Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Χ.Α.Ν.Θ.-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: Μόνο ένας θα συνεχίσει αήττητος...


Οι δύο από τις τρεις αήττητες ομάδες του Βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής, συγκρούονται αυτήν την Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο "Μίμης Τσικίνας" και μόνο μία θα συνεχίσει την αήττητη πορεία στο πρωτάθλημα. Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα και Χ.Α.Ν.Θ. έχουν κάνει εντυπωσιακή εκκίνηση στη σεζόν, έχοντας ξεχωρίσει και μαζί με τα Φάρσαλα είναι οι μοναδικές ομάδες με το 3X3.


Χ.Α.Ν.Θ.: Πορεία πρωταθλητισμού με Μ.Ο. ηλικίας τα 19 έτη


πηγή φωτογραφίας: ymca.gr

Η φετινή πορεία της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη στις πρώτες αγωνιστικές ίσως έχει ξαφνιάσει πολλούς, από τη στιγμή που το ρόστερ αποτελείται κατά βάση από νεαρούς αθλητές. Ο Μ.Ο. ηλικίας του ρόστερ είναι μόλις τα 19 έτη, με τον μεγαλύτερο ηλικιακά καλαθοσφαιριστή να είναι ο Κώστας Μπαλάσκας, που έχει γεννηθεί το 1995. Εντυπωσιακό στατιστικό αν αναλογιστεί κανείς τις απαιτήσεις της Β΄ Εθνικής. Βέβαια το φετινό εγχείρημα οφείλεται εν πολλοίς στον Γενικό Αρχηγό της Χ.Α.Ν.Θ., τον Νίκο Κεραμέα, που έχει βάλει την υπογραφή του για την επιτυχία. Ο Κεραμέας είχε δουλέψει για μια τριετία ως Διευθυντής Ακαδημιών στον Ολυμπιακό (2015-2018), με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ενώ έχει συνδέσει το όνομά του με μεγάλες διακρίσεις του ελληνικού μπάσκετ στις μικρές Εθνικές ομάδες, των οποίων υπήρξε για πολλά χρόνια head coach.

Ιωσήφ Νικολαΐδης ο "στρατηγός" στον πάγκο

Προπονητής τόσο στην ανδρική ομάδα, όσο και στην εφηβική, ανέλαβε το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ιωσήφ Νικολαΐδης, που πέρυσι εργαζόταν στον Μαντουλίδη, με τον οποίο κατέκτησε την 7η θέση στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Ο Νικολαΐδης είναι πρώην καλαθοσφαιριστής και έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Άρη, Ερμή Λαγκαδά και Λαυρίου. Ξεκίνησε να εργάζεται ως προπονητής στην Ακαδημία "Αστέρια" του Θοδωρή Ροδόπουλου, στη συνέχεια εργάσθηκε στην GBA, αλλά διετέλεσε προπονητής και στην παιδική ομάδα του Ολυμπιακού καθώς και βοηθός προπονητή στην εφηβική ομάδα του πειραϊκού συλλόγου.

Επικίνδυνη περιφερειακή γραμμή

Αν μη τι άλλο, βλέποντας κανείς τα τρία πρώτα παιχνίδια της Χ.Α.Ν.Θ. στο πρωτάθλημα, μπορεί να παρατηρήσει ότι διαθέτει μεγάλο ταλέντο στην περιφέρεια. Τέσσερα guard της ομάδας έχουν ξεχωρίσει με τις επιδόσεις τους. Ο πρώτος είναι ο 19χρονος Στέλιος Απαζίδης που μεταγράφηκε φέτος το καλοκαίρι στην Χ.Α.Ν.Θ. από την Ελευθερούπολη και που το 2018 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Στα τρία πρώτα ματς με τη νέα του ομάδα έχει 14 πόντους κατά Μ.Ο. Ο δεύτερος της παρέας είναι ο Άλκης Στεφανίδης που πέρυσι πανηγύρισε με το Ανατόλια την άνοδο στην Α2. Φέτος το καλοκαίρι άλλαξε ομάδα και φαίνεται να έχει εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Χ.Α.Ν.Θ.. Όπως και ο Απαζίδης, έτσι και ο Στεφανίδης πετυχαίνει 14 πόντους ανά παιχνίδι. Βέβαια φαίνεται να είναι ιδιαίτερα καλός σουτέρ, έχοντας 10 εύστοχα τρίποντα σε τρεις αγώνες.

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης παρά τα 22 του χρόνια, έχει πολλές παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί για 35 αγώνες με το Ρέθυμνο, ακόμα και στην Basket League. Πλέον με τη Χ.Α.Ν.Θ. φαίνεται να βρίσκει τον καλό του εαυτό, έχοντας 13,7 πόντους με 11 εύστοχα τρίποντα σε τρεις συμμετοχές. Την εξαιρετική τετράδα περιφερειακών κλείνει ο Νίκο Κουτουξίδης, που ήρθε στη Χ.Α.Ν.Θ. από την Γέφυρα. 13 πόντους σημειώνει κατά Μ.Ο. ο 19χρονος guard στις πρώτες του συμμετοχές με την ομάδα, αποτελώντας βασικό πυλώνα στο παιχνίδι του Νικολαΐδη.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΗΛΙΚΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΖΟΥΚΗΣ
Guard
17
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΠΑΖΙΔΗΣ
Guard
19
ΑΛΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Guard
20
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
Guard
22
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΟΥΞΙΔΗΣ
Guard
19
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΙΔΗΣ
Forward
17
ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Forward
21
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Guard
24
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Forward
18
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
Center
18
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΙΛΑΚΗΣ
Center
20
ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
Forward
16
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΡΜΙΓΚΗΣ
Forward
16
Coach: ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ


Σε τρομερή κατάσταση ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και φαίνεται ότι η πορεία της στη Β΄ Εθνική θα έχει πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Στο τελευταίο του παιχνίδι στο Νέο Κλειστό απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών, ο ΠΑΣ "έδειξε τα δόντια του" και με απολαυστικό μπάσκετ διέλυσε την ομάδα των Γρεβενών με 85-53. Οι άλλες δύο νίκες έχουν έρθει απέναντι σε δύο πολύ υπολογίσιμους αντιπάλους, τη Γέφυρα (εντός) και τη Δόξα Λευκάδας (εκτός) και μάλιστα με πειστικό τρόπο. 

Θωμάς Κωστόπουλος: Η επιτομή της επιτυχίας


Ο Θεσσαλονικιός coach του ΠΑΣ Γιάννινα έχει βοηθήσει πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια να αλλάξει το status της ομάδας. Όλοι οι παίκτες του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την προπόνηση και τον τρόπο που τους βοηθάει να βελτιώσουν και να εξελίξουν το παιχνίδι τους. Ο 34χρονος προπονητής στα δύο χρόνια παρουσίας του στα Γιάννενα έχει δώσει 28 επίσημα παιχνίδια συνολικά (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα Κυπέλλου με το Στρατώνι), μετρώντας 24 νίκες (ποσοστό επιτυχίας 85,7%). 

Ομάδα με πολλούς πρωταγωνιστές

Ήταν κάτι το οποίο είχε παρατηρηθεί και κατά την περσινή άκρως επιτυχημένη σεζόν στη Γ΄ Εθνική, παρατηρείται και στα πρώτα φετινά παιχνίδια του ΠΑΣ. Η γιαννιώτικη ομάδα δε στηρίζεται σε έναν-δύο παίκτες, αλλά αντίθετα έχει πολλούς πρωταγωνιστές και αθλητές που έρχονται από τον πάγκο κάνοντας τη διαφορά. Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο πρώτος σκόρερ είναι ο Σωτήρης Ντόβας με 12 πόντους Μ.Ο. σε 2 συμμετοχές. Αποστόλης Ναούμης, Βασίλης Πάτρας και Γιώργος Μανάκας ακολουθούν με 11,7 πόντους Μ.Ο., με τον Γιώργο Μαυρογιάννη να έχει 11. 


Εύκολα παρατηρεί κανείς ότι πέντε παίκτες έχουν διψήφιο αριθμό πόντων. Βέβαια σε αυτούς μπορούμε να προσθέσουμε τους Γιάννη Καραγκιολίδη (5,7 πόντοι), Κώστα Νίκα (6,7 πόντοι) και Δημήτρη Μάντζιο (5,7 πόντοι), των οποίων η συνεισφορά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού είναι μεγάλη. Από κοντά και οι Νίκος Γιωτάκης, Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου και Αποστόλης Κωστούλας, με τον ΠΑΣ να έχει 11 παίκτες ικανούς να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή και να περιμένει την επιστροφή του Χρήστου Καννή από τον τραυματισμό του, προκειμένου να ενσωματωθεί σιγά σιγά στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

ΠΑΣ Γιάννινα VS Χ.Α.Ν.Θ.

                        ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ VS  Χ.Α.Ν.Θ.
ΑΜΥΝΑ (Μ.Ο.)
62,7 πόντους
71,3 πόντους
ΕΠΙΘΕΣΗ (Μ.Ο.)
78 πόντους
85 πόντους


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου