Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Γέφυρα 77-70: Ιδανική εκκίνηση με "ατσαλένια" άμυνα (pics)


Κάτι παραπάνω από ιδανική ήταν η πρεμιέρα για τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα στη Β΄ Εθνική, καθώς παίζοντας όμορφο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έχοντας στο πλευρό του τον κόσμο της ομάδας, που γέμισε το Νέο Κλειστό, επικράτησε με 77-70 της Γέφύρας, και έκανε ποδαρικό με το δεξί.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιώργο Μαυρογιάννη που σημείωσε 19 πόντους και ήταν ο "εγκέφαλος" της ομάδας του Θωμά Κωστόπουλου, οργανώνοντας μαεστρικά το παιχνίδι του ΠΑΣ. Μεγάλη εμφάνιση και από τον Βασίλη Πάτρα που είχε 16 πόντους και βροντοφώναξε "παρών" από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας του. Διψήφιος ήταν και ο Γιώργος Μανάκας με 11, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία. Από πλευράς Γέφυρας ξεχώρισαν οι Τσακαλέρης και Μάρτζος με 24 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Ο Θωμάς Κωστόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Μαυρογιάννη στον "άσσο", τον Ντόβα στο "2", τον Καραγκιολίδη στο "3" και δίδυμο ψηλών τους Μανάκα και Πάτρα. Για τη Γέφυρα του Μελετιάδη η βασική πεντάδα αποτελούνταν από τους Ματενίδη, Τζουβάρα, Ονάσογλου, Μάρτζο και Τσακαλέρη. Ο Τσακαλέρης με δεξί hook σημείωσε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, όμως ο Πάτρας πραγματοποιώντας "εκρηκτικό" ξεκίνημα, με σερί πέντε πόντους (ένα τρίποντο και ένα δίποντο), έβαλε της ομάδα του σε θέση οδηγού με 5-2. Ο ΠΑΣ είχε τα ηνία στο σκορ και στο 6΄ κατάφερε να προηγηθεί με οχτώ πόντους (17-9). Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων ήταν οι Μαυρογιάννης και Πάτρας. Δύο συνεχόμενα τρίποντα των Ονάσογλου και Ματενίδη, έδωσαν τη δυνατότητα στη Γέφυρα να μειώσει στους δύο (17-15), με τον ΠΑΣ να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 21-17.


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με διαφορετικό σχήμα τη δεύτερη περίοδο, επιλέγοντας δύο χειριστές, τους Μαυρογιάννη και Τσίρμπα-Αναγνώστου, τον Νίκα στο "3", τον Καραγκιολίδη στο "4", που έχει τη δυνατότητα να καλύψει και τις δύο θέσεις των forwards, και τον Μάντζιο στο "5". Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα, με μία σταθερή διαφορά ασφαλείας (33-26 στο 15΄και 38-31 στο 17΄). Στα τελευταία πέντε λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, είδαμε για πρώτη φορά σχήμα με τους Μαυρογιάννη, Ντόβα, Ναούμη στην περιφέρεια και τους Καραγκιολίδη, Μανάκα στη frontline. Μάλιστα ο ΠΑΣ ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους εννιά λίγο πριν την ανάπαυλα, με το πρώτο τρίποντο του Ναούμη με την "κυανόλευκη" φανέλα και ένα δίποντο του Μανάκα να κάνουν το 44-35. Η Γέφυρα μείωσε σε 45-40, όμως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο για τον ΠΑΣ, καθώς ο Θωμάς Κωστόπουλος σχεδίασε μια εξαιρετική επαναφορά στα λίγα δευτερόλεπτα που απέμεναν και στην τελευταία επίθεση ο Ντόβας βρέθηκε ελεύθερος, εκτελώντας για τρεις και με buzzer beater διαμόρφωσε το 48-40 υπέρ της ομάδας του. Όλα τα λεφτά οι Μαυρογιάννης, Πάτρας στα πρώτα είκοσι λεπτά καθώς είχαν από 12 πόντους ο καθένας. Τσακαλέρης και Μάρτζος κρατούσαν κοντά στο σκορ την ομάδα του Μελετιάδη.


Με τον κόσμο να παρασέρνει τους παίκτες με τη εξαιρετική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει, το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου θύμισε αυτό του πρώτου δεκαλέπτου, Αρχικά ο Μανάκας με 2/2 ελεύθερες βολές έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα στον ΠΑΣ (50-40), για να έρθει ο Βασίλης Πάτρας με πέντε συνεχόμενους πόντους να ανεβάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της +15 (55-40) και να ξεσηκώσει τον κόσμο στις κερκίδες. Οι γηπεδούχοι σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια, μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου, διατήρησαν σταθερά το διψήφιο προβάδισμά τους (63-53 στο 30΄). 

Στα τελευταία δέκα λεπτά κυριάρχησαν οι άμυνες και η αστοχία των παικτών των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το σκορ του δεκαλέπτου στα πέντε πρώτα λεπτά ήταν μόλις 2-1. Τα 4 προσωπικά φάουλ του Τσακαλέρη αποτέλεσαν πονοκέφαλο για τον Μελετιάδη. Οι φιλοξενούμενοι μετον Ματενίδη να σκοράρει στον αιφνιδιασμό, μείωσαν σε μονοψήφια επίπεδα (65-56), όμως ο ΠΑΣ είχε τις λύσεις, και δεν επέτρεψε στους Θεσσαλονικείς να πιστέψουν ότι μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Το τελικό 77-70, άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος αποθέωσε το αγωνιστικό τμήμα για την εξαιρετική εμφάνιση. Η συνέχεια περιλαμβάνει ταξίδι στη Λευκάδα για τους Γιαννιώτες, όπου θα αντιμετωπίσουν τη γνώριμή τους από την περσινή σεζόν Δόξα.


MVP

Εντυπωσιακό ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για τον Γιώργο Μαυρογιάννη, που απέδειξε με το καλημέρα την κλάση του. 19 πόντοι με εξαιρετικές επιλογές στο οργανωτικό κομμάτι, εκμεταλλεύτηκε τους συμπαίκτες του με εξαιρετικές πάσες και έδειξε το μπασκετικό του IQ.

"ΑΦΑΝΗΣ" ΗΡΩΑΣ

Σπουδαία εμφάνιση από τον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Πάτρα, που σημείωσε 16 πόντους, παίζοντας τρομερή άμυνα. Σημαντικό το γεγονός ότι έδειξε πως έχει δουλέψει πολύ το μακρινό του σουτ με τα 2 εύστοχα τρίποντα που σημείωσε, ενώ με το "εκρηκτικό" του παιχνίδι ξεσήκωσε κάμποσες φορές τον κόσμο του ΠΑΣ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το πρόσωπο και η σοβαρότητα που έδειξε ο ΠΑΣ στο τρίτο δεκάλεπτο, του έδωσαν το δικαίωμα να οικοδομήσει καλές διαφορές της τάξεως των δεκαπέντε πόντων και να κάνει σωστή διαχείριση μέχρι και το τέλος του αγώνα φτάνοντας στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 48-40, 63-53, 77-70

Διαιτητές: Ξέρας-Παζιόλης-Χατζημπαλίδης

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Νίκας 5(1), Ντόβας 7(1), Μαυρογιάννης 19(2), Καραγκιολίδης 7(1), Ναούμης 7(2), Μάντζιος 4, Πάτρας 16(2), Κωστούλας, Μανάκας 11, Γιωτάκης, Τσίρμπας-Αναγνώστου 1

Γέφυρα (Μελετιάδης): Ονάσογλου 11(2), Μπέγος, Ματενίδης 7(1), Κολοκοτρώνης, Αποστολίδης 5(1), Μάρτζος 18(2), Τζουβάρας 2, Μασάδης, Τσακαλέρης 24, Κιουρτζίδης, Ευσταθιάδης, Κοτσάνος 3 

Φωτογραφία: Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Facebook)  

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου