΕΝΤ. Από το 1998 μέχρι και το 2007 διετέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής. Για 21 χρόνια, ήταν υπεύθυνος της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. 

Την τριετία 2015-2018, οραματίστηκε και έκτισε από το μηδέν, το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Ανέδειξε παίκτες όπως ο Ποκουσέφσκι, ο Αρσενόπουλος, ο Τσουμάνης, ο Ζευγαράς και ο Κολοβέρος και οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο πρωτάθλημα Εφήβων στη ιστορία τους. Επόμενος σταθμός του η ΧΑΝΘ. Στην ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, έχει αναλάβει καθήκοντα Γενικού Αρχηγού, με αρμοδιότητα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό από τις υποδομές ως το αντρικό τμήμα. 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει κατακτήσει πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και τρεις παγκόσμιους σχολικούς τίτλους. Με τις Εθνικές ομάδες κατέκτησε ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Σλοβενία 1999), ένα χρυσό με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Λιθουανία 2002) και ένα επίσης ασημένιο με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Ισπανία 2007).

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου