Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

IBC-ΑΓΣΙ 79-61: "Αφεντικό" το IBC (pics)


Μεγάλος θριαμβευτής στο ντέρμπι της πόλης αναδείχθηκε το IBC που επικράτησε του ΑΓΣΙ με 79-61 και παρέμεινε αήττητο στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου έκαναν ό,τι ήθελαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τον ΑΓΣΙ να εμφανίζεται ουσιαστικά στο παρκέ στην τελευταία περίοδο. Ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση πρόσθεσε ο Κώστας Σωτηράκης με τους 28 πόντους του. Απολαυστικός και ο Χρήστος Μπάλλας με 20, με τον Δημήτρη Δουρούκη να είναι επίσης διψήφιος με 11. Ο Αντώνης Δαβάνης ήταν ο μοναδικός που ξεχώρισε από τον ΑΓΣΙ με 22.

Το IBC μπήκε "ζεστό" στο παιχνίδι και προηγήθηκε με γρήγορο 5-0, με τρίποντο του Δουρούκη και εκτέλεση από το high post του Σωτηράκη. Ο κόουτς Ηλιάδης κατέβασε τον Δαβάνη στο "4", περνώντας τον Αντωνίου στο "5" αντί του Μάκη, βλέποντας ότι ο Μπάλλας δεν "κρατιόταν" εύκολα. Σωτηράκης με τρίποντο και Μπάλλας με όμορφο turnaround shoot έδωσαν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα τους (14-4) στο 6΄. Το δεκάλεπτο τελείωσε με τους γηπεδούχους μπροστά με 17-8.

 

Με τρία τρίποντα ξεκίνησε το IBC τη δεύτερη περίοδο (Ζαμπέτης-Ξιούρας-Τσιτσώνης), ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά (26-12). Ο ΑΓΣΙ δυσκολευόταν πάρα πολύ να βρει τον στόχο, όντας πολύ άστοχος στις προσπάθειές του, απόρροια και της εξαιρετικής άμυνας των γηπεδούχων. Στο 17΄ το σκορ ήταν στο 37-21 και με τον Σωτηράκη πρωταγωνιστή το IBC έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μπροστά με το εντυπωσιακό 47-23.


Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με το IBC να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και τον ΑΓΣΙ να ψάχνεται να βρει λύσεις ώστε να μαζέψει τη μεγάλη διαφορά που είχε δημιουργηθεί. Ακόμα και σχήμα με τον Μούκα στο "4" δοκίμασε σε ένα σημείο του τρίτου δεκαλέπτου ο Ηλιάδης, όμως τίποτα δεν πήγαινε καλά για την ομάδα του. Το IBC αύξησε ακόμα περισσότερο ο προβάδισμά του (55-27 στο 25΄ και 61-32 στο 28΄). Το δίδυμο Σωτηράκης-Μπάλλας ήταν ακαταμάχητο και το +30 ήρθε σαν φυσική εξέλιξη του παιχνιδιού, βάση της εικόνας των δύο ομάδων (66-36 στο 30΄).


Το ματς ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξει, με τόσο τεράστια διαφορά, όμως ο ΑΓΣΙ δεν παρέδωσε τα όπλα και αρχικά με 7-0 σερί μείωσε σε 66-43 στο 31΄ και στο 35΄ σε 68-50. Ο Δαβάνης ηγήθηκε της αντεπίθεσης με 13 πόντους στο δεκάλεπτο, όμως ήταν πολύ αργά για να αλλάξει κάτι. Τελικό σκορ 79-61, με το IBC να βγάζει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, παίρνοντας άριστα με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, Ο ΑΓΣΙ από την άλλη έχει ρεκόρ 1-2 και ψάχνει να βρει την κατάλληλη χημεία.

MVP


Ξεχώρισε από την πρώτη αγωνιστική και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Ο λόγος για την Σωτηράκη που με 28 πόντους ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Χρήστος Μπάλλας θα μπορούσε κάλλιστα να αναδειχθεί και κορυφαίος της αναμέτρησης. Είχε 20 πόντους όμως το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι το πόσο καλά ξέρει να αξιοποιεί τις ικανότητες των συμπαικτών του με τον αλτρουισμό που τον διακρίνει.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο το IBC έδειξε πιο "πεινασμένο" για τη νίκη. Πάντως το 66-36 του τρίτου δεκαλέπτου δεν άφηνε περιθώρια στον ΑΓΣΙ.

Τα δεκάλεπτα: 17-8, 47-23, 66-36, 79-61

Διαιτητές: Ζιώγας-Ασημακάκη

IBC (Παπαδόπουλος-Μπάθας): Ζαμπέτης 5(1), Ματσάγγας, Δουρούκης 11(3), Τσιτσώνης 4(1), Βάσης 2, Καραμπίνης 3, Κατσίβλεος, Ξιούρας 6(2), Σφούγγάρης, Σωτηράκης 28(2), Τσιρώνης, Μπάλλας 20(1)

ΑΓΣΙ (Ηλιάδης): Μούκας 3, Τερζόπουλος, Γυφτάκης 2, Σαχπατζίδης 2, Καλογεράτος 2, Αντωνίου 4, Σβώλης, Παπανικολάου 4, Μάκης 6, Παπαδόπουλος 8, Δαβάνης 22(2), Φίλιος 8

Δημήτρης Κοσίνας
Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου