Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

IBC: Με σεμιναριακή άμυνα πήρε εύκολη φιλική νίκη επί του Α.Γ.Ο.Φ.


Φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας έδωσαν σήμερα το απόγευμα στο ΕΑΝΚΙ IBC και Α.Γ.Ο.Φ. με τους Γιαννιώτες να επικρατούν με 74-39. Το παιχνίδι ήταν μια καλή ευκαιρία για ξεμούδιασμα από τις απαιτητικές προπονήσεις και οι Γιάννης Παπαδόπουλος και Αρίστιππος Χαντέλης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα πράγματα ενόψει της νέας σεζόν.

Οι Γιαννιώτες παρατάχθηκαν με πολλές απουσίες, καθώς οι Χρήστος Μπάλλας, Ντίνος Τσιτσώνης, Γιώργος Ξιούρας και Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος δεν ήταν διαθέσιμοι για τον αγώνα. Όμως και η ομάδα του Χαντέλη είχε πολλές απουσίες, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα Γιώργο Δούβλη να απουσιάζει, όπως και οι Παπαρούνης και Σίσκος. 

Το IBC ξεκίνησε με τον Βάση στην οργάνωση του παιχνιδιού, τους Ζαμπέτη και Καραμπίνη μαζί του στην περιφέρεια και δίδυμο ψηλών τους νεοφερμένους Σωτηράκη και Δουρούκη. Για τον Α.Γ.Ο.Φ. η αρχική πεντάδα αποτελούνταν από τους Ντούσκο, Κακατσίδη, Ροντογιάννη, Μπίρη και Μάλλιο. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν φανερά μουδιασμένες και επηρεασμένες από την προετοιμασία και δεν παίχτηκε ιδιαίτερα καλό μπάσκετ. Ο Κακατσίδης με δυναμικό μπάσιμο άνοιξε το σκορ του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν και να προηγούνται με 6-2. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου προσπαθούσαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Κέρδισαν πολλά φάουλ, όμως ήταν άστοχοι από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποσπαστούν στο σκορ. Ο Καραμπίνης, όπως συνηθίζει, ανέλαβε μία ακόμα αποστολή στην άμυνα, μαρκάροντας εξ' αρχής τον πιο επικίνδυνο επιθετικά παίκτη του Α.Γ.Ο.Φ., Γιάννη Ροντογιάννη. Στο 7΄ το IBC εφάρμοσε για πρώτη φορά zone press, ανοίγοντας την άμυνά του σε όλο το γήπεδο. Η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 10-7. 

Με τον Ροντογιάννη να πετυχαίνει έξι συνεχόμενους πόντους (με ένα άμεσο και ένα έμμεσο τρίποντο), ο Α.Γ.Ο.Φ. προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με σερί 6-0 ανέκτησαν τα ηνία με 18-13. Ο κόουτς Παπαδόπουλος δοκίμασε τον Ζαμπέτη στον "άσσο" για αρκετή ώρα στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάτι που του βγήκε. Με τον Σωτηράκη να είναι καθοριστικός επιθετικά, το IBC "έχτισε" την πρώτη διψήφια διαφορά στο 16΄ (27-17). Ο Α.Γ.Ο.Φ. γύρισε την άμυνα του σε ζώνη στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται από τα 6,75. Τελικά το ημίχρονο έληξε με 29-19 υπέρ των Γιαννιωτών.


Στο 23΄ η διαφορά διατηρούνταν σταθερά πάνω από τους δέκα (35-22). Το IBC άρχισε σταδιακά να ανεβάζει στροφές και με όπλο την εξαιρετική του άμυνα, βρήκε ρυθμό επιθετικά καταφέρνοντας με τρίποντο του Βάση να προηγηθεί ακόμα και με πάνω από είκοσι (43-22). Ο Γιάννης Παπαδόπουλος επέλεξε στην τρίτη περίοδο να παίξει με ζώνη 2-1-2 για μεγάλο διάστημα στην άμυνα, δυσκολεύοντας τους φιλοξενούμενους. Το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 22-8 υπέρ του IBC, με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει στο 30΄ (51-27).

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι δύο προπονητές δοκίμασαν διάφορα σχήματα, με τους Τσιρώνη και Βάση να πρωταγωνιστούν επιθετικά ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στους τριάντα (58-28 στο 31΄). Στα τελευταία πέντε λεπτά ο Χαντέλης έδωσε χρόνο συμμετοχής στους τρεις νεαρούς Χασκή, Αντρέου και Σιαφάκα, οι οποίοι απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες για την εξέλιξή τους. Για το IBC ο Δουρούκης ήταν φουριόζος πετυχαίνοντας επτά πόντους στο συγκεκριμένο διάστημα. Τελικό σκορ 74-39. Οι γηπεδούχοι φόρτσαραν στο δεύτερο ημίχρονο πατώντας το γκάζι (45-20 το επιμέρους σκορ) και παρά τις σημαντικές απουσίες έδειξαν καλά στοιχεία. Το ίδιο συνέβη και με τον Α.Γ.Ο.Φ. που για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστικός και έδειξε ότι θα αποτελέσει μία από τις πρωταγωνίστριες ομάδες στον Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η συνέχεια για το IBC περιλαμβάνει φιλικά παιχνίδια με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα αύριο στο Νέο Κλειστό (προπονητικού χαρακτήρα), το επόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου με το Θρύλο Ιωαννίνων, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου δυνατό τεστ με τον Πρωτέα Γρεβενών στο Μέτσοβο, για να κλείσει με την Αχαγιά 82 στην Πάτρα, στο παιχνίδι πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας στη Γ΄ Εθνική (6 Οκτωβρίου).

Τα δεκάλεπτα: 10-7, 29-19, 51-27, 74-39

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντζάρας-Μπάθας): Βάσης, Ματσάγγας, Πατραμάνης, Καραμπίνης, Σφουγγάρης, Τσιρώνης, Ζαμπέτης, Σωτηράκης, Δουρούκης, Κατσίβελος

Α.Γ.Ο.Φ. (Χαντέλης): Ντούσκος, Μπίρης, Ροντογιάννης, Ζαβερδινός, Μάλλιος, Μπάλλας, Κακατσίδης, Χασκής, Αντρέου, Σιαφάκας


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου