Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

"Λάμψη" Περιστερίου στο Νέο Κλειστό (pics,vid)


Με στόχο να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια το Περιστέρι προετοιμάζεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα Γιάννενα και το Νέο Κλειστό. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται πλέον ο Ηλίας Ζούρος, διαδεχόμενος τον Αργύρη Πεδουλάκη που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό.

Μετά τα σπουδαία κατορθώματα της περσινής σεζόν, με την κατάκτηση της 4ης θέσης στη Basket League και την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για το Basketball Champions League, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έχει μπροστά της μία συναρπαστική σεζόν και τόσο το προπονητικό επιτελείο, όσο και οι παίκτες γνωρίζουν ότι με σκληρή δουλεία μπορούν να καταφέρουν σπουδαία πράγματα και τη φετινή χρονιά.

Ο προπονητής του Περιστερίου Ηλίας Ζούρος

Ο Ηλίας Ζούρος έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, εκτός από τον πολύπειρο Παναγιώτη Βασιλόπουλο που βρίσκεται με την "Επίσημη Αγαπημένη" στην Κίνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο 31 Αυγούστου. Το Περιστέρι έχει ενισχυθεί σημαντικά το φετινό καλοκαίρι με παίκτες έμπειρους που έχουν "γράψει χιλιόμετρα" στα παρκέ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο πρώην "άσος" του ΠΑΟΚ Will Hatcher και ο Βασίλης Ξανθόπουλος που μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ. 

Ο νέος combo guard του Περιστερίου Will Hatcher

Στους ψηλούς, μπορεί ο Ben Bentil να αποχώρησε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, όμως οι Περιστεριώτες απέκτησαν τον Νιγηριανό Moses Kingsley που αγωνίζεται ως center και τον Mike Morisson που φαίνεται ότι θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Γκανέζος ψηλός. 

Θα "βομβαρδίζει" και τη νέα σεζόν ο Steven Gray

Η παραμονή του "σεσημασμένου" σουτέρ Steven Gray αποτέλεσε σημαντική κίνηση, ενώ στο πλάι του θα έχει τον Brayon Blake που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη Γερμανία με τη φανέλα της Braunschweig. Φυσικά οι άνθρωποι του Περιστερίου υπολογίζουν πολύ και στο ελληνικό στοιχείο, το οποίο και φέτος θα είναι πολύ ισχυρό. Ο αρχηγός Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα κάνει και πάλι τη διαφορά, ενώ ο Ζώης Καράμπελας, που πέρυσι αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στη Basket League, αναμένεται να συνεχίσει να εντυπωσιάζει. Στην ομάδα παρέμεινε και ο Γάιος Σκορδίλης, με τον Κώστα Γόντικα να αποτελεί προσθήκη του καλοκαιριού, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο. Σπουδαία κίνηση ήταν η απόκτηση του διεθνή Χρήστου Σαλούστρου, ο οποίος άφησε μετά από δύο χρόνια τον Προμηθέα Πατρών, ενώ επεκτάθηκε για μία ακόμα σεζόν ο δανεισμός του Γιάννη Αγραβάνη από την ΑΕΚ.

Ο Ηλίας Ζούρους δίνει οδηγίες στους ψηλούς της ομάδας

Οι πρώτη επίσημη υποχρέωση του Περιστερίου έρχεται στις 28 Σεπτεμβρίου, όπου θα υποδεχθεί το νεοφώτιστο Ηρακλή για την πρώτη αγωνιστική της Basket League. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, το Περιστέρι συμμετέχει στον 3ο όμιλο του Champions League με αντιπάλους τις Μπάμπεργκ (Γερμανία), Τενερίφη (Ισπανία), Ρίγα (Λετονία), Γκαζιαντέπ(Τουρκία) και Νίμπουρκ (Τσεχία). Η πρώτη του ευρωπαϊκή "μάχη" μετά από 15 χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία απέναντι στην Γκαζιαντέπ στις 15 Οκτωβρίου.

Το Περιστέρι θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου συνεχίζοντας να δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς.

Δηλώσεις του Ηλία Ζούρου
  
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου