Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Το who is who της Brandy Montgomery


Η Brandy Montgomery αποτελεί την πρώτη Αμερικανίδα αθλήτρια στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα WBC και θα ενισχύσει την προσπάθεια των νεοφώτιστων για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ταλαντούχα αθλήτρια με εξαιρετικές περγαμηνές, όπου στα κολεγιακά της χρόνια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Auburn και αγωνίστηκε αντίστοιχα στη γυναικεία ομάδα. Έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ για 4 συνολικά σεζόν (2013-2017), έχοντας εντυπωσιακά νούμερα. Για να καταλάβει κανείς το επιθετικό της ταλέντο, αρκεί να σημειώσουμε ότι αποτελεί την 7η σκόρερ στην ιστορία του Πανεπιστημίου Auburn με 1644 πόντους συνολικά, ενώ κατέχει την 3η θέση σε εύστοχα τρίποντα με 205.

Ξεχώρισε από το High School

Το νέο απόκτημα του ΠΑΣ πήγε high school στο Lincoln Park Academy με το ταλέντο της στο μπάσκετ να γίνεται εμφανές από πολύ νωρίς. Ως senior κατέγραψε τρομερούς μέσους όρους, με τους 31 πόντους, τα 7,1 ριμπάουντ, τις 5 ασίστ και τα 4 κλεψίματα να μιλούν από μόνα τους για τα κατορθώματά της. 

Τα κολεγιακά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Auburn

Στην πρώτη της σεζόν στο κολέγιο (2012-2013) μέτρησε 11,4 πόντους κατά Μ.Ο., ενώ κάθε χρόνο βελτίωνε τα νούμερά της. Τη 2η σεζόν της με την ομάδα του Auburn είχε 12,3 πόντους κατά Μ.Ο., για να έρθει η σεζόν 2014-2015 όπου πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της με 14 πόντους Μ.Ο. Η τελευταία χρονιά συνοδεύτηκε από 13,3 πόντους. Συνολικά στις 4 σεζόν που αγωνίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Auburn έπαιξε σε 129 παιχνίδια, μετρώντας 12,7 πόντους σε περίπου 30 λεπτά συμμετοχής, 3,7 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,3 κλεψίματα.

Στη Ρουμανία το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο

Μετά από 4 χρόνια αγωνιζόμενη στο κολεγιακό μπάσκετ, ήρθε η ώρα για την Montogomery να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της. Αυτό ήρθε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη ρουμανική BC ICIM Arad, όπου υπέγραψε το 2017. Στην ομάδα της Ρουμανίας δεν έμεινε για πολύ. Αγωνίστηκε σε 5 παιχνίδια στο ρουμανικό πρωτάθλημα, έχοντας 8,2 πόντους Μ.Ο. και σε 3 ευρωπαϊκά παιχνίδια όπου εκεί κατέγραψε 12,7 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ.

Επόμενος σταθμός η Σουηδία

Η Αμερικανίδα guard δεν άργησε να βρει την επόμενη ομάδα της και το Νοέμβριο του 2017 υπέγραψε στη σουηδική Visby Ladies μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια με τους Σουηδούς και είχε εντυπωσιακά νούμερα (16,3 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ). 

Σεζόν καριέρας στο Λουξεμβούργο

Η σεζόν 2018-2019 βρήκε το νέο απόκτημα του ΠΑΣ στο Λουξεμβούργο όπου υπέγραψε στην Etzella Ettelbruck. Η 24χρονη σκόρερ πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά της επαγγελματικής της καριέρας. Αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια έχοντας 21,4 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,4 κλεψίματα με 34,8% στα τρίποντα

Η Brandy Montgomery έρχεται στα Γιάννενα για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ μετά από μία γεμάτη σεζόν. Το ταλέντο της είναι δεδομένο και οι άνθρωποι της ομάδας φιλοδοξούν να μετατραπεί σε κεντρική φυσιογνωμία και να οδηγήσει τον νεοφώτιστο στην Α1 ΠΑΣ Γιάννινα σε μεγάλες επιτυχίες.

Μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την Montgomery:
  • Το πλήρες όνομά της είναι Brandy Erviana Angel Montgomery
  • Είναι γεννημένη στο Port St. Lucie της Florida 
  • Προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς οι γονείς της είναι προπονητές και τα αδέρφια της ασχολήθηκαν επίσης με το άθλημα.
  • Στα χρόνια του High School στο Lincoln Park Academy συμμετείχε εκτός από την ομάδα μπάσκετ και στην ομάδα βόλεϊ και μάλιστα διακρίνονταν και εκεί.
  • Είναι η 7η σκόρερ στην ιστορία του Auburn University με 1644 πόντους συνολικά και 3η σε εύστοχα τρίποντα με 205, ενώ είναι στην 9η θέση στη λίστα με τα περισσότερα εύστοχα field goals (627).
  • Έχει ύψος 1,78, είναι 24 χρονών και αγωνίζεται κυρίως ως shooting guard αλλά και ως small forward.


   
Πηγή Φωτογραφίας: auburntigers.com

Πηγή Βίντεο: AuburnTigers (Youtube)
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου