Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Έρχεται το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια στο Νέο Κλειστό


Το IBC αποδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο και με μία εξαιρετική προτωβουλία διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11-12 Μαΐου, στο Νέο Κλειστό, το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ομάδας:

Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Ιωαννίνων, I.B.C. – Ioannina Basketball Club, είναι ένα Σωματείο που παρουσιάζει έντονη αθλητική και κοινωνική δράση. Στελεχώνεται από εξειδικευμένους Προπονητές – Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολυετή εμπειρία στις αναπτυξιακές ηλικίες παρέχοντας αθλητικές υπηρεσίες σε μικρούς αθλητές από το 2015.

Προσφέρει στους μικρούς αθλητές μεγάλες στιγμές συμμετέχοντας σε φιλικούς αγώνες με αθλητικά club της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Εκτός από τις Ακαδημίες μπάσκετ, το Σωματείο έχει στο δυναμικό του μια ανταγωνιστική αντρική ομάδα που φέτος ολοκλήρωσε αήττητη το Πρωτάθλημα της ΒΔ Ελλάδας και εξασφάλισε επάξια την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία.
Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά απαιτητική για το Σύλλογό μας. Παρόλη την έντονη αθλητική δράση μας, δεν παύουμε ούτε λεπτό να εφησυχάζουμε αλλά προσπαθούμε διαρκώς να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας διέξοδο στον αθλητισμό, ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη που προσφέρει στη φυσική τους κατάσταση και τη ψυχική τους υγεία.

Έχοντας ως κέντρο όλων των προσπαθειών μας τις αξίες που πλαισιώνουν το αθλητικό ιδεώδες, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, τη δικαιοσύνη, την ισότητα και τη συμμετοχή, διοργανώνουμε φέτος, για πρώτη φορά στην Ήπειρο, το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο με την στήριξη της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, Ο.Σ.Ε.Κ.Α.
Το τουρνουά, συνολικού κόστους οργάνωσης 26.500 €, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του «Συμμετοχικού προϋπολογισμού» του Δήμου Ιωαννιτών. Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός με συνολικό ύψος χρηματοδότησης προτάσεων 200.000 € για το 2018 και 400.000 € για το 2019, αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Ιωαννιτών με στόχο να «ζωντανέψει τις γειτονιές της πόλης, να κινητοποιήσει τους πολίτες και τους φορείς, καθώς και τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ώστε να βελτιωθεί από κοινού η καθημερινότητα μας».

Το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν δύο ομάδες του Πρωταθλήματος, Ηρόδικος Κομοτηνής και Αργοναύτες Βόλου, μία μικτή ομάδα της ΟΣΕΚΑ και μας τιμά ιδιαίτερα με την παρουσία της η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.
Πρωταρχικός σκοπός της διοργάνωσης του τουρνουά είναι να αναβιώσει ένα άθλημα που απουσιάζει στην περιοχή μας προωθώντας το σεβασμό στην διαφορετικότητα και στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αθλείται και να αγωνίζεται ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.
Σε αυτό το δύσκολο και καινοτόμο εγχείρημα, το Σωματείο Καλαθοσφαίρισης Ιωαννίνων, IBC – Ioannina Basketball Club, καλεί τα άτομα που γεννήθηκαν με κινητικές δυσκολίες ή απέκτησαν κινητικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της ζωής τους και κινούνται με Αμαξίδιο να δηλώσουν συμμετοχή. Μέσα από αυτή την δράση επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε την πρώτη τοπική ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο με προοπτική συμμετοχής στα Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Αθλητική Ομοσπονδία ΟΣΕΚΑ. Στους αθλούμενους που θα αποτελέσουν την τοπική ομάδα Καλαθοσφαίρισης θα προσφερθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός (αγωνιστικά αμαξίδια).
Σε αυτή την προσπάθειά μας, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς και τις επιχειρήσεις να σταθούν στο πλευρό μας και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ανταποκριθούμε στα ιδανικά και τις αξίες που προάγει ο αθλητισμός. Όλοι μαζί μπορούμε να λειτουργήσουμε ως πρότυπα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, κάνοντας πράξη την αποδοχή της διαφορετικότητας και τιμώντας το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής που αντιστέκεται σε δυσκολίες και εμπόδια και μετατρέπει την ατυχία σε ευκαιρία.

Η δήλωση συμμετοχής πραγματοποιείται στους παρακάτω υπεύθυνους:
Κανελόπουλος Αποστόλης Καθ. Φυσικής Αγωγής
τηλ. 6976579105
Χατζάρας Στέφανος Καθ. Φυσικής Αγωγής
τηλ. 6945021252
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου