Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Βασίλης Χατζής: "Με όμορφο μπάσκετ να πετύχουμε τους στόχους μας"


Οι ανανεωμένοι Μολοσσοί θα πορευτούν στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με έναν rookie προπονητή που διαθέτει όμως μεγάλες φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση. Ο Βασίλης Χατζής μοιράζεται στο Epirusbasket.gr τις σκέψεις του σχετικά με τη φετινή απαιτητική χρονιά που τον περιμένει. Αναφέρεται στο φιλόδοξο project, το ισχυρό ρόστερ των Μολοσσών και το στόχο της ανόδου σε συνδυασμό με όμορφο μπάσκετ.

-Βασίλη μία νέα πρόκληση ανοίγεται μπροστά σου. Ανέλαβες τη θέση του head coach στους Μολοσσούς. Θα ήθελα να μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις σου;

-Πράγματι πρόκειται για μία νέα πρόκληση. Αναλάβαμε με τον Κώστα (Μακρή) ένα απαιτητικό project τη φετινή σεζόν. Οι σκέψεις μας που είναι κοινές έχουν να κάνουν με τον πρωταρχικό στόχο της ομάδας, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Θέλουμε να έχουμε μία υγιή χρονιά, με όμορφο μπάσκετ, και στο τέλος της να πανηγυρίσουμε την άνοδο των Μολοσσών!

-Πώς προέκυψε η πρόταση να κοουτσάρεις την ομάδα;

-Η αγάπη μας για το μπάσκετ και η ενασχόλησή μας με αυτό είναι δεδομένη. Όμως η στενή φιλία και η αλληλοεκτίμηση που υπάρχει μεταξύ του αρχηγού και προέδρου της ομάδας Τζίμη Ζήση τόσο σε προσωπικό όσο και σε “μπασκετικό” επίπεδο, μας οδήγησε σε αυτή τη συμφωνία. Είμαστε και οι δύο πλευρές απόλυτα ικανοποιημένες και προσηλωμένες στον κοινό μας στόχο.

-Έχεις να διαχειριστείς ένα ομολογουμένως μεγάλο ρόστερ που αποτελείται από 18 παίκτες. Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις τις ισορροπίες και όλοι να είναι ευχαριστημένοι;

-Ερχόμενοι στην ομάδα με τον Κώστα είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον ευχάριστο πονοκέφαλο. Ευχάριστος διότι όταν έχεις να επιλέξεις μεταξύ 18 παιχτών για να διαμορφώσεις ένα ρόστερ, έχεις πολλές και ποιοτικές επιλογές. Πονοκέφαλος όμως διότι το ρόστερ έχει ποιότητα και η επιλογή θα πρέπει να γίνει βάσει του ρόλου και όσων μπορεί να προσφέρει κάθε παίχτης τη φετινή χρονιά. Μιλήσαμε με όλους τους παίχτες έναν προς έναν και τους αναλύσαμε τη βάση της πρόσληψής μας, ότι δηλαδή το project της ομάδας έχει έναν και μόνο κυρίαρχο στόχο – την άνοδο στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Αυτό για να επιτευχθεί σε μία ομάδα, θα πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι σε ένα ρόστερ 14-15 αθλητών, δηλαδή θα πρέπει κάθε παίχτης αρχικά να αποδεχτεί και εν συνεχεία να προσπαθήσει μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες να δώσει στην ομάδα αυτό που θέλουμε και θεωρούμε ότι μπορεί. Στην παρούσα φάση είμαστε στις πρώτες προπονήσεις και σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι θα συνεχίσουν μαζί μας προκειμένου να υπάρχει από το πρώτο έως το τελευταίο ματς κλίμα πραγματικής ομάδας. Νομίζω ότι τόσο μέσω του διαλόγου με τα παιδιά όσο και με τους ρόλους που θα έχει ο καθένας ξεχωριστά, θα δημιουργηθεί ένα ρόστερ δυνατό και πολύ δεμένο!

-Σε ποια στοιχεία του παιχνιδιού θα δώσετε μεγαλύτερη έμφαση;

-Μετά τις πρώτες προπονήσεις μπορώ να πω με αρκετή σιγουριά ότι η ομάδα έχει επιθετικό ταλέντο. Τόσο κάποια παιδιά από την περσινή χρονιά που έδωσαν τα πάντα ώστε η ομάδα να τερματίσει στην 4η θέση, όσο και κάποιες μεταγραφές, με μπροστάρη και ηγέτη σίγουρα τον πρώτο σκόρερ της περσινής Α'  ΕΣΚΑΒΔΕ (Τζίμη Ζήση), μας δίνουν την πολυτέλεια να στηριζόμαστε και στον επιθετικό πλουραλισμό του συνόλου. Οπότε σύμφωνα με τη δική μας προσέγγιση, όταν μία ταλαντούχα επιθετικά ομάδα μπορεί να παίζει σωστή άμυνα, τότε το αποτέλεσμα συνήθως είναι θετικό.

-Άπαντες στην ομάδα έχουν θέσει ψηλά τον πήχη στοχεύοντας στην άνοδο. Πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί;

-Μία άνοδος είναι πάντα δύσκολη καθώς πρόκειται για ένα σύνολο ομάδων που ως πρωταρχικό στόχο (εφικτό ή μη) θέτουν την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Εμείς ήρθαμε εδώ για να βάλουμε το λιθαράκι μας και να πετύχει η ομάδα τον στόχο αυτό. Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά, έχουμε ποιοτικό ρόστερ, και ο χρόνος θα δείξει αν και κατά πόσο θα δικαιωθούμε για την επιλογή μας αυτή.

-Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο στο φιλόδοξο project των Μολοσσών;

-Με εξιτάρει σίγουρα ο στόχος που έχουμε σε συνάρτηση με το ρόστερ που διαχειριζόμαστε. Είναι μεν εφικτός αλλά βλέπουμε μέσω των πρώτων προπονήσεων ότι θα χρειαστούμε πολλή δουλειά σε όλους τους τομείς προκειμένου να επιτευχθεί. Δε σου κρύβω όμως ότι μας εντυπωσιάζει και η αγάπη που δείχνει η διοίκηση για αυτό που κάνει. Προσπαθεί να δίνει τα πάντα τόσο στους παίχτες όσο και σε εμάς προκειμένου η ομάδα να έχει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται και να είναι προσηλωμένη στο στόχο της. Προπονήσεις στο Νέο Κλειστό, πράγμα καλό για την ενδεχόμενη καταπόνηση των παιχτών από άλλα γήπεδα της πόλης, νέες φανέλες οι οποίες είναι και εξαιρετικές, ατομικό πρόγραμμα προπόνησης για κάθε παίχτη ξεχωριστά το οποίο προήλθε από έμπειρο επαγγελματία γυμναστή με εξειδίκευση στο μπάσκετ και πολλά άλλα τα οποία για το επίπεδο της Β' ΕΣΚΑΒΔΕ στα Ιωάννινα είναι πολυτέλειες που διευκολύνουν το έργο όλων μας.

-Θεωρείς ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου ώστε οι Μολοσσοί να ανέβουν επιτέλους κατηγορία;

-Προσωπικά δε γνωρίζω αν βάσει ιστορίας έχει έρθει αυτό το πλήρωμα του χρόνου, αλλά μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι ο σύλλογος των Μολοσσών είναι σοβαρός, μετρημένος, με ανανεωμένο και ποιοτικό ρόστερ και με πολλή διάθεση και μεγάλο κίνητρο προκειμένου να ανέβει και να σταθεί (και γιατί όχι και το βήμα παραπάνω) στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Οπότε η απάντησή μου είναι ¨ΝΑΙ¨, σαν σύλλογος οι Μολοσσοί αξίζουν να ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία.


-Σίγουρα όπως είπαμε και νωρίτερα ο μεγάλος στόχος της ομάδας είναι η άνοδος. Από εκεί και πέρα πρώτο και κυρίαρχό μας μέλημα είναι να έχουμε μία χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να είναι όλα τα παιδιά υγιή. Σαν μεγάλο κίνητρο δε σας κρύβω το ότι θέλουμε να διαμορφώσουμε μία ομάδα που να παίζει όμορφο μπάσκετ. Πάντα οι υγιείς ομάδες που παίζουν θελκτικό μπάσκετ προσελκύουν πολύ καλούς παίχτες, κάτι το οποίο είναι σίγουρα και μακροπρόθεσμος στόχος των Μολοσσών. Τώρα όσον αφορά για το “αήττητο”, θέλουμε να κρατήσουμε μικρό καλάθι αλλά ίδωμεν..

Δημήτρης Κοσίνας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου