Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Με αέρα ανανέωσης...


Ο Σπάρτακος κινήθηκε δυναμικά μέσα στον Ιούλιο, καταφέρνοντας να έρθει σε συμφωνία με τέσσερις παίκτες που μέχρι πρότινος φορούσαν τη φανέλα του ΑΓΣΙ (συνολικά 5 προσθήκες μαζί με αυτή του Δημήτρη Φυραρίδη). Η μεταγραφική πολιτική που ακολουθεί η ομάδα το καλοκαίρι που διανύουμε δείχνει εν πολλοίς ότι στόχος είναι η ανανέωση, και η βάση του συλλόγου θα αποτελείται από νεαρούς, ταλαντούχους αθλητές.

Δημήτρης Πρεμέτης (19 χρονών), Μάριος Τσίγκας (17 χρονών) και Μάρκος Μπαζάκας (22 χρονών) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οι τρεις παίκτες την περσινή χρονιά ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του ΑΓΣΙ (U 21), καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά τους στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο Μπαζάκας ήταν λίρα εκατό για την ομάδα του Βαγγέλη Αυγερινού όντας ο πρώτος σκόρερ της με 17,6 πόντους και 51 εύστοχα τρίποντα. Τσίγκας (9 πόντοι) και Πρεμέτης (8,4 πόντοι) στάθηκαν πολύ καλά την περσινή σεζόν, βοηθώντας τα μέγιστα τον ΑΓΣΙ (U 21) και σίγουρα έχουν ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης. Φυσικά μεγάλο μερίδιο της προόδου που έχουν τα συγκεκριμένα παιδιά πρέπει να πιστωθεί και στον Βαγγέλη Αυγερινό, αφού η δουλεία του στην U21 του ΑΓΣΙ ήταν εξαιρετική. 

Οι συγκεκριμένες τρεις προσθήκες έδειξαν το δρόμο στον οποίο θα κινηθεί ο Σπάρτακος της νέας σεζόν, όπως φυσικά και η πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία του Τάκη Παππά. Στον έμπειρο κόουτς αρέσει να δουλεύει με νεαρούς αθλητές, βοηθώντας τους να εξελιχθούν και με αυτή τη λογική, ο άλλοτε προπονητής του ΑΓΣΙ, συμφώνησε με τον Σπάρτακο ενόψει της σεζόν 2019-2020. Παναγιώτης Δήμος, Γρηγόρης Κούργιας, Βασίλης Βαράκας και Χάρης Κύρκος βρίσκονται ήδη από πέρυσι στην αντρική ομάδα και θα έχουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, ενώ σε αυτούς μπορεί να προσθέσει κανείς και τον Χρήστο Μπεσίρη που θα προβιβαστεί στο ανδρικό τμήμα.

Φυσικά η μεγαλύτερη προσθήκη του φετινού καλοκαιριού για τον Σπάρτακο ακούει στο όνομα Παναγιώτης Θώδης. Ο 26χρονος center άφησε μετά από τρεις συνεχόμενες σεζόν τον ΑΓΣΙ για να αγωνιστεί για λογαριασμό του Σπάρτακου και η λογική λέει πως θα είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του φετινού πρωταθλήματος. Μαζί με τον Ντίνο Λαμπρόπουλο, που ανανέωσε τη συνεργασία του, αναμένεται να συνθέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στους ψηλούς.

Κώστας Κόρδας, Αποστόλης Κολιγιώτης και Αποστόλης Θεοχάρους παραμένουν κανονικά στο Σπάρτακο και θα είναι αυτοί που θα καθοδηγούν τους νεαρούς αθλητές. Μαζί τους και ο Δημήτρης Φυραρίδης που επιστρέφει στους "κόκκινους" ως πρωταθλητής με τo IBC, θέλοντας να αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς και να κάνει το restart.

Αν και μόλις μπήκαμε στον Αύγουστο, το ρόστερ του Σπάρτακου αριθμεί ήδη 14 παίκτες. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν 1-2 τελευταίες κινήσεις, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα του Τάκη Παππά έχει καταφέρει δύο μήνες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων να καλύψει όλες τις ανάγκες και να κάνει πράξη την εξαγγελία της για ανανέωση με νέα παιδιά που "διψούν" για μπάσκετ.   

Το ρόστερ του Σπάρτακου μέχρι στιγμής:

Guards: Κώστας Κόρδας, Παναγιώτης Δήμος, Δημήτρης Πρεμέτης, Βασίλης Βαράκας, Χρήστος Μπεσίρης

Forwards: Γρηγόρης Κούργιας, Μάριος Τσίγκας, Μάριος Μπαζάκας,  Δημήτρης Φυραρίδης, Αποστόλης Κολιγιώτης, Αποστόλης Θεοχάρους

Centers: Ντίνος Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Θώδης, Χάρης Κύρκος

Δημήτρης Κοσίνας

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου