Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Θριάμβευσε στο μεγάλο ντέρμπι και έκλεισε θέση στη Β΄ Εθνική (vid,pics)


Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν συνεπής στο ραντεβού του με τη μεγάλη στιγμή και επικρατώντας στο ντέρμπι κορυφής του Πρωτέα Γρεβενών με 83-72 κλείδωσε την άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές της 20ης και σπουδαιότερης νίκης για την ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου ήταν οι Πάτρας με 22, Γεωργίου με 17, Καραγκιολίδης και Πανάρας με 13 και Τσίρμπας-Αναγνώστου με 11. Από τον Πρωτέα, που μετά την ήττα του από τον ΠΑΣ και τη νίκη της Δόξας Λευκάδας επί του ΑΓΣΙ υποχώρησε στην τρίτη θέση, κορυφαίος ήταν ο Κλωνάρας με 20, με τους Μιχαηλίδη και Μακρή να προσθέτουν από 16.

Σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι των Γιαννιωτών φάνηκε η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην περίοδο της προετοιμασίας, αφού στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ άρχισε να χτίζει τις διψήφιες διαφορές και να φτάνει σταδιακά στη νίκη. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο προπονητικό τιμ αλλά και τον γυμναστή της ομάδας. 


Στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα το παιχνίδι εξελίσσονταν σε προσωπική μονομαχία των Πάτρα και Κλωνάρα. Αμφότεροι είχαν από 8 πόντους στο ισόπαλο ξεκίνημα των δύο ομάδων (10-10 στο 4΄). Ο Τσίρμπας-Αναγνώστου με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (13-10), όμως ο Πρωτέας με μπροστάρηδες τους Μιχαηλίδη και Μακρή κατόρθωσε με επιμέρους 13-4 να πάρει τα ηνία στο τέλος του δεκαλέπτου (23-17). Ο κόουτς Κωστόπουλος στις οδηγίες που έδωσε στους παίκτες του ζήτησε πιο επιθετική άμυνα και μεγαλύτερη συγκέντρωση, ενώ στην επίθεση ήθελε περισσότερη κίνηση και η μπάλα να γυρίζει για να βρεθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Με 3/3 βολές του Μιχαηλίδη οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοπορία και στην αρχή της δεύτερης περιόδου (26-19). Ο Καραγκιολίδης ερχόμενος από τον πάγκο, άρχισε να δείχνει στο παρκέ για ακόμα μία φορά την ποιότητά του. Ο έμπειρος forward είχε 13 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και έδειξε τον δρόμο της αντεπίθεσης στην ομάδα του, όντας καταπληκτικός όχι μόνο επιθετικά, αλλά και αμυντικά, όπως άλλωστε συνηθίζει. Βέβαια εκτός από τον Καραγκιολίδη, ο Πάτρας ήταν λίρα εκατό για τον Κωστόπουλο έχοντας 8 πόντους στη δεύτερη περίοδο και 16 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ προσπέρασε με καλάθι του Μάντζιου (36-35 στο 17΄) και με πέντε σερί πόντους του Καραγκιολίδη πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (41-37).


Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Πανάρα, με τον ΠΑΣ να βρίσκεται μπροστά με +7 (44-37). Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική και την ίδια ώρα στην επίθεση με όπλο τα μακρινά σουτ οι παίκτες του Κωστόπουλου πήραν διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο ματς (51-40 στο 24΄ με δύο τρίποντα από Τσίρμπα-Αναγνώστου και Γεωργίου). Ο Πρωτέας πήγε πολλές φορές στη διάρκεια της περιόδου στη "γραμμή της φιλανθρωπίας", όμως ήταν πολύ άστοχος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει στο σκορ. Το +14 ήταν η μέγιστη τιμή (56-42) και ήρθε δια χειρός Πρέντζα. Οι φιλοξενούμενοι με σερί 6-0 μείωσαν στους οχτώ (56-48 στο 27΄), με τους Γεωργίου και Πάτρα να διαμορφώνουν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (60-51). Πλήγμα για τον ΠΑΣ τα 5 προσωπικά φάουλ του Δημήτρη Μάντζιου, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει περαιτέρω την ομάδα του.


Οι παίκτες του Μουρουζίδη όπως ήταν φυσιολογικό προσπάθησαν για την μεγάλη ανατροπή και με επιμέρους 8-2 μείωσαν στους τρεις (62-59 στο 32΄). Γεωργίου και Πανάρας με μικρό σερί 4-0 έκαναν το 66-59, με τον Μαλούτα να μειώνει με τρίποντο για τον Πρωτέα σε 66-62. Ο Πάτρας με παλικαρίσιο καλάθι έκανε το 68-62, όμως ένιωσε ένα τράβηγμα στη γάμπα από την υπερπροσπάθεια που έκανε σε όλο το παιχνίδι και τέθηκε εκτός συνέχειας στο 36΄. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, για να έρθει ο Πανάρας και να σημειώσει το πλέον καθοριστικό τρίποντο του παιχνιδιού, κάνοντας το 75-66, μόλις 1΄ και 46΄΄ πριν το τέλος. Τελικό σκορ 83-72 με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα να κατακτάει τη 10 συνεχόμενη νίκη του, εξασφαλίζοντας την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Καρδίτσα για να αντιμετωπίσει τους Τιτάνες Παλαμά και να σφραγίσει την κατάκτηση του τίτλου.

MVP

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Βασίλη Πάτρα που ήταν παντού σε επίθεση και άμυνα. Σημείωσε 22 πόντους όντας ανίκητος στη ρακέτα και παρά τον τραυματισμό του στο 36΄ πρόλαβε να βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στην 20η νίκη του ΠΑΣ.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Δημήτρης Γεωργίου σημείωσε 17 πόντους με τους 11 να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο. Γιάννης Καραγκιολίδης με 13 και Θοδωρής Πανάρας με τους ίδιους πόντους διακρίθηκαν και αυτοί, με τον Πανάρα μάλιστα να βάζει το μεγάλο τρίποντο που υπέγραψε τη νίκη του ΠΑΣ, ενώ πολύ μεστό παιχνίδι και από τον νεαρό Τσίρμπα-Αναγνώστου που είχε 11.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το τεράστιο τρίποντο του Πανάρα μόλις 1΄ και 46΄΄ πριν το τέλος διαμόρφωσε το 75-66 και έδωσε τη χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 41-37, 60-51, 83-72

Διαιτητές: Φακίτσας-Κοντογιάννης

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 17(1), Πανάρας 13(2), Τσίρμπας-Αναγνώστου 11(3), Πρέντζας 5(1), Καραγκιολίδης 13(2), Μάντζιος Π., Μάντζιος Δ. 2, Πάτρας 22, Πανταζής, Πιστιόλης, Γιωτάκης

Πρωτέας Γρεβενών (Μουρουζίδης): Τζήμου, Γρούδος 5, Μαλούτας 7(2), Μιχαηλίδης 16(3), Συλλάκος, Τακίδης 4(1), Μπόζιαρης, Μαλιούρας 4, Μακρής 16(1), Κλωνάρας 20


Δημήτρης Κοσίνας
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου