Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Πρώτο, αήττητο και καλύτερο! (vid,pics)

 

Σε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες του τρίτου ομίλου της Γ΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, το IBC (U 21) ήταν αυτό που επικράτησε του Σπάρτακου (U 21) με 64-53, έκανε το 10/10 και τερμάτισε πρώτο και αήττητο στη regular season.
Η ομάδα του Στέφανου Χαντζάρα έδειξε χαρακτήρα και ψυχραιμία όταν ο Σπάρτακος μείωσε στους δύο (55-53) και κατάφερε με πρωταγωνιστές τους Βάση (21 πόντοι), Κακατσίδη (14 πόντοι) και Σφουγγάρη (12 πόντοι) να διευρύνει το αήττητό του. Από πλευράς Σπάρτακου κορυφαίος ήταν ο Κύρκος με 18, με τον Κούργια να έχει 11.

Οι παίκτες του IBC κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα φαινόταν ότι θα είχαν εύκολο έργο (33-19). Η ομάδα του Καΐκα δεν τα παράτησε, έβγαλε εγωισμό και αντίδραση, μειώνοντας ακόμα και στους δύο (55-53), όμως τελικά το IBC με σωστές επιλογές στα τελευταία δύο λεπτά "καθάρισε" τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν παίζοντας με ζώνη στην άμυνα, όμως δεν κατόρθωσαν να σταματήσουν το IBC που προηγήθηκε με 10-0 στο 4΄ με πρωταγωνιστή τον Βάση. Μάλιστα όπως έκανε σε πολλά παιχνίδια η αντρική ομάδα, έτσι και η U 21, παίζοντας zone press, δυσκόλεψε τους αντιπάλους της και άνοιξε τη διαφορά ακόμα περισσότερο (18-5 στο 7΄). Ο Γιάννης Καΐκας ήθελε η μπάλα να περνάει στο ζωγραφιστό και συγκεκριμένα στον Χάρη Κύρκο τον οποίο "τάισε" σε πολλές περιπτώσεις στο ζωγραφιστό. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους μπροστά με 22-7. Ο Σπάρτακος άρχισε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και μείωσε σε 24-13 στο 14΄, με τον Δήμο να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του μοιράζοντας ασίστ. Οι πολλές χαμένες βολές των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψε να μειώσουν σε μονοψήφια επίπεδα τη διαφορά, με το IBC να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, έχοντας επιβάλει το ρυθμό του. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Στέφανου Χαντζάρα να απολαμβάνει μία καλή διαφορά της τάξεως των 14 πόντων (33-19).


Με το Δήμο να αναλαμβάνει επιθετικά πρωτοβουλίες ορμώντας προς το καλάθι, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 36-27 στο 23΄, ενώ με τρίποντο του Βαράκα ψαλίδισαν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του IBC (36-31). Οι παίκτες του Καΐκα έχοντας ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα μείωσαν σε 36-33, όμως ο Κακατσίδης με πέντε σερί πόντους βοήθησε την ομάδα του να χτίσει ένα +8 (41-33). Ο Σπάρτακος παίζοντας εξαιρετική άμυνα βρήκε ξανά τις λύσεις μειώνοντας στους εκ νέου στους τρεις (43-40), με το δεκάλεπτο να κλείνει με 44-42 υπέρ του IBC. 23-11 επιμέρους σκορ έτρεξαν οι γηπεδούχοι στην τρίτη περίοδο, βάζοντας για τα καλά "φωτιά" στο παιχνίδι.

Ο Βάσης βγήκε μπροστά και με δικό του τρίποντο το IBC επανέφερε τη διαφορά κοντά στους δέκα (52-44). Ο Σπάρτακος αντέδρασε και με πρωταγωνιστές τους Κύρκο και Κούργια μείωσε στους δύο (55-53) δείχνοντας έτοιμος να ανατρέψει το σκηνικό. Παρόλα αυτά, το IBC ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις με ριμπάουντ από τους Πατραμάνη και Σφουγγάρη και με πρωταγωνιστές επιθετικά τους Βάση και Ανάργυρο, προηγήθηκαν με 60-53 λίγο πριν το τέλος. Μάλιστα έσφιξε την άμυνα του και δε δέχθηκε καλάθι μέχρι το τέλος του αγώνα, φτάνοντας στο τελικό 64-53. 

Πλέον οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μέσω αγώνων μπαράζ. Το μεν IBC (U 21) θα αντιμετωπίσει τον Φαίακα Κέρκυρας (U 21) που τερμάτισε δεύτερο στον 4ο όμιλο, ο δε Σπάρτακος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ποσειδώνα Παξών που τερμάτισε πρώτος.

MVP

Η ποιότητα και η κλάση του Δημήτρη Βάση είναι αδιαμφισβήτητη και το απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι. Ο αριστερόχειρας guard είχε 21 πόντους ενώ παίρνει άριστα και στο οργανωτικό κομμάτι.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Θάνος Κακατσίδης με 14 πόντους και Γιώργος Σφουγγάρης με 12 ήταν από τους διακριθέντες του σημερινού ντέρμπι και βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα τους να φτάσει στη δέκατη φετινή της νίκη.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

9-0 σερί έτρεξε το IBC από το σημείο που ο Σπάρτακος μείωσε στους δύο (55-53), μέχρι και τη λήξη του αγώνα, δείχνοντας χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 7-22, 19-33, 42-44, 53-64

Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος-Βίνης

Σπάρτακος U 21 (Καΐκας): Μπεσίρης 4, Κοσμάς 4, Βαράκας 8(1), Ντούτσης, Κύρκος 18, Σοσώνης, Δήμος 8, Κούργιας 11, Τσέκης, Κλεισούρας, Μόσχος, Τουλίνας

IBC U 21 (Χαντζάρας): Εμβαλωτής, Βάσης 21(3), Ανάργυρος 6(2), Κακατσίδης 14(1), Ζάψας 4, Μπαρτζώκας, Πατραμάνης Αρ. 7, Μπότσιος, Μαρτζούκος, Σφουγγάρης 12, Γκλίναβος, Πατραμάνης Κ.

 

Δημήτρης Κοσίνας
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου