Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Νιτσιάκος: Για 2η φορά Πρωταθλητής με "χιτσκοκικό" φινάλε (pics)


Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Νιτσιάκος ήταν αυτός που αναδείχθηκε νικητής με 65-64, κατακτώντας το δεύτερο Εργασιακό Πρωτάθλημα στην ιστορία του. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αποστόλης Δάσκαλος με 28 πόντους και κυρίως το καθοριστικό τρίποντο, οχτώ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, που χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του.

Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Ιωάννου που σημείωσε 18 πόντους "μιλώντας" σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού, ενώ διψήφιος ήταν και ο Εξαρχόπουλος με 11. Για την Εστίαση που κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και η κούπα της "γλίστρησε"  στα τελευταία δευτερόλεπτα, ξεχώρισε ο Στύλος με 20 πόντους, με τους Ντιναλέξη με 13 και Στράκα με 11 να συγκαταλέγονται επίσης στους διακριθέντες.

Ο Στράκας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο μεγάλο τελικό, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Νιτσιάκος προηγήθηκε στο 7΄ με 12-9, με τον Στύλο να απαντά άμεσα ισοφαρίζοντας σε 12-12. Τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα εξελίχτηκαν σε "μονομαχία" ανάμεσα σε Δάσκαλο και Στύλο, οι οποίοι είχαν από οκτώ πόντους ο καθένας, με την Εστίαση να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με βραχεία κεφαλή (16-15 στο 10΄). Με 4 συνεχόμενους πόντους του Στύλου, η ομάδα του Τάκη Παππά έχτισε ένα μικρό +5 (20-15). Στο 16΄ οι τυπικά φιλοξενούμενοι παρέμεναν στην πρωτοπορία του σκορ (26-22 με τρίποντο του Βασειλιάδη), ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα για το ημίχρονο έφεραν τη διαφορά στους οχτώ πόντους (34-26 στο 19΄). Η άμυνα ζώνης της Εστίασης έβαλε δύσκολα στον Νιτσιάκο, με αποτέλεσμα να μη βρίσκει εύκολα λύσεις επιθετικά. Ένα καλάθι του Δάσκαλου διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (34-28 η Εστίαση).


Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου μπήκε αποφασισμένη στις αρχές της τρίτης περιόδου και με επιμέρους 7-2 και πρωταγωνιστή τον Ιωάννου μείωσε στον πόντο (36-35). Η Εστίαση βρήκε επιθετικά τις λύσεις στα πρόσωπα των Ντιναλέξη και Στράκα ανοίγοντας και πάλι τη διαφορά στους πέντε (40-35). Όμως με το Δάσκαλο μόνιμο εκφραστή των επιθέσεων του, ο Νιτσιάκος "τρέχοντας" επιμέρους 11-6 κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (46-46).

Ο Ντιναλέξης με 4 συνεχόμενους πόντους έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου (50-46), για να δηλώσει ξανά παρών ο πρώην άσος του IBC και αρχικά με τρίποντο και εν συνεχεία με δίποντο να φέρει σε ρόλο οδηγού τον Νιτσιάκο (51-50). Με τον Ιωάννου να βγαίνει μπροστά σημειώνοντας δύο συνεχόμενα τρίποντα, ο Νιτσιάκος είχε ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων (57-54 στο 36΄). Λίγο αργότερα ο Στύλος με τεράστιο τρίποντο έκανε το 59-58 υπέρ της Εστίασης, με τον Κριτσιμά με ωραίο κόψιμο στην "καρδιά της ρακέτας"¨να κάνει το 60-59 για τον Νιτσιάκο. Ο Τζουμάκας με 4 σερί πόντους έδωσε αέρα τριών στην ομάδα του (63-60), για να έρθει ο Εξαρχόπουλος να κερδίσει φάουλ την ώρα που επιχειρούσε τρίποντο. Ο πρώην παίκτης του ΑΓΣΙ έβαλε 2/3 βολές μειώνοντας στον πόντο (63-62). Στη συνέχεια ο Στύλος με 1/2 βολές έκανε το 64-62, όμως ο Δάσκαλος βγήκε μπροστά, πήρε το μεγάλο τρίποντο οχτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα και διαμόρφωσε το τελικό 65-64, δίνοντας στην ομάδα του τον τίτλο. Στο τέλος οι παίκτες του Νιτσιάκου ξέσπασαν και δικαίως σε έντονους πανηγυρισμούς, για την κατάκτηση του δεύτερου Πρωταθλήματος. Από την άλλη στο στρατόπεδο της Εστίασης υπήρχε κατήφεια και απογοήτευση για τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι.

Το μεγάλο τρίποντο νίκης του Δάσκαλου
  


MVP

Με 28 πόντους και κυρίως το μεγαλύτερο σουτ το αγώνα που χάρισε την κούπα στον Νιτσιάκο, ο Αποστόλης Δάσκαλος δικαιωματικά αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

"ΑΦΑΝΗΣ" ΗΡΩΑΣ

Ο Κώστας Ιωάννου βγήκε μπροστά όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του. Είχε 18 πόντους, όντας καθοριστικός τόσο στην αρχή της τρίτης περιόδου, όταν ο Νιτσιάκος έφερε το παιχνίδι στον πόντο (36-35), όσο και στην τελευταία περίοδο με τα μεγάλα τρίποντα που σημείωσε.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το παιχνίδι ήταν το απόλυτο ντέρμπι μέχρι και το φινάλε του και ο πρωταθλητής κρίθηκε οχτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος με το μεγάλο σουτ του Δάσκαλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 28-34, 46-46, 65-64

Διαιτητές: Καννής/Αναγνωστόπουλος

Νιτσιάκος (Παπαδόπουλος): Ζούπας, Πάνος, Ιωάννου 18(2), Κέγκος, Θεοχάρους, Εξαρχόπουλος 11, Τζαλαλής 4, Τσιλιγιάννης 2, Κριτσιμάς 2, Δάσκαλος 28(2),

Εστίαση Β΄ (Παππάς): Τζουμάκας 9(1), Αγγέλης, Βασιλειάδης 9(1), Στύλος 20(3), Μυργιούνης 2, Ντιναλέξης 13, Στράκας 11, Σάρρας

Βίντεο: Εργασιακό Πρωτάθλημα "Ευγενία Μουτσίκα"(Facebook)

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου