Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Μεταγραφικό παζάρι: Ήταν ένα "καυτό" καλοκαίρι...


Με τη θερινή μεταγραφική περίοδο να έχει ολοκληρωθεί, ήρθε η ώρα να θυμηθούμε αναλυτικά πως κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι οι γιαννιώτικες ομάδες που λαμβάνουν μέρος στις Εθνικές Κατηγορίες και να σταθούμε στις πιο εντυπωσιακές κινήσεις της κάθε ομάδας.

ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Η συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία, την Α1, αποτελεί ένα τεράστιο γεγονός για ολόκληρο το γιαννιώτικο μπάσκετ και το μεγάλο όνειρο των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα είναι έτοιμο να πάρει "σάρκα και οστά" σε μία εβδομάδα από τώρα, όταν η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη θα υποδεχθεί τον πανίσχυρο και πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Οι μεγάλες μεταγραφικές κινήσεις

Αναμφίβολα οι προσθήκες που έκλεψαν την παράσταση το φετινό καλοκαίρι στην ομάδα ήταν αυτές των τριών ξένων. Οι δύο Αμερικανίδες Brandy Montgomery και Angiee Tompkins, μαζί με τη διεθνή Λιβανέζα Miramar Mokdad συγκέντρωσαν τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας στη διάρκεια του καλοκαιριού.


Είναι οι παίκτριες που οι άνθρωποι της ομάδας προσδοκούν να κάνουν τη διαφορά και να βοηθήσουν και τις υπόλοιπες αθλήτριες να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η Montgomery αναμένεται να είναι η σκόρερ του ΠΑΣ, έχοντας δείξει καλά δείγματα ήδη από τα φιλικά παιχνίδια, η Tompkins είναι ψηλή που θα κάνει τη διαφορά με το πολυδιάστατο παιχνίδι της και η Mokdad με τη μεγάλη εμπειρία της θα βοηθήσει τόσο οργανωτικά, όσο και εκτελεστικά.

Τα υπόλοιπα κορίτσια που αποκτήθηκαν τη φετινή σεζόν ήταν η Μαρία Κατσαμούρη και Αναστασία Τζήμου από την Πυλαία, η Θάλεια Κανέλλου από τα Μελίσσια, οι νεαρές Ιωάννα Αρτεμισίου και Ιωάννα Τραγουστή, ενώ μόλις προχθές ανακοινώθηκε η επιστροφή της Στέλλα Ξανθοπούλου στην ομάδα.

Σε αυτές μπορεί κανείς να προσθέσει τις ανανεώσεις με τις Ντίνα Σαρηγιαννίδου, Πανωραία Ντάλα και Πανωραία Ντόκου.

Αποκτήθηκαν: Brandy Montgomery, Angiee Tompkins, Miramar Mokdad, Θάλεια Κανέλλου, Μαρία Κατσαμούρη, Αναστασία Τζήμου, Ιωάννα Αρτεμισίου, Ιωάννα Τραγουστή, Στέλλα Ξανθοπούλου, Μαίρη Χούλη

Ανανέωσαν: Ντίνα Σαρηγιαννίδου, Πανωραία Ντάλα, Πανωραία Ντόκου

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Θωμά Κωστόπουλου για πρώτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί στη Β΄ Εθνική και αποτελείται από ένα εξαιρετικό σύνολο που δείχνει ικανό και πανέτοιμο να πρωταγωνιστήσει στο Βόρειο όμιλο.

Μεταγραφές με άρωμα Α2

Η διοίκηση του ΠΑΣ κινήθηκε με πλάνο και οργάνωση στο μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας στην πόλη τρεις εξαιρετικούς παίκτες που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν σε ομάδες της Α2. Ο Σωτήρης Ντοβας που τα τελευταία χρόνια έπαιζε για λογαριασμό του Χαρίλαου Τρικούπη ήταν ο πρώτος εκ των τριών που ανακοινώθηκε και έχει δείξει από τα φιλικά παιχνίδια πανέτοιμος να ηγηθεί της φετινής προσπάθειας. Ακολούθησε ο playmaker Γιώργος Μαυρογιάννης που μέχρι πρότινος έπαιζε στην Καρδίτσα και αναμένεται να δώσει διαφορετική εικόνα στην οργάνωση του παιχνιδιού της νέας του ομάδας, ενώ ο τελευταίος της παρέας είναι ο Αποστόλης Ναούμης, που τις τελευταίες εννιά σεζόν αγωνιζόταν πάντοτε σε ομάδες της Α2 και φημίζεται για το εξαιρετικό του σουτ.


Στους ψηλούς αποκτήθηκε ο 22χρονος Γιώργος Μανάκας που δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τον ΠΑΣ. Νέος παίκτης είναι και ο Κώστας Νίκας που μετά τον Φαίακα Κέρκυρας θα φορέσει τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος. Οι νεαροί Αποστόλης Κωστούλας από τον Ολυμπιακό Βόλου και Χρήστος Καννής από τον ΑΓΣΙ αποτέλεσαν δύο ακόμα κινήσεις του καλοκαιριού.

Πολύ σημαντικές ήταν και οι ανανεώσεις, με τον στυλοβάτη των τελευταίων χρόνων Βασίλη Πάτρα να παραμένει στον αγαπημένο του ΠΑΣ. Ο εξαιρετικός Γιάννης Καραγκιολίδης συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στην ομάδα, με την πολυεπίπεδη προσφορά του στο παιχνίδι του ΠΑΣ να είναι υπερπολύτιμη. Ο εξαιρετικά βελτιωμένος υπό τις οδηγίες του Θωμά Κωστόπουλου Δημήτρης Μάντζιος θα αποτελέσει και φέτος αξιόπιστη λύση στους ψηλούς, ενώ ο νεαρός-ταλαντούχος Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου, αλλά και ο αρχηγός Νίκος Γιωτάκης δηλώνουν και φέτος "παρών".

Αποκτήθηκαν: Σωτήρης Ντόβας, Γιώργος Μαυρογιάννης, Αποστόλης Ναούμης, Γιώργος Μανάκας, Κώστας Νίκας, Αποστόλης Κωστούλας, Χρήστος Καννής

Ανανέωσαν: Βασίλης Πάτρας, Γιάννης Καραγκιολίδης, Δημήτρης Μάντζιος, Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου, Νίκος Γιωτάκης

ΑΓΣΙ  

Με μεγάλες φιλοδοξίες και υψηλές βλέψεις φαίνεται ότι θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά ο ΑΓΣΙ. Στον πάγκο της ομάδας θα κάθεται ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης, ενώ οι μεταγραφές ήταν εντυπωσιακές.

Παίκτες με εμπειρία στις Εθνικές Κατηγορίες

Οι καλοκαιρινές κινήσεις του ΑΓΣΙ έδωσαν το στίγμα ενόψει της νέας χρονιάς. Αντώνης Δαβάνης, Γιώργος Μούκας, Γεράσιμος Καλογεράτος, Γιώργος Παπαδόπουλος και Γιάννης Γυφτάκης είναι όλοι τους παίκτες από το "πάνω ράφι" και ο κόουτς Ηλιάδης θέλει η ομάδα του να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την καλύτερη δυνατή χημεία. 


Οι ανανεώσεις με τους Κώστα Φίλιο, Σταύρο Μάκη, Δημήτρη Αντωνίου, Σάββα Σαχπατζίδη και Σπύρο Παπανικολάου έδωσαν στον ΑΓΣΙ τη δυνατότητα να κρατήσει μέλη του περσινού βασικού κορμού του. Σε αυτούς μπορεί να υπολογίσει κανείς και τους τρεις νεαρούς Γιώργο Παππά, Γιώργο Χαρίτο και Βασίλη Χρήστου που αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες στη διάρκεια της χρονιάς.

Αποκτήθηκαν: Αντώνης Δαβάνης, Γεράσιμος Καλογεράτος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Γυφτάκης, Γιώργος Μούκας

Ανανέωσαν: Κώστας Φίλιος, Σταύρος Μάκης, Δημήτρης Αντωνίου, Σάββας Σαχπατζίδης, Σπύρος Παπανικολάου

IBC 

Σε μόλις πέντε χρόνια ιστορίας, το IBC κατάφερε να φτάσει στις εθνικές κατηγορίες, εκπληρώνοντας το στόχο και το όραμα της διοίκησης. Άπαντες στην ομάδα θέλουν να συνδυάσουν την "παρθενική" συμμετοχή της ομάδας στη Γ΄ Εθνική με μία καλή πορεία.

Στοχευμένες κινήσεις και διατήρηση κορμού

Το IBC πραγματοποίησε συγκεκριμένες προσθήκες ενισχύοντας το ήδη υπάρχον υλικό. Οι περισσότερες μεταγραφές έγιναν σχετικά νωρίς και ήταν παίκτες που προέρχονταν από το Νότο. Οι Γιώργος Ξιούρας, Κώστας Σωτηράκης και Δημήτρης Δουρούκης ήρθαν στα Γιάννενα για να δώσουν διαφορετική διάσταση στο παιχνίδι της νέας τους ομάδας. Το IBC "ψώνισε" και από την πόλη, με τον Γρηγόρη Ζαμπέτη μετά από τα δύο χρόνια παρουσίας στον ΑΓΣΙ να μένει στα Γιάννενα, αλλά για λογαριασμό της ομάδας του Γιάννη Παπαδόπουλου, ενισχύοντας σημαντικά την περιφέρεια. Ο Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος άφησε την U21 ομάδα του ΑΓΣΙ για να μετακινηθεί στους νεοφώτιστους στη Γ΄ Εθνική, ενώ η τελευταία προσθήκη ήταν αυτή του Σπύρου Κατσίβελου.


Χρήστος Μπάλλας, Ντίνος Τσιτσώνης, Άκης Καραμπίνης, Δημήτρης Βάσης, Αλέξανδρος Ματσάγγας, Θοδωρής Τσιρώνης, Γιώργος Σφουγγάρης, Άρης Πατραμάνης, Ανδρέας Κουλουμπής και Ηλίας Ανάργυρος παρέμειναν στο IBC με σκοπό να συνεχίσουν να δίνουν το καλύτερο δυνατό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Αποκτήθηκαν: Γιώργος Ξιούρας, Κώστας Σωτηράκης, Δημήτρης Δουρούκης, Γρηγόρης Ζαμπέτης, Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος, Σπύρος Κατσίβελος

Ανανέωσαν: Χρήστος Μπάλλας, Ντίνος Τσιτσώνης, Άκης Καραμπίνης, Δημήτρης Βάσης, Αλέξανδρος Ματσάγγας, Θοδωρής Τσιρώνης, Γιώργος Σφουγγάρης, Άρης Πατραμάνης, Ανδρέας Κουλουμπης, Ηλίας Ανάργυρος

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου