Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

IBC: Με υψηλές φιλοδοξίες στην πρώτη του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική


Την παρθενική του συμμετοχή στις Εθνικές Κατηγορίες ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αύριο στο Νέο Κλειστό το IBC, που υποδέχεται τους Ικάρους Τρικάλων. Η γιαννιώτικη ομάδα μετράει μόλις 5 χρόνια ιστορίας, όμως με προγραμματισμό και στοχευμένες κινήσεις κατάφερε να φτάσει στη Γ΄ Εθνική σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πλέον έχοντας "χτίσει" ένα αρκετά δυνατό ρόστερ, θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

Γιάννης Παπαδόπουλος στο τιμόνι της ομάδας 

Ο πολύπειρος coach Γιάννης Παπαδόπουλος συνεχίζει να είναι ο προπονητής του συλλόγου. Ανέλαβε τα ηνία το Μάρτιο του 2018, οδηγώντας την ομάδα την περσινή σεζόν στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και την άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες. Άμεσοι συνεργάτες του είναι ο Στέφανος Χαντζάρας και ο Μιχάλης Μπάθας που προστέθηκε το καλοκαίρι στο τεχνικό επιτελείο, μετά την περσινή σεζόν, όπου ήταν βοηθός του Θωμά Κωστόπουλου στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Διατήρησε το βασικό του κορμό

Με μια πρώτη ματιά στο ρόστερ της ομάδας μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι η διοίκηση του IBC σε συνεργασία με τον προπονητικό επιτελείο, διατήρησαν τα βασικά κομμάτια της περσινής επιτυχημένης ομάδας. Χαρακτηριστικά οι Άκης Καραμπίνης, Δημήτρης Βάσης, Ντίνος Τσιτσώνης, Αλέξανδρος Ματσάγγας, Θοδωρής Τσιρώνης, Γιώργος Σφουγγάρης, Χρήστος Μπάλλας, Πατραμάνης Άρης και Ανδρέας Κουλουμπής συνθέτουν ένα γκρουπ παικτών που πρωταγωνίστησαν πέρυσι και συνεχίζουν να φορούν τη φανέλα του IBC και τη νέα σεζόν.


Οι Μεταγραφές

Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το καλοκαίρι που ολοκληρώθηκε έγιναν και οι απαραίτητες ενέσεις ενίσχυσης και ποιότητας στο ρόστερ της ομάδας. Δύο κινήσεις που ξεχώρισαν στο θερινό παζάρι και αναμένεται να δώσουν διαφορετική δυναμική στο IBC ήταν οι προσθήκες των Δημήτρη Δουρούκη και Κώστα Σωτηράκη. Παίκτες με εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη νέα απαιτητική χρονιά. Ο Δουρούκης αγωνίζεται κυρίως στο "4", όμως μπορεί να δώσει λύσεις και στο "5", έχοντας ύψος 2,01. Από την άλλη ο Σωτηράκης αγωνίζεται ως small forward, έχει όμως την ικανότητα να βοηθήσει και στο "4". 

Πάρα πολύ σημαντικές ήταν οι προσθήκες και των Γρηγόρη Ζαμπέτη και Γίωργου Ξιούρα. Παίκτες που ενισχύουν πολύ τη γιαννιώτικη ομάδα στην περιφέρεια, με τις παραστάσεις και τις εικόνες που έχουν αποκομίσει στην καριέρα τους. Ο Ζαμπέτης τα δύο τελευταία χρόνια φορούσε τη φανέλα του ΑΓΣΙ, με τον οποίο πραγματοποίησε εξαιρετικές χρονιές και αναμένεται να βοηθήσει τόσο στο "1", όσο και στο "2". Ο Ξιούρας παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 23 χρονών, έχει αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους (Περιστέρι/Παγκράτι) και λογίζεται ως combo guard. 


Εκτός από τις τέσσερις πρωτοκλασάτες κινήσεις του καλοκαιριού, το IBC επένδυσε και στο μέλλον, με τη μεταγραφή του Νίκου Ψιλοδημητρακόπουλου από τον ΑΓΣΙ U 21 και αυτή του Σπύρου Κατσίβελου. Ο Ψιλοδημητρακόπουλος είναι 21 χρονών και αναμένεται και τη φετινή σεζόν να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Γιάννη Παπαδόπουλο. 

Παίκτες Βαρόμετρα

Χρήστος Μπάλλας
Για 2η σεζόν ο Μπάλλας θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα του IBC. Δεν τίθεται καμία αμφιβολία ότι και φέτος θα είναι ίσως ο πιο κομβικός παίκτης της ομάδας, προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος περιμένει πολλά απ' αυτόν και ο ίδιος γνωρίζει ότι θα είναι ένα από τα μεγάλα όπλα του IBC τη φετινή χρονιά.







Κώστας Σωτηράκης
Αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να προσδώσει ποιότητα, και αθλητικότητα στις θέσεις των forwards. Τα πρώτα δείγματα από τους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας ήταν το λιγότερο ενθαρρυντικά, με τους 35 πόντους απέναντι στην Εθνική Εφήβων να αποτελούν μία ξεχωριστή παράσταση. Παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ ο αριστερόχειρας forward, σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του IBC.











Δημήτρης Δουρούκης 
Ο Δουρούκης είναι παίκτης που τον συνοδεύουν εγκωμιαστικά σχόλια και έχει δείξει στα φιλικά παιχνίδια ότι διαθέτει εξαιρετικές ικανότητες. Η θέση του power forward είναι αυτή που του ταιριάζει καλύτερα, καθώς διαθέτει πολύ καλό μακρινό σουτ, όμως θα κληθεί να βοηθήσει και ως center στη διάρκεια της χρονιάς.












Γρηγόρης Ζαμπέτης
Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη οικονομίας, που μπορεί αθόρυβα να κάνει τη δουλεία του στο παρκέ και να μετατραπεί σε σημαντικό "εργαλείο" στα χέρια του προπονητή του. Ο Ζαμπέτης έμεινε κάτοικος Ιωαννίνων και μπαίνει "ζεστός" στη νέα σεζόν, μετά την περσινή εξαιρετική χρονιά με τον ΑΓΣΙ όπου μέτρησε 11,6 πόντους σε 23 παιχνίδια.







Προπονητής: Γιάννης Παπαδόπουλος


















Βοηθοί προπονητή: Στέφανος Χαντζάρας-Μιχάλης Μπάθας

IBC ΡΟΣΤΕΡ 2019/2020
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΜΠΕΤΗΣ
4
1-2
1,85
29
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΤΣΑΓΓΑΣ
5
2-3
1,91
37
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΥΡΟΥΚΗΣ
6
4-5
2,01
27
ΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΤΣΩΝΗΣ
7
2
1,85
33
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΗΣ
8
1-2
1,89
19
ΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ
9
1-2-3
1,92
23
ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΑΜΑΝΗΣ
10
5
2,00
18
ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΙΟΥΡΑΣ
11
1-2
1,97
23
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΗΣ
12
3-4
1,99
19
ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ
13
3-4
1,97
22
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
14
4
1,93
35
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΑΣ
15
5
2,06
30
ΝΙΚΟΣ ΨΙΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
16
3
1,88
21
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ
17
2
1,85
18
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
18
2
1,88
32

Έδρα: Νέο Κλειστό Γυμναστήριο













Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου